primvara vara

Opțiuni de jachete și pardesie pentru toamnă

denim jacket

foto: GQ

Deși anul acesta am avut foarte mult noroc de căldură și vreme bună, temperaturile ne forțează încet-încet să ne îmbrăcăm mai gros. Serile nu mai sunt o ocazie să facem layering doar cu o cămașă și un cardigan. Trebuie să adăugăm un al treilea ”strat”. Dar care?

Sunt mai multe opțiuni pentru jachete de toamnă, unele din ele le știi deja. Însă, vreau să le pun pe toate la un loc, pentru a face din acest articol un punct de referință.

Jacheta din piele

Preferata mea pe timp de primăvară și toamnă, jacheta de piele este un clasic al stilului masculin. Nu ai cum să dai greș cu o astfel de jachetă de culoare neagră sau maro.

Nu te lăsa păcălit de faptul că această jachetă este casual. O poți purta cu pantaloni chino, kaki, de stofă sau chiar de costum.

Jacheta Harrington

Deși numele poate că nu îți sună cunoscut, această jachetă este extrem de populară de zeci de ani și continuă să mai fie.

Mi-am achiziționat o asemenea jachetă și, deși nu iese în evidență prea mult, poate face combinații letale în tandem cu anumite piese vestimentare.

Spre exemplu, jacheta din imagine merge foarte bine cu cămăși albastru deschis.

Încearcă, totuși, să o ferești de ploaie (materialul fiind bumbac). Dacă vezi că toarnă cu găleata, o jachetă de piele sau un trenci te vor proteja mult mai bine.

harrington jacket

foto: alexkwa.com

Poți distinge jacheta Harrington după căptușeală viu-colorată. Jacheta mea are dungi verticale albe și albastre, în timp ce cea de mai jos are un imprimeu tartan predominant roșu.

Jacheta din denim

Jacheta din denim poate părea școlărească însă nu trebuie deloc subestimată. În funcție de cum o combini, poate constitui piesa de rezistență a unor ținute extrem de atractive.

Sacoul sport

sacou sport verzui

Sacoul sport poate face un strat exterior extrem de cu stil, împreună cu un tricou sau o cămașă și, eventual, cu un pulover cu nasturi. În ținuta de mai sus l-am asortat cu o curea verde împletită, însă asortarea se poate face cu orice altă piesă din ținută.

Am vorbit mult despre sacoul sport și presupun că știi să îl asortezi cât decât. Ce e mai important este că acest sacou sport e opțiunea numărul unu pentru ținutele de birou și chiar pentru întâlnirile de afaceri. Asta dacă ești fanul costumelor, evident.

Tranciul

foto: gap.com

Am vorbit despre trenci aici unde am pus și mai multe poze. Trenciul e ideal pentru zilele ploioase, din cauza rezistenței sale la umezeală. Din păcate nu îți va ține prea mult de cald.

Acestea au fost recomandările mele. Ideal ar fi să ai din fiecare cel puțin câte una însă, dacă este buget, începe cu un sacou sport, pentru că acesta va înclina cel mai mult balanța în favoarea formalului. Apoi îți recomand jacheta din piele iar, în continuare, vei decide singur (sau cu ajutorul meu, dacă lași un comentariu mai jos).

One Reply to “Opțiuni de jachete și pardesie pentru toamnă”

  1. Buna ziua.
    Am o intrebare legata de acest subiect.
    Ce gen de caciula, sapca (inafara de palarie) s-ar putea asorta cu un palton clasic, elegant?
    Va multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *