Umbrela de ploaie perfectă pentru un bărbat

Ideea articolului mi-a venit acum două ore, când, coborând din mașină, m-am udat până la piele în cei 50 de metri până în casă. Apoi mi-am dat seama că noi bărbații întotdeauna ne amintim de umbrelă abia după ce începe să plouă.

Pentru că nu suntem prea prevăzători de felul nostru, o sa-ți scriu câteva rânduri despre umbrele de ploaie. Tipuri, culori și cum să te asiguri ca iei ceva de calitate – nu e cazul să ne complicăm mai mult de-atât.

Într-un minut vei afla tot ce trebuie să știi despre umbrele însă, înainte de toate…

…puțină istorie

Umbrela de ploaie nu e un lucru nou. a existat ”de când lumea”. Grecii, romanii, egiptenii și chinezii au folosit-o acum câteva mii de ani. În Europa, în schimb, umbrela nu a fost cunoscută până în anul 1756, când un anume Jonas Hanway a purtat-o pentru prima dată.

La fel ca în cazul bikini-urilor, umbrela a avut parte și ea de o primire negativă. Asta până i s-a văzut utilitatea. Încet-încet, umbrelele au început să facă parte din viața noastră de zi cu zi.

Cu toate că suntem în mijlocul revoluției tehnologice, vechea umbrelă rămâne un element de bază în garderoba noastră. Încă nu s-a inventat vreun device care să ne protejeze mai bine de ploaie.

Vrei o umbrelă lungă sau una scurtă?

Umbrelele scurte sunt de ceva vreme pe piață și au avantajul că sunt mai ușor de transportat. Lungimea lor e undeva la 30cm și sunt rabatabile:

umbrela rabatabila
foto: porhomme.com

Nota 9+ pentru umbrela clasică.

Obișnuita umbrelă rabatabilă, din punct de vedere al stilului, primește de la mine…

nota-04

Pur și simplu nu pot da mai mult! Recunosc că e utilă dar din punct de vedere al stilului nu e o opțiune viabilă.

O umbrelă de acest gen merge atât în situații formale cât și informale. Eu ușor de manevrat și ieftină.

DAR

Dacă vrei să fii cu adevărat cu stil, un singur lucru poți face legat de umbrele:

Să te întorci la clasic.

Umbrela clasică n-o să se demodeze prea curând și merge foarte bine cu orice fel de ținută.

O recunoști prin vârful ascuțit și prin lungimea de 2-3 ori mai mare decât a celei rabatabile.

foto: individualism.co.uk
foto: individualism.co.uk

Arată mult mai bine decât cea rabatabilă, nu? :)

nota-09

Un alt element distinctiv între cele două este mânerul. Umbrelele rabatabile ce au împânzit magazinele și piețele au mânere din plastic, în timp ce umbrelele clasice au mânere din lemn.

Mânerul de lemn va comunica de fiecare dată mai mult stil decât cel din plastic.

Bun.

Să vorbim puțin despre culori

Când vine vorba de umbrele, încearcă să nu exagerezi cu culorile și modelele. Când văd un bărbat cu o umbrelă cu model ciudat îmi imaginez că a mâncat prea multă bătaie când era mic…

Nuanțele și modelele umbrelei unui gentleman ar trebui să fie relativ închise.

Prima opțiune (și care va merge garantat cu orice ținută de-a ta) este negrul. Negrul înseamnă clasă, negrul se asortează cu orice.

Dacă nu vrei să cheltui prea mulți bani pe acest gen de accesorii, o umbrelă neagră e singurul lucru de care ai nevoie. Singurul lucru pe care-l vreau de la tine este să încerci pe cât posibil să cumperi o umbrelă clasică. Vei avea mai mult stil.

Alte culori potrivite pentru umbrela unui bărbat sunt albastru, bleumarin, maro și gri. Sunt acceptabile și nuanțe mai deschise atâta timp cât fac parte dintr-un model.

Cum aleg o umbrelă de calitate?

Sunt câteva lucruri la care trebuie să te uiți neapărat înainte să cumperi. Trebuie să fii atent la mecanismul de închdere și de deschidere. Umbrelele ieftine au în ele componente ieftine, și asta se vede în momentul câd te uiți mai atent la ele.

Cere garanție

Unele umbrele vin cu certificat de garanție. Acum ai o siguranță în plus că, dacă se întâmplă ceva, o poți returna. Garanția unui produs e, în acest caz, sinonim cu calitate.

Ai umbrelă? Spune-ne și nouă de care. :)

6 Replies to “Umbrela de ploaie perfectă pentru un bărbat”

  1. “La fel ca în cazul bikini-urilor, umbrela a avut parte și ea de o primire negativă. Asta până i s-a văzut utilitatea. ” Asta’i maxima!(utilitate pt altii,decat fericitele posesoare)

    Asta n-am inteles’o!De ce? “Când văd un bărbat cu o umbrelă cu model ciudat îmi imaginez că a mâncat prea multă bătaie când era mic…” :))

  2. Tudor, probabil se referea la faptul ca inventatorul umbrelii a fost marginalizat intreaga sa viata pentru ca o folosea, societatea considerandu-l pe atunci un “ciudat”. Asta era acum cateva sute de ani.

    Ulterior, a fost recunoscuta utilitatea ei si a fost acceptata pe scara larga de societate. Eu am inteles foarte bine sensul afirmatiei :)

  3. Foarte util articolul si asa este noi barbatii ne amintim de umbrele cand deja ne-a prins ploaia .:(

  4. Salut ..Interesant subiect .Ai mare dreptate .Eu traiesc intr-o tara unde ploua mai mereu si m-am asigurat sa am mereu o umbrela cu mine in masina si una care sa stea mereu langa usa din casa . Prefer umbrela Clasica si de preferabil sa fie neagra .Pentru ca ,consider eu Negreu se potriveste le orice tinuta . :d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *