Ce să cumperi şi ce să păstrezi pentru iarna viitoare? (Partea II)

După articolul excelent scris de Andrew data trecută, îți prezint acumpartea a doua a acestuia. Cele două părți ne oferă o imagine de ansamblu asupra modei toamna iarna 2010-2011 și, cel mai important, îți oferă zeci de ținute de la care să te inspiri.

Jacheta Aviator

jacheta aviator

Jachetele aviator sau jachetele army cu guler din blană au fost unele dintre piesele principale în colecţia Burberry Prorsum pentru iarna 2010 ,urmând ca mai apoi să fie prezente în majoritatea colectiilor pentru iarna 2011. Fie că alegi varianta cea mai apropiată de jacheta aviator originală ,cu gulerul lung şi catarame sau varianta mai simplă ,rezultatul va fi atât de stylish încât va scoate orice ţinută din anonimat.
Îţi spun din propria experienţă că este perfectă pentru sezonul rece ,protejându-te foarte bine de frig sau vânt.

jacheta aviator

Paltonul Camel

palton camel

Pentru sezonul toamnă iarnă 2010 ,Frida Giannini a deschis colecţia Gucci cu o ţinută care avea ca element central paltonul camel ,împreună cu alte case precum Louis Vuitton ,Dries Van Noten sau Prada lansând nebunia paltoanelor camel. De asemenea paltonul camel este întâlnit şi în colecţiile pentru iarna viitoare ,dar de data aceasta în ţinute mult mai lejere ,fiind regăsit cu diferite tipuri de gulere sau cu unul sau două rânduri de nasturi.
Investeşte într-un palton camel simplu ,iar cu ajutorul celorlalte reguli de stil rezultatul va fi înfricoşător de perfect şi în plus vei ieşi în evidenţă din mulţimea de haine de iarnă închise la culoare ,impresionandu-i pe cei din jur cu ţinuta ta.

palton camel

Imprimeul Fair Isle

imprimeul fair isle

În general imprimeul Fair Isle ne aminteşte tuturor de iarnă şi de zilele geroase ,din acest motiv a fost folosit şi de Domenico Dolce şi de Stefano Gabbana pentru a concepe pulovere ,jachete sau accesorii pentru colecţia iarnă 2010 ,colecţia având ca temă “O zi la ski”.
Pentru sezonul toamnă iarnă 2011 ,desingerul Junya Watanabe a conceput pentru colecţia sa sacouri confecţionate din această ţesătură în diferite nuanţe sau forme geometrice. Mie unuia mi se par extrem de ingenioase şi de diferite aceste jachete faţă de ceea ce se găseşte pe piaţă.

imprimeul fair isle

Gulerul Din Blană

guler blana

De la Massimiliano Giornetti pentru Salvatore Ferragamo până la Veronique Nichanian pentru Hermes ,toţi au pus accentul în aceste sezoane pe hainele cu gulerele din blană ,devenind unele dintre piesele “reloaded” de maxim succes.
Pe lângă faptul că gulerul din blană oferă o mare eleganţă hainelor ,acesta ne apăra şi de frig sau vânt.

guler blana

Pantalonii Baggy

După atâtea sezoane în care desingerii ne-au propus doar modele de pantaloni slim ,aceştia i-au redesenat rezultând nişte pantaloni cu cea mai comodă croială posibilă.
Te poţi inspira din colecţiile din 2010 ale caselor Matthew Ames ,Daks sau Lacoste sau din colecţiile din 2011 ale caselor Dries Van Noten ,Dolce & Gabbana sau D&G ,dar mixează pe intuiţia personală şi pe echilibru atunci când alegi să combini aceste piese.

pantalonii baggy

Indiferent de look-ul pe care vrei să-l optezi pentru iarna viitoare ,trebuie să iei în considerare faptul că oricât de bine ar arata pe podium aceste piese vestimentare ,combinarea şi dozarea lor este foarte importantă!

Pentru alte tendinţe şi noutăţi din lumea modei te invit să-mi vizitezi blogul meu , www.izAndrew.blogspot.com .

One Reply to “Ce să cumperi şi ce să păstrezi pentru iarna viitoare? (Partea II)”

  1. Ovidiu,

    Ce-i cu camasa aceea inchisa pana la ultimul nasture?
    Nu spune o regula de stil ca daca nu ai cravata sau papion, camasa nu se inchide la ultimul nasture de sus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *