tinuta berlin featured

Tinute din ultimele calatorii ale mele

Să călătorești cu stil nu e ușor, mai ales când mergi cu avionul. Spatiul extrem de limitat, unde mai pui și eventualele cadouri cu care trebuie să te întorci. Vestimentația devine cu-atât mai importantă cu cât vrei să arăți OK în pozele pe care le vei vedea și revedea de-a lungul anilor.

Totuși, există metode de a te îmbrăca cu stil și în excursii. Chiar dacă posibilitățile de combinare a ținutelor sunt reduse, îți voi da câteva mici trucuri pe care le-am folosit în ultima vreme, și care s-au dovedit a fi utile.

tinuta neagra
Negrul e mereu “la modă”.

Optează pentru mai multe haine în culori neutre (alb, negru, gri)

Acestea se vor asorta ușor cu restul culorilor. Dacă ai, spre exemplu, o pereche de pantaloni gri, îi vei putea purta cu orice tricou, cămașă, pantof, tenis sau accesoriu.

Ca să economisești spațiu în bagaje, vei limita numărul de pantofi și de pantaloni pe care îi împachetezi. Dacă ai, spre exemplu, o pereche de pantaloni gri, îi vei putea purta aproape toată excursia cu restul hainelor. Dacă nu stai prea multe nopți, poți chiar să nu mai împachetezi o a doua pereche de pantaloni, economisind, astfel, spațiu prețios în bagaje.

Ține cont de faptul că te vei întoarce cu mai multe lucruri decât ai avut la plecare, așa că e bine să nu umpli niciodată bagajele până la refuz.

Un tricou polo poate da o notă de eleganță, și nu ocupă așa de mult spațiu în troller. Poza a fost făcută după vreo 10 ore de vizitat Berlin-ul, așa că nici eu și nici tricoul polo nu suntem în cea mai bună formă.

Optează pentru tricouri polo în locul cămășilor

E o idee bună din două motive.

Unu, tricourile ocupă mai puțin spațiu.

Doi, este posibil să nu ai fier de călcat la destinație. Cămășile se șifonează mai ușor, iar cutele sunt mai vizibile. În mod normal, orice pensiune sau hotel care se respectă are așa ceva, dar am avut și surprize. Evident, poți opta pentru cămașă pe drumul de plecare, pentru că aceasta va fi deja călcată.

Ținuta de mai sus este simplă, așa că aș fi putut să o supra-accesorizez pentru a p face mai interesantă.

Bazează-te pe accesorii.

Accesoriile au darul de a aduce un suflu proaspăt în ținute, și de a da impresia că ai mai multe haine decât ai în realitate. Așa că, în loc să împachetezi haine pe care n-o să le ajungi să le porți, mai bine împachetează mai multe accesorii de dimensiuni mici gen brățări, curele, cravate și batiste de buzunar.

Poartă cât mai multe pe tine pe avion.

Asta ca să faci și mai mult loc în bagaje. Aici vorbim în special de accesorii.

pantaloni albastri camasa alba curea maro
Poză făcută după ce mi-am luat DSLR-ul. Așteaptă-te la poze calitativ mai bune de-acum încolo. ;)

Simulează ținutele în cap.

Înainte de a îndesa fiecare piesă vestimentară, mă gândesc bine la hainele cu care o voi putea purta. Și aici nu mă refer doar la pantaloni, ci și la jachetă, și la alte accesorii.

Împachetează mai multe șosete și lenjerie intimă

vei face mai multe dușuri decât estimezi, așa că vei avea nevoie. Să te plimbi toată ziua prin prașe, parcuri naționale, sau cu mașina pentru a vedea diverse locuri e obositor, vei transpira, și vei simți nevoia să te întorci la hotel pentru o pauză, un duș, poate chiar un somn de o oră-două.

Învață arta de a împacheta.

Găsești multe articole pe teman asta pe net cu o grămadă de sfaturi despre cum să economisești fiecare centimetru cub de spațiu din bagajul tău, spre exemplu:

  • să folosești saci vidați pentru a reduce volumul ocupat de haine
  • să umpli spațiul din interiorul încălțămintei cu șosete și alte lucruri de dimensiuni reduse
  • și-așa mai departe.

Și nu în ultimul rând, nu uita costumul de baie!

S-ar putea să îți pară rău. Nu știi niciodată ce ocazie se ivește să mergi la un SPA, la o piscină sau la un jacuzzi.

Tu ce ponturi pentru a călători cu stil ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *