Atenția la detalii: portofelul

portofel maro din piele

Pe măsură ce achiziționezi haine și accesorii în garderoba ta, o să observi că devii din ce în ce mai atent la detalii. Iar unul dintre aceste detalii este portofelul.

Mulți bărbați neglijează acest accesoriu din simplul motiv că nu iese la vedere decât în anumite momente. De ce să arunci bani și pe așa ceva, se gândesc ei?

În primul și-n primul rând, nu trebuie să te preocupi de accesorii atâta timp cât nu ai hainele și pantofii puse la punct. Totul trebuie luat în ordinea importanței.

În al doilea rând, portofelul este printre primele accesorii de care trebuie să te preocupi atunci când ajungi la acest capitol. E mai important decât brățările, decât inelele casual și chiar decât cravatele. Și asta pentru că este un accesoriu de bază.

Cum ar fi să vină cineva îmbrăcat bine, apoi să scoată din buzunar un portofel deteriorat precum acesta de mai jos?

Nu ar da prea bine, nu?

Și de aici și prima regulă: ai grijă ca portofelul să fie în cea mai bună formă.

Orice portofel are o durată de viață. Uneori mai mică, alteori mai mare. Dacă ai cumpărat vreodată portofel dintr-un supermarket, probabil că acesta nu te-a ținut foarte mult. Lipsa pielii în acesta își spune cuvântul și, datorită uzului zilnic, în 2 – 3 luni ajungi să cumperi altul nou.

A doua regulă: alege portofele din piele în defavoarea celor ieftine din materiale mai ieftine. Pielea e un material excelent și, în plus, se va putea asorta mai ușor cu curelele și pantofii tăi. Desigur că există portofele din fibră de carbon, uneori în combinație cu piele, însă acestea nu numai că sunt scumpe dar și mai greu de găsit la noi. VOm vorbi despre asta mai încolo.

A treia regulă: rotește portofelele în funcție de ținutele pe care le porți.

Unii cititori au rămas surprinși cu ceva vreme în urmă când am menționat faptul că îmi mut toate actele, inclusiv cardurile și banii dintr-un portofel într-altul. Însă nu e vorba decât de un obicei și, odată ce te obișnuiești cu el, nu îți ia mai mult de 10 secunde.

Eu fac așa: dacă por o ținută ce are la bază maro, îmi iau portofelul maro. Dacă por o ținută care are la bază negru, mi-l iau, evident, pe cel negru.

Avantajul rotației la haine și accesorii îl știi deja: o pauză de 24-48 de ore le prelungește durata de viață. Deci dacă ai 2 portofele și le porți prin alternativ, acestea te vor ține mai mult decât dacă ai purta același portofel în fiecare zi.

portofel maro din piele

Cum asortezi portofelul?

Prima și cea mai evidentă asortare este cu pantofii și cureaua. Această regulă derivată din stilul formal este una de bază și, dacă ești începător și nu numai, îți recomand cu căldură să o urmezi. Vei arăta că ești un bărbat care știe să se îmbrace și atent la detalii.

Când vine vorba de portofele negre, lucrurile sunt simple: le porți cu pantofi și curele negre, precum și cu alte piese vestimentare negre pe care porți.

asortare portofel negru

Însă în momentul în care ai de-a face cu un portofel maro, asortarea este puțin mai dificilă. Dacă vrei să porți aceeași nuanță de maro atât pe pantofi cât și pe curea și portofel, vei avea mai mult de căutat.

Dacă nuanțele diferă dar sunt apropiate, te poți declara mulțumit când vine vorba de ținutele formale. Avem timpul limitat iar în magazine nu găsești tot timpul exact ceea ce cauți.

Când vine vorba de ținutele casual, în schimb, lucrurile stau puțin diferit. Deși e frumos să respecți regula stilului formal, poți la fel de bine să nu o faci. Poți asorta parțial niște pantofi maro închis cu un portofel de un maro roșiatic fără probleme.

asortare portofel maro

Iar dacă vrei ceva mai deosebit, poți asorta portofelul cu orice altă piesă vestimentară. Ce zici de un portofel maro roșiatic + o cravată de aceeași nuanță + pantofi albastru închis?

Culori

Din păcate, suntem puțin limitați când vine vorba de culorile pe care le putem alege la portofele. Negru, maro și, uneori, gri, sunt opțiunile pe care magazinele ni le pun la dispoziție, toate 3 fiind foarte bune. Dar dacă vrei altceva?

Pentru că portofelul nu depinde de constituție ci, mai degrabă, de preferințe, le poți cumpăra și de pe Internet. Asta înseamnă că ești expus la o varietate mult mai mare decât cea oferită de mall-urile din România.

Astfel poți găsi portofele mult mai interesante, cum ar fi acesta cu imprimeu leopard:

peter adrian portofel leopard

sursa: http://sudarsobros.blogspot.ro și nsutjongdro.tumblr.com/

Sau, poți găsi ceva mai purtabil dar cu un design mai interesant, cum ar fi acest portofeul maro de la Fossil:

portofel fossil

foto: www.fossil.co.uk

Iar dacă ești un fan al imprimeurilor, poți încerca acest portofel cu imprimeu tartan, făcut dintr-o combinație de piele, bumbac și poliester:

portofel imprimeu tartan

Alternativa la portofel

Deși am văzut această alternativă prezentată pe multe site-uri, o includ aici nu pentru că ar avea prea mult stil, ci, mai mult, ca pe o curiozitate: este vorba de clip-ul pentru bani magnetic. Îl ai mai jos.

clip magnetic pentru bani

Motivul pentru care nu îl agreez este simplu: în momentul când îl scoți, banii vor se vor vedea destul de clar iar asta nu va face o impresie bună anumitor persoane.

Tu ce părere ai: e cu stil să porți un asemenea clip și să ți se vadă toți banii sau mai bine optezi pentru un portofel?

10 Replies to “Atenția la detalii: portofelul”

 1. pararea mea cei legat de clip-ul nu cred ca e ceva cu stil si eu personal nu imi place asa chestii,sa arati ce bani ai??? etc… si cum ai zis si tu,nu face impresie buna dar dincotra e o chestie numai de a te lauda, ce ar avea folos doar in cazul cind vrei sa agati o domnisoara pentru o noapte,fara prea mult chin…sau ceva de genul aceata..

 2. Folosesc de aprox. 10 ani moneyclip. Actele le tin pe toate in portofel, portofel pe care i-l tin in geanta de umar, banii ii tin mereu in buzunarul pantalonilor.

  Moneyclipul, si banii sunt ai mei asa ca nu am de ce sa imi fac proble atunci cand scot sa platesc ceva. In plus in buzunar nu tin mai mult de 200 ron, resul ii tin pe card, card cu care platesc in majoritatea ocaziilor, card care incape perfect intre bancnote si este prins odata cu banii de clips ;)
  Nu vad nimic obscen sau deranjant in tot acest lucru. Mai degraba ma enerveaza oamenii cu portofel, care tin tot maruntul primit in ultima luna si 100 de hartii de 1 leu iar cand stau sa plateasca scotocesc de parca sunt femei.

 3. Moneyclip-ul are rol nu estetic, de stil, de moda. E ceva care te ajuta. Mai bine un moneyclip decat un portofel care nu se inchide din cauza ca ai jdemii de bancnote in el. Daca iti tii aranjati banii frumos in moneyclip e mult mai usor sa scoti din el o bancnota si sa platesti ce ai de platit. E ca un BlackBerry, e vorba de functionalitate, nu de fashion, stil, si de ce zice turma.

 4. OK, asta nu inteleg eu citind comentariile: de ce e greu sa ai un portofel fara hartii, un portofel care sa contina doar strictul necesar?

  In plus, daca vii cu money clip-ul care ocntine bani gheata, inevitabil vei primi atat maruntis cat si bancnote mai mici, gen de 1 leu. Bancnotele hai ca poate le poti cuprinde cu money clipul dar maruntisul? Acela va ajunge inevitabil prin toate buzunarele.

  Sigur ca poti sa refuzi maruntis ca si rest insa sunt situatii in care ai nevoie de el, poate vrei sa iei o cafea de la un automat sau sa platesti o parcare.

  Un portofel poate fi golit periodic de lucrurile in plus, la fel cum arunci hartiile de pe birou cand faci ordine.

 5. Cristi :

  In plus in buzunar nu tin mai mult de 200 ron, resul ii tin pe card, card cu care platesc in majoritatea ocaziilor, card care incape perfect intre bancnote si este prins odata cu banii de clips ;)

  Nu ti s-a intamplat sa ti se magnetizeze cardul din cauza magnetului din money clip, nu?

 6. Nu am moneyclip magnetic. Am avut inainte unul de la fosill iar acum am unul foarte simplu ca cel din poza ta, din otel inox.

  Eu am testat ambele variante, portofel si clip si sincer spun ca nu m-as intoarce la portofel cu bani si marunt in el, niciodata. In plus am in masina cam 2 lei in monede de 50 si pentru parcare si pentru carut de hypermarket.

  Maruntul pe care i-l primesc de la cumparaturi cu cash, i-l depozitez intr-o pusculita amplasata exact la intrarea in casa, unde golesc de obicei buzunarele de telefoane chei si bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *