Cum se face nod la cravată

barbat cu nod la cravata facut
Unul dintre lucrurile de bază pentru orice bărbat, pe lângă călcatul cămășii trebuie să-l știe este cum să facă nod la cravată. E unul dintre acele lucruri pe care pur și simplu trebuie să știi să le faci.
Cravatele încep să fie purtate din ce în ce mai des. Ținutele casual le adoptă din ce în ce mai mult.
Dacă te numeri printre aceia care își păstrează nodul la cravată chiar și când nu o poartă pentru că nu știe să-l facă, îți recomand să privești filmulețele de mai jos.

Cel mai popular nod este Four in Hand. Motivul? Este cel mai ușor nod de făcut. În plus, se poate face foarte ușor atât la la cravatele formale cât și la cele casual. Instrucțiunile sunt simple; iată-le:

Un nod similar cu Four in Hand este Half Windsor. Ca mod de execuție este foarte asemănător. Este, de asemenea, un nod asimetric.

Să trecem acum la unul dintre nodurile considerate clasice: nodul Windsor. Este un nod dublu, simetric ce se potrivește cel mai bine la cămășile cu gulerul deschis, deoarece nodul format este destul de lat. Dezavantajul este acela că face zona gâtului să pară mai scurtă. Să vedem cum se face un astfel de nod.

Ultimul nod pe care vreau să-l încerci este nodul Prințului Albert. E un nod mai îngust drept pentru care merge bine la cămăși cu gulere înguste.

Fii atent atunci când faci oricare din aceste noduri. Cravatele, în special cele din mătase, sunt foarte sensibile dacă tragi tare de ele. Același sfat atunci când desfaci cravata pentru a o depozita pe umeraș: trage cu grijă de ea pentru a desface nodul. De asemenea, ai grijă să nu strângi nodul prea tare.

Vrei să știi mai multe despre cravate? Află ce cravată ți se potrivește în manualul Fii cu stil.

5 Replies to “Cum se face nod la cravată”

 1. Si eu ma pot lauda ca am invatat (demult) sa fac nod la cravata, pacat ca sotul nu prea poarta, are dress code lejer la munca.Aproape ca port eu mai des ca el.

  Bonus: exact asta seara am invatat sa innod un papion.Asta da provocare.Daca nu-l promova James bond, murea stilul asta odata cu strabunicul.Cu toate astea, tot este subestimat acest accesoriu.Pacat.

 2. Cand am auzit de principiul ca un barbat trebuie sa stie sa faca nod la cravata, am si invatat… Desi nu port foarte des, mi-am dat seama ca e important sa stii acest lucru. Thanks!

 3. Practice makes perfect – zice englezu’.
  Iar Oscar Wilde spunea ca o cravata bine innodata este primul pas serios in viata.
  Incercati, pe cat posibil, sa faceti nodul astfel incat ca partea ingusta a cravatei sa fie cam de aceeasi lungime (sau putin mai scurta) cu cea lata. La categoria “avansati” va puteti juca si cu aceasta regula, dar pana atunci…
  Uitati-va la nodurile de cravata ale celor din jur si veti intelege personalitatea fiecaruia: strans, lejer, mic, mare, chinuit,neglijent, elegant, soios (cravata nedesfacuta), cu gropita, fata gropita…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *