Cum să te îmbraci pentru alergare

imbracaminte alergare

Când facem sport, stilul contează mai puțin. Dar contează cât de bine ne alegem echipamentul pentru a ne face să ne simțim cât mai confortabil în el și pentru obținerea de performanțe maxime.

Primul lucru care contează: adidașii/tenișii. În timpul alergării, picioarele se freacă constant de aceștia, deci ai nevoie de ceva adecvat pentru activitățile sportive.
Ideal ar fi să porți teniși. Sunt mai comozi și, în general, au o aderență mai bună decât adidașii (majoritatea adidașilor din magazine fiind din gama streetwear, nu sportswear).
Dacă vrei și îți permiți, te poți duce într-un magazin de articole sportive pentru a găsi ceva pe măsură. Dacă nu, o pereche de teniși îți va fi suficientă.
Echipamentul, când vine vorba de alergări este extrem de simplu. În perioadele călduroase ale anului nu ai nevoie decât de un tricou și niște pantaloni scurți. Alege haine din bumbac pentru că acesta permite pielii să respire. Bineînțeles, există echipamente profesioniste însă nu vom vorbi de ele în acest articol.
Pantalonii scurți nu ar trebui să depășească prea mult genunchiul pentru a nu te jena în timpul alergării.
Dacă te expui mult la soare când alergi, protejează-te. Folosește o cremă solară în zonele în care e necesar. Crema solară nu se folosește doar la plajă ci oricând e nevoie!

Cum mă îmbrac pentru sezonul rece?
Dacă ești genul care se ține de treabă când vine vorba de alergări, cu siguranță că te gândești la sezonul rece. Deci, cum ne protejăm de frig?
Iarna trebuie să ții cont de două lucruri.
E frig deci trebuie să te îmbraci gros. Totuși, ține cont că vei transpira foarte tare așa, deci e bine să poți da jos o parte din haine când ajungi pe pistă. Când termini trebuie să te îmbraci imediat la loc.
Șosetele: folosește șosete groase de lână.
Încălțămintea: Experimentează cu tenișii pe care îți porți în timpul verii și niște șosete mai groase. Dacă simți că îți strânge piciorul, încearcă niște adidași speciali pentru alergare.
Ideal ar fi ca, înainte să te expui la frig, să folosești cremă hidratantă pe zonele care vor fi expuse temeraturilor reci (față, gât).
Nu uita să porți o căciulă. Mare parte din căldura generată de corp se pierde prin cap.
Dacă este extrem de frig, e momentul să achiziționezi niște mănuși.

pista alergare

Se poate asorta echipamentul de alergare?
Bineînțeles. Combinațiile de culori sunt multe, însă nu trebuie să te asortezi prea tare. Albul, în combinație cu orice altceva, inclusiv negru, merge bine când vine vorba de echipament sportiv. Două culori sunt de ajuns.

Dacă vrei să afli mai multe despre

  • toate tipurile de pantofi și cum să le asortezi ținutelor,
  • sfaturi despre cum să ai grijă de pielea feței folosind creme hidratante precum și multe alte produse, tehnici și sfaturi – toate pentru bărbați

te invit să accesezi Manualul Fii cu stil!

2 Replies to “Cum să te îmbraci pentru alergare”

  1. Eu alergam cand era foarte frig si cu fular la gura. Se umezea intr-adevare in fata gurii iar aburii si transpiratia scursa pe gene ma facea sa vad ca si in fata, dar de atunci, nu m-am racit deloc. :)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *