Cum să îți aranjezi dulapul

aranjeaza dulapul
Să recunoaștem: dulapurile bărbaților sunt un dezastru. Așa a fost și al meu timp de ani de zile. Până când, într-o zi, m-am hotărât să fac ceva.
Mă săturasem să stau dimineața să caut hainele cu care să mă îmbrac. Apoi vedeam că blugii pe care îi căutam erau aruncați pe unul dintre scaune. Bineînțeles, pe fiecare scaun aveam câte 2-3 bluze. Iar dacă ceea ce căutam nu se află pe vreunul din ele, scotocitul prin dulap mă enerva. Ajungeam să iau prima haină pe care o găseam doar pentru că îmi era lene să caut. Nu mai spun de frustrările pe care le aveam când trebuia să port ceva la un eveniment sau la o întâlnire și eram în întârziere.
Am hotărât să aranjez dulapul orice-ar fi. Eram conștient că-mi va economisi timp pe termen lung. Să nu mai zic de impresia pe care o poate lăsa un dulap aranjat beton – să ai hainele pe culori, totul pe umerașe, inclusiv pantalonii, cămășile, cravatele etc.
O să-ți zic cum mi-am organizat dulapul în așa fel încât dezordinea să nu mă mai streseze vreodată.

Pasul 1: Înainte de a începe să organizezi efectiv hainele, trebuie să te asiguri că ai umerașe potrivite și, mai ales, destule. Vei găsi în supermarketuri umerașe pentru pantaloni, cămăși și cravate. Îți recomand să cel puțin 4-5 pentru pantaloni și 5-6 pentru cămăși. Mai ai nevoie de umerașe pentru curele și pentru cravate (dacă porți sau vrei să porți așa ceva). Toate acestea te vor costa undeva la 50-60 de lei maxim. Dacă mai ai nevoie, poți da o tură altă dată pentru a mai lua.
Dacă ai umerașe vechi, de diferite culori și mărimi, îți recomand să iei altele noi – dulapul tău va arata extraordinar dacă ai UN SINGUR TIP DE UMERAȘ în el pentru cămăși, un singur tip pentru pantaloni etc.

Pasul al 2-lea: Scapă de hainele vechi.
E primul pas și, totodată, cel mai greu. Asta pentru că trebuie să renunți la unele haine în perfectă stare, dar pe care nu le-ai mai purtat de luni sau ani de zile. E important să golești dulapul de ceea ce nu folosești. Hainele vechi, rupte, cu pete care nu ies, prea mari, prea mici, chiar și de hainele de culori care nu ți se potrivesc. Intră aici șosetele care-ți sunt prea mari (călcâiul nu vine pe călcâi ci mai sus).
E simplu. Scoate-le pe toate afară și pune ce nu mai porți într-o plasă. Să nu cazi în capcana de a păstra haine doar pentru că “asta e ok… n-are nimic… o păstrez”.
Hainele sunt făcute să fie purtate. În afara costumelor pe care probabil că le porți la ocazii speciale, aruncă sau dă la altcineva tot ceea ce EVIȚI SĂ PORȚI.

Pasul al 3-lea: Acum că ai scăpat de 50% din ce aveai în dulap e momentul să le aranjezi pe cele rămase.
În primul rând, ține cont de anotimpul în care te afli.
Depozitează hainele pe care nu le vei purta lunile următoare în altă parte, pentru a nu te încurca.
Pe cele rămase, pentru a arăta cât mai bine, îți recomand să le organizezi de la culori închise la culori deschise. Fă asta în parte pentru cămăși, apoi pentru pantaloni și blugi – vei economisi timp dimineața când vei căuta. E de la sine înțeles că pantalonii vin lângă pantaloni, cămășile lângă cămăși iar bluzele și puloverele separat.

Nu pune puloverele pe umerașe, nici bluzele. Se vor întinde. Cel mai bine e să le împăturești și să le pui pe rafturi.

Împăturește șosetele pentru ca acestea să-ți ocupe cât mai puțin spațiu. Nu le mototoli.

Ultimul pas este acela de a menține ordine constantă în dulap. Dar, dacă ai respectat instrucțiunile, nu îți va fi așa de greu să faci asta.

Pentru mai multe detalii despre:

  • cum să împăturești șosetele pas cu pas
  • cum să-ți alegi hainele care ți se potrivesc

precum și multe alte sfaturi de stil masculin, te invit să accesezi Manualul Fii cu stil!

2 Replies to “Cum să îți aranjezi dulapul”

  1. Buna ideea articolului, desi sunt foarte logice indicatiile. Bineinteles, nu toata lumea va gandi ca mine. Personal, am in dulap 2 randuri pentru umerase; in partea de sus am tricouri, sacouri casual, bluze si chiar camasi casual, pe cand in partea de jos am costumul, camasile, pe care le’am sortat mai mult dupa model si dupa frecventa cu care le folosesc, nu dupa culoare si bineinteles, cravatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *