Camasa cu maneca lunga sau maneca scurta?

camasa in carouri cu maneca scurta

Vara e aproape aici iar temperaturile depasesc constant 20 de grade. Pentru ca fiecare avem nunti, bancheturi si alte evenimente formale, se pune problema: cum ne imbracam cu stil fara sa murim de cald?

Ma voi referi aici in primul rand la camasa, pentru ca aceasta este prima optiune pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand vrei sa te imbraci cu stil (tricourile merg si ele bine mai ales in combinatie cu veste insa vom discuta despre asta cu alta ocazie).

Ce optiuni ar fi, deci? Nu prea multe. Ai de ales intre o camasa cu maneca lunga sau una cu maneca scurta.

Unul dintre trendurile recente din stilul masculin ne sugereaza sa ne ferim de camasile cu maneca scurta. Din nu stiu ce motiv, acestea sunt vazute ca fiind pentru copii iar purtatul lor chiar si in situatii casual nu este recomandat.

Recomandarea celor care urasc camasile cu maneca scurta este simpla: fie iti rulezi manecile la camasa fie…rabzi.

De ce e camasa cu maneca scurta asa de blamata? Sunt doua argumente:

1. Camasile cu maneca scurta sunt pentru copii
2. Camasile cu maneca scurta nu pot fi purtate cu cravate sau papioane pentru ca lipsa manecilor si prezenta acestor accesorii “dezechilibreaza tinuta”.

Pentru ca nu mi se pare normal sa mori de cald vara doar pentru a respecta o regula pe care nimeni din jurul tau nu o intelege, m-am decis sa fac cateva sapaturi legate de dezbaterea maneca scurta versus maneca lunga.

Iar ce am gasit m-a bucurat. :)

camasa alba cu maneca scurta

Camasile cu maneca scurta au revenit si sunt recomandate chiar de cei de la GQ (probabil cea mai mare autoritate in materie de stil, insa si ei se contrazic intre ei din cand in cand).

Iata ce ne spun cei de la blogul lor de stil, The GQ Eye, articol publicat in aprilie 2011:

One of the best trends in recent years, in addition to the return of the waistcoat and flat-front pants, is the return of the classic short-sleeve shirt.
[…]
The short-sleeve button-down is on the casual side of business casual, more so than its full-sleeve counterpart, but I think it’s quite acceptable in a summer-casual work environment and far better than a polo shirt.

Traducere:

Unul dintre cele mai bune trenduri din ultimii ani, pe langa intoarcerea vestei cu nasturi si a pantalonilor fara pliuri este intoarcerea camasii clasice cu maneca scurta
[…]
Camasa cu maneca scurta se apropie de partea casual a tinutei business-casual, in comparatie cu cea cu maneca scurta, insa cred ca e chiar acceptabila intr-un mediu de lucru mai casual si pe tip de vara, si e mult mai buna decat un tricou polo.

Linkul catre acest articol il gasiti aici.

Deci ce vrea sa spuna domnul de la GQ (si sunt de acord cu el)?

Ca aceste camasi cu maneca scurta sunt perfect OK pentru zilele calduroase de vara, desi cele cu maneca lunga au un plus de stil. Insa nu trebuie uitat un lucru: niciodata nu trebuie sa renunti la confort (termic) in favoarea stilului.

O regula de aur in stil spune ca trebuie sa te simti excelent in toate hainele pe care le porti. Iar daca la 35 de grade simti ca mori de cald iar rulatul manecilor nu ti se pare destul sau nu e stilul tau, poti linistit sa mergi pe o camasa cu maneca scurta.

camasa cu maneca scurta

Concluzii

Deci care ar fi concluziile acestui articol?

In primul rand, camasile cu maneca scurta sunt foarte ok si pot face parte din tinute extrem de cu stil.

In al doilea rand, purtatul acestora cu cravata sau papion este un fashion no-no, dar solutia e simpla: poarta-le fara. Pentru ca in zilele caniculare nu vei purta cu siguranta cravata sau papion indiferent de tipul camasii, poti sa vii direct in camasa cu maneca scurta.

In al treilea rand, o camasa cu maneca lunga va ramane mai cu stil decat una cu maneca scurta, iar manecile rulate sunt o alternativa buna la maneca scurta.

Totul depinde de tine.

6 Replies to “Camasa cu maneca lunga sau maneca scurta?”

  1. Absolut, mai ales ca manecile rulate ajung pana la cot (spre deosebire de cele scurte care), deci tinuta va fi mult mai echilibrata.

  2. O camasa cu maneca lunga rulata nu mi se pare ok, arata mai bine camasa cu maneca scurta si uni! Chiar acum ma uit la Dan Negru…camasa cu maneci lungi rulate si papion, yah!, dar e la un show in jeans, deci la el merge oricum :)

  3. Doar aici pe blog ma asteptam sa fie recomandate camasile de genul asta. Cred ca se adreseaza perfect publicului tinta si de accea este un articol bine venit.

  4. Buna, de unde ma rog asa fashion de 10 bani.
    Mai uitativa la celebritatle mondene cum se imbraca si pe urma dati sfaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *