Home > Parfumuri > Ghidul parfumurilor bărbătești

Ghidul parfumurilor bărbătești

parfum barbatesc

Hainele atrag priviri dar un parfum bun poate întoarce capetele pe stradă. Cu toții știm puterea unui parfum bun, însă puțini sunt informați atunci când merg să-și cumpere unul.
Prețul parfumului nu sugerează neapărat cât de bine va mirosi pe tine. Un parfum scump poate trece neobservat, în timp ce unul ieftin poate atrage atenția unei încăperi întregi.

Deși țara parfumurilor este, cu siguranță, Franța, egiptenii au fost cei care au inventat conceptul de parfum.
Francezii și-au adus însă contribuția lor. Deoarece parfumurile nu obișnuiau să țină foarte mult, aceștia au inventat conceptul de layering (layer = strat eng.). Fiecare strat are rolul de a păstra mirosul mai mult timp. Vom vorbi despre asta mai încolo.

Alegerea parfumului perfect nu este lucru ușor. Trebuie să ții cont de mai mulți factori: concentrație, tipul tău de piele, posibile reacții alergice, ingrediente, esență și, nu în ultimul rând, de preț.

Concentrații

Pot exista mai multe concentrații ale aceluiași parfum, deosebindu-se prin procentul de compuși aromatici/uleiuri esențiale și, evident, prin preț.

Cel mai dens este parfumul pur, ce conține 22% compuși aromatici. Există foarte puține parfumuri pure pentru bărbați, și și acelea sunt destul de scumpe. Motivul este că o concentrație așa de mare este evitată de bărbați pentru că are ca și consecință un miros mult prea puternic. De fapt, asta e una dintre principalele diferențe între parfumurile de femei și ce e de bărbați: cele de femei sunt mai puternice, făcute să iasă mai mult în evidență.
Următoarea clasată este apa de parfum (fr. eau de parfum). E mai slabă decât parfumul, conținând 15-22% compuși aromatici.
Urmează apa de toaletă (fr. eau de toilette). Este mai slabă decât precedentele două, lucru reflectat în concentrația de compuși aromatici.
Urmează apa de colonie (fr. eau de cologne). Este destul de slabă – are 4% compuși aromatici. Mirosul durează de obicei doar câteva ore.
Ultima clasată este așa-numita apă rece (fr. eau fraîche). Este cea mai slabă, având 1-3% compuși aromatici.

De multe ori, producătorii de parfumuri folosesc proporții diferite pentru a lansa diferite concentrații ale aceluiași parfum. Motivul pentru care sunt comercializate sub același nume este acela că folosesc aceleași esențe de bază.

Ideea de bază când vine vorba de concentrații este că, cu cât concentrația este mai mare cu atât ține mai mult. În schimb și prețul este mai mare.

Esențe

 • Ferigă. Parfumuri ce conțin, în diferite proporții,  lavandă, mușchi de stejar și cumarin. Sunt foarte multe parfumuri bărbătești care se încadrează aici. cel mai cunoscut este Fougere Royale, lansat de Houbigant în 1982.
 • Florale.  Acestea sunt dominate de esența uneia sau a mai multor flori. Sunt purtate de către femei deci nu vom spune mai multe despre ele.
 • Orientale. Sunt esențe exotice, senzuale. Exemplu: Black Code de Armani.
 • Citrice. După cum le spune și numele, au un puternic miros citric. Primele ape de colonie scoase pe piață au avut acest miros citric, deoarece, datorită tehnilogiei limitate, erau ușor de extras. Exemplu: Ck One de Calvin Kelin.
 • Fresh. E o esență mai nouă. Conține esențe oceanice combinate cu citrice pentru a da senzația de prospețime.
 • Lemnoase. Această esență emană masculinitate. Fie îți place, fie nu. Data viitoare când intri într-un magazin de parfumuri, cere să miroși unul – vei înțelege la ce mă refer.
 • Condimentate. Combină esențe de vanilie cu esențe florale sau lemnoase.
 • Cyphre. Conțin amestecuri de mușchi de stejar, pachouli și bergamonte.
 • Aldehidice. Conțin o substanță chimică numită aldehidă, dându-le o notă “picantă”.
 • Piele. Acest tip de parfumuri conține un amestec de esențe de tutun și miere care se aseamănă cu mirosul de piele. Nu zice nu până nu miroși unul!

Notele esențelor

Orice parfum are trei note: notele de vârf, cele de mijloc și cele de bază.  Fiecare asemenea notă este de fapt, un amestec de esențe.

 • Notele de  vârf sunt cele pe care le simți imediat după aplicare.
 • Notele de mijloc intră în joc atunci când cele de vârf își pierd efectul, cam la 15 minute după aplicare.
 • După 2-3 ore de la aplicarea inițială ai ocazia să simți notele de bază. Acestea preaiau ștafeta de la cele de mijloc și în funcție de combinație, pot ține până la 4-5 ore.

Paleta aromelor

Paleta aromelor e o clasificare mai nouă și ușor de ținut minte. Împarte toate esențele în 4 + 1 categorii: florale, orientale, fresh și lemnoase, cu feriga în mijloc. Aruncă o privire peste diagrama de mai jos:

paleta aromelor de parfumuri

Cât parfum să folosesc?

Când vine vorba de cu cât de mult parfum să dai pe tine, majoritatea bărbaților fac greșeala de a pune prea mult. Ideea de bază este ca parfumul să nu fie simțit decât la maxim 1-2 metri de tine, nu de cineva din celălalt colț al încăperii.

Cum mă parfumez?

Parfumul se aplică în punctele în care îți simți pulsul: după ureche, la baza gâtului și la încheietura mâinilor. Nu freca zonele parfumate pentru că vei altera mirosul.

blog de marketing

Parfumuri naturale versus parfumuri artificiale

În compoziția unui parfum intră extrem de multe substanțe, unele dintre ele putând cauza alergii. Asta deoarece peste 90% din aceste substanțe sunt derivate ale unor substanțe petrochimice. Drept urmare, folosirea unor parfumuri poate cauza anumitor persoane mai sensibile simptome precum:

 • dureri de cap
 • greață
 • alergii la nivelul pielii
 • iritații ale ochilor, gâtului sau nasului.

Dacă ai asemenea probleme este recomandat să consulți medicul de familie sau dermatolog și să fii atent la substanțele trecute pe eticheta parfumului. Eventual poți duce eticheta la medic pentru a stabili la care din ingrediente ești alergic.
Dacă acesta conține substanțe precum toluene sau ketone și știi că ai mai avut probleme, poate e mai bine să nu cumperi.
În principiu, parfumurile naturale (cu alte cuvinte, cele ce conțin uleiuri esențiale naturale, produse pe baza florilor efective și a extraselor de plante) nu sunt cele pe care le găsești pe rafturile magazinelor. Odată cu terminarea celui de-al doilea război mondial a început producerea și comercializarea în masă a parfumurilor sintetice, fapt care continuă și astăzi.
Deoarece parfumurile naturale sunt greu de găsit, dacă crezi că vei avea sau ai avut probleme, îți recomand să:

 • alegi o concentrație mai mică de parfum
 • te ferești de compuși care sunt recunoscuți pentru faptul că pot cauza iritații: linalol, camfor, acetat de benzil, acetat de etil, alcool benzilic.

Care parfumuri durează cel mai mult?

Cât de mult durează mirosul de parfum depinde de la individ la individ. Practic depidne de felul cum compușii chimici din parfum interacționează cu persoana care îl poartă.
La unii poate dura mai mult, la alții mai puțin.
Sunt totuși câteva parfumuri care sunt recunoscute că țin mult pe oricine le poartă. Iată câteva exemple:
Rocabar de la Hermes – esență lemnoasă
Bel Ami, tot de Hermes – esență de lămâie cu tonalități lemnoase
Mémoire d’Homme de Nina Ricci – esențe lemnoase și condimentate

Ce parfum să port în funcție de sezon?

Parfumurile se evaporă mult mai ușor vara decât iarna. Din acest motiv, iarna se poartă parfumuri cu o concentrație mai mică, în timp ce vara e nevoie de ceva mai puternic.

Când vine vorba de esențe, vara ar trebui să porți parfumuri fresh, oceanice sau citrice. Spre exemplu: Cool Water de la Davidoff.

Iarna ar merge parfumuri condimentate sau cu esențe de mosc.

Schimbă parfumul

femeie care miroase parfumul barbatului

Fiind vorba de stil, îți recomand să schimbi parfumul din când în când, pentru varietate. Și ar mai fi un motiv: dacă folosești același parfum o perioadă îndelungată, vei ajunge să nu mai simți mirosul. Nu îți vei da seama de asta și vei ajunge să te dai cu din ce în ce mai mult, lucru ce va fi cu siguranță observat de cei din jur.

Se pot amesteca parfumurile?

Da, cu siguranță – se numește layering. Însă nu e un lucru ușor. Nu poți să iei parfumurile tale preferate și să te dai cu amândouă deodată.

Ce parfumuri sunt la modă?

Sunt câteva parfumuri care ies în evidență prin prisma încasărilor:

 • Pi de la Givenchy. Disponibil atât în varianta apă de toaletă cât și after shave. Aromele principale sunt citrice și lemnoase. Pot spune că este preferatul bărbaților în materie de parfumuri.
 • Eau Sauvage Eau de Toilette de Christian Dior
 • Acqua di Gio de Armani
 • AQVA pour Homme Marine de la Bvlgari

Tu ce parfum folosești?

Sunt curios care sunt parfumurile pe care le folosiți în mod curent. Dacă vrei să spui și celorlalți rezutlatele (numele parfumului, cât de mult ține, dacă ești mulțumit de el, preț etc), poți lăsa un comentariu mai jos.

Notă: Informațiile prezentate în acest articol sunt numai cu scop informativ. A nu fi confundate cu sfatul medicului. Nici autorul nici www.FiiCuStil.ro nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele efecte secundare provenite din folosirea informațiilor din acest articol.

Related Posts with Thumbnails
Categories: Parfumuri
 1. bogdan
  October 20th, 2009 at 19:06 | #1

  foarte folositoare informatiile, si as vrea sa vad cum miroase esenta lemnoasa. chiar sunt curios. eu folosesc si imi place foarte mult Lacoste red si Lacoste green. in viitorul apropiat as dori sa-mi iau hugo boss element

 2. Radu
  October 20th, 2009 at 19:15 | #2

  eu am Aqva pour Homme Marine de la Bvlgari. Nu as putea sa zic exact cat tine dar eu sunt multumit de acest parfum. Pretul a fost 289 lei daca imi aduc aminte bine.

 3. October 24th, 2009 at 05:55 | #3

  “Parfumurile se evaporă mult mai ușor vara decât iarna. Din acest motiv, iarna se poartă parfumuri cu o concentrație mai mică, în timp ce vara e nevoie de ceva mai puternic.
  Când vine vorba de esențe, vara ar trebui să porți parfumuri fresh, oceanice sau citrice. Spre exemplu: Cool Water de la Davidoff.
  Iarna ar merge parfumuri condimentate sau cu esențe de mosc.”

  Bun articolul. Personal, cred ca nu tine nici macar de bunul simt simplul fapt de a folosi un parfum, de a atrage atentia intr-un mod placut, de a-ti potenta atitudinea, mimica, gestica, cultura ori inteligenta. Cred ca tine de simtul comun. Da-mi voie, te rog, sa te contrazic:
  – chiar daca este cald si temperatura este stimulator de volatilizare, parfumurile NU se evaporă mult mai ușor vara decât iarna din simplul motiv ca vantul, iarna, este un si mai mare volatilizator (uita-te in decembrie in cat timp ti se “duce” parfumul, chiar dat in zonele calde) iar
  – din acest motiv, iarna Nu se poartă parfumuri cu o concentrație mai mică (pt ca nu s-ar mai simti deloc!) in timp ce
  – vara e nevoie de ceva MAI PUTIN puternic (pt ca, asa cum stim, substantele volatile sunt potentate si mai abitir, dpdv organoleptic, in prezenta temperaturii si a umiditatii specifice si apar ca fiind prea gretoase si “incarcate” (sigur, ai avut macar o data reactii vegetative de greata la mirosul unui parfum puternic dat ca paysanu’ de Fanel “Girofaru” Curca din Insurateii de Campie). Deci reactia, fireasca, este una de respingere la mirosul unei esente puternice.
  Foarte bine ca ai amintit faptul ca trebuie facuta o anume departajare pt unele parfumuri, care nu sunt tot-sezon, dar din pacate, cred eu, este eronata. Poate ai tradus pe sistemul furculision ( translation=translatie, dupa unii), poate, poate, poate.
  Trebuie mentionat ca parfumurile barbatesti sunt si ele de zi si de seara cat si casual (ex. Chanel Platinum Egoiste), dress ( Baldessarinni – Boss) si romantic (Terre d’Hermes, spre ex.).
  Sunt, de asemenea, parfumurile, in functie de cate esente poti identifica, minimaliste (se simte o singura esenta/ton) si in mai multe tonuri.
  Se poarta si ele in functie de varsta (arata caraghios un Old Spice pe un pustan de 20 de ani) si MAI ALES se poarta in functie de trasaturile antropometrice: aspect atletic, longilin, mai plinut etc. Un parfum mai dulce nu va arata niciodata bine pe un tip mai plinut/efeminat/foarte slab/foarte tanar. Ii va accentua acele lucruri pe care nu trebuie sa le evidentiezece in timpul “vanatorii” cand trebuie sa para sigur pe el si sa nu tradeze ca mama inca ii mai spala chiloteii. Un parfum dulce va arata in schimb foarte bine pe un tip mai masculin/aspru/rugos pt ca ii va mai atenua un pic din aspectul de bruta, il va mai umaniza si il va face sa para de-a dreptul delicios. Acelasi lucru, dar invers, este valabil pt esentele tari (grasut/efeminat etc.) care vor da excelent pe cei din paranteza si le vor accentua si mai mult brutalitatea celor din fraza precedenta :). [Brutalitatea in cazul acesta nu va mai fi perceputa in sensul animalic bun ci in cel de “necomunicativ, incapatanat, intimidant, dictatorial”]. Daca esti dispus catre colaborare, da-mi un mail la adresa mai sus atasata.

  Zile cu soare

  P.S. Scuze celor din satul mai sus declamat. Nu am nicio prejudecata referitoare la cei de la tara, doar suna misto numele:)

 4. October 25th, 2009 at 15:09 | #4

  Liviu,
  te felicit pentru comentariu, e foarte bun.
  Totusi, nu sunt convins la faza cu evaporarea; nu mi se pare ca vantul e un argument destul de bun. De ce?
  1. iarna se evita statul afara, se sta in casa si, chiar daca dai drumul la caldura, in general nu e mai cald decat vara. Cel putin la mine :D
  2. Iarna nu bate tot timpul vantul. Cel putin aici in arcul carpatic haha
  3. Chiar daca bate, cine sta cu zonele sensibile in vant iarna? Porti niste manusi, o esarfa, haine groase. Stim ca parfumul se da in zonele unde se simte pulsul, zone pe care in general nu le expui iarna la vant.

  In orice caz, discutia e una de a despica firul in patru, ramane de vazut cati dintre cei ce au citit articolul vor aplica macar unul din sfaturi inainte de a merge la cumparaturi (cum am facut eu, ultima data cand am luat un parfum de ziua cuiva a fost ceva de la KC foarte slab, deoarece persoana avea pielea uleioasa).

 5. Ionut
  October 29th, 2009 at 16:19 | #5

  de regula foloseam parfumuri mai puternice.. am inceput cu Acqua di Gio -Armani, am trecut apoi la Bvlgari Aqua pour Homme – Bvlgari, si apoi am descoperit parfumul cel mai masculin, dupa parerea mea: Azzaro Twin Men – Azzaro, un parfum cu esente de: green apple, sweet mandarin, spices, deep wood. Din pacate in orasul meu nu l-am putut gasi in nici un magazin de profil. Momentan am ales tot un produs Azzaro – Silver Black Azzaro pour Homme, apa de toaleta. Mi se pare cel mai apropiat de Azzaro Twin Men.

 6. adi
  November 21st, 2009 at 11:03 | #6

  @Liviu Cosac
  eu nu am vazut mailu da da-mi tu unu la adrian.marie@mail.vu :d

 7. Andrew
  November 22nd, 2009 at 21:41 | #7

  Ce parfum imi recomandati? Am 18 ani o-> as prefera ceva de la Chanel ,dar sa nu fie prea “matur” pentru mine. (%) Sau ceva de la Dior ,etc.

 8. Al3xx
  November 24th, 2009 at 01:10 | #8

  Andrew,

  Iti recomand Chanel Allure for men…e destul de ok, e putin dulce dar nu exagereaza sau Fahrenheit 32 de la Christian Dior. Momentan am One Million de la Paco Rabanne dar prea puternic…chiar si pentru mine(nu ma intelege gresit dar sunt adeptul parfumurilor mai puternice).

  Spor la cumparaturi ;)

 9. Andrew
  November 27th, 2009 at 19:43 | #9

  Merci Al3xx,
  Si eu am 1 Million – Paco Rabanne.
  Am sa le incerc pe cele recomandate de tine si Dior Homme Sport si am auzit ca miroase bestial si Givenchy Play.

 10. November 28th, 2009 at 20:29 | #10

  ce parfum imi recomanzi pt mine? kenzo , hugo boss.? sau altele

 11. November 28th, 2009 at 22:00 | #11

  @Nicu: Din moment ce nu stiu nimic despre tine (varsta, preferinte, personaltiate), iti pot doar recomanda ce se vinde… Ce ai zis tu e ok, as mai adauga, spre exemplu, Paco Rabanne

 12. dan
  December 1st, 2009 at 13:49 | #12

  eu am FM by federico si mi se pare ceva “ieftin si bun”:)

 13. Dorin
  December 14th, 2009 at 02:07 | #13

  Daca tot faci recomandari tuturor,hai sa incerc si eu . Am 23 ani, ma imbrac street casual in haine in care ma simt confortabil spre genul adoptat de hip-hopperi, nu neaparat imi vin si bine.Preferinte…nu prea stiu ,si asta e o mare problema.Folosesc Lacoste Essential,insa cum ai spus si tu dupa o vreme,nu-mi mai dau seama daca se simte mirosul suficient si tind sa exagerez cantitatea.Apreciez raspunsul tau,oricare ar fi el. :)

 14. lucian
  December 15th, 2009 at 08:47 | #14

  as dori si eu o sugestie in alegera parfumului pentru ca am vazut multe sfaturi bune pe blogul tau am 17 ani imi place sa port blugi si bluza sau camase si bluza in “V” un parfum mai dulce ce mi-ai recomanda?
  multumesc anticipat

 15. December 17th, 2009 at 11:51 | #15

  Daca vrei un parfum dulce, incearca Egoiste Platinum sau Allure Sport de la Chanel.
  Sorry ca nu va pot raspunde la toti in timp util, unele raspunsuri necesita mai mult timp de gandire si cercetare :)

 16. Andi S
  December 27th, 2009 at 11:41 | #16

  Interesanta dezbaterea dintre Ovidiu si Liviu, totusi tin sa inclin balanta in favoarea lui Ovidiu in privinta parfumatului iarna, evident ca bate vantu si-ti crapa urechile si capatana in caz ca nu porti o caciula sau ceva.. nu toata lumea circula cu propriul automobil, iar in orase unde nu poti sta in casa foarte mult si trebuie sa iesi, va trebui sa iti faci totusi simtita prezenta cu un parfum, iar daca ai unu slab si te dai in locurile cu pricina, respectiv la incheieturi si gat, o sa ai automat fular si manusi sau pur si simplu ca te imbraci gros si parfumul intra si in hainele de groase, atunci n-ai rezolvat nimic cu un parfum slab, zic eu. In fine, articolul e bun pentru barbatii care se respecta si au atitudine. In ceea ce ma priveste, pot spune ca la mine parfumurile pentru care fetele mi-au zis ca miros bine sunt: Very Iresistible (Albastru , nu Verde) de la Givenchy (pentru vara); Million de la Paco Robanne (pentru iarna), si in cazul fumatorilor recomand Black XS de la Rabbane. Mergeti si incercati o mostra sa vedeti cum e. Pentru Million garantez ca o sa il aprecieze multe femei, dar e adevarat ca tine si de factorii mentionati de Ovidiu.
  Numai bine!

 17. alex
  December 31st, 2009 at 13:34 | #17

  naspa articol

  total neinteresant..

  va pierdeti vremea

  nu parfumul conteaza

  ci ce ai in cap

  dak te speli cu apa si sapun fara sa folosesti parfum, e mult mai bine

  ganditi-va ca unii nu au posibilitatea sa isi cumpere parfumuri… ii puneti intr-o postura de inferioritate
  traim intr-o era unde inteligenta conteaza
  nu sunt de accord cu parfumurile tocmai din acest considerent

  1
  parfumurile sunt scumpe
  2
  n-am bani de parfum
  3
  miros bine daca sunt curat
  4
  poate celor din jur nu le place parfumul meu si ii indepartez, simtindu-l
  5
  nu inteleg dc unii isi astupa tone de duhoare in spatele parfumului
  daca nu se spala
  degeaba dau cu parfum daca sunt niste nespalati
  asa ceva nu se face [-(

 18. Angerfist
  January 2nd, 2010 at 19:03 | #18

  @alex Eu cred ca esti doar frustrat ca altii isi cumpara un parfum de calitate si tu tot la deo-sprayuri ai ramas. Daca vrei sa te remarci in multime iti iei ceva de calitate, daca nu ramai la detergent cu apa si ai sa mirosi ca restul din jurul tau :)
  Faptul ca iti iei un parfum, care oricum o sa te tina 6 luni pe putin daca nu te dai ca ciobanul, nu te face snob. Daca te-ai pune sa strangi bani intr-o luna sau doua ti-ai lua si tu un parfum si ai descoperi magia acestuia :)
  Eu personal folosesc A*Men de la Thierry Mugler, Au Masculin – Lolita Lempicka, Joop! pour Homme, Black XS – Paco Rabanne si Cool Water – Davidoff :x

 19. Angerfist
  January 2nd, 2010 at 19:15 | #19

  Ovidiu zic eu ca nu ar strica sa mai faci astfel de articole despre parfumuri in care sa vorbesti mai amanuntit despre ceea ce ar trebui folosit seara la cluburi sau evenimente formale, ziua, la haine casual etc. Cred ca ai prins tu ideea ;)

 20. Bgd20
  January 8th, 2010 at 14:31 | #20

  Salut, am 20 ani, 1.78, atletic. Sunt o persoana comunicativa, vesela, cu un umor dezvoltat, atragatoare. Privirea este foarte seducatoare (mi s-a spus de multe ori), dar la chip par cu vreo 2 ani mai mic. Imi place sa ma imbrac casual dar uneori si elegant. Armani Code mi s-a parut cam dulce iar Aqua di Gio are un parfum prea crud pentru mine. Ce crezi ca mi s-ar potrivi ?

 21. January 8th, 2010 at 14:57 | #21

  Ciao bogdan,
  Daca vrei sa pari mai in varsta, incearca un parfum lemnos. Intreaba vanzatoarea de parfumuri lemnoase pt barbati

 22. Raul
  January 21st, 2010 at 23:34 | #22

  salut, sper ca mai citeste cineva posturile astea pentru ca as vrea si eu niste pareri la ce scriu.
  eu nu sunt un adept infocat al parfumurilor dar adevarul e ca orice sapun si detergent ai folosi si oricat de bine ar mirosi sapunu tau tot un parfum iti stil si clasa. eu unul folosesc revelation de la pierre cardin cand ma imbrac elegant si blue jeans de la versace cand am chef de casual.
  mi`ar place mult sa am niste feedbacuri din partea voastra.
  aa, am 21 ani, am crescut pana la 1,83 si 105 kile dar am avantajul ca m-a facut mama bine inchegat si nu se vede ca am atatea kile. vara transpir ca porcu` ;)

  foarte bun articolul!! Felicitari !

 23. valentyno
  January 25th, 2010 at 12:39 | #23

  Buna am 29,172,63 si mar interesa niste parfumuri ce mi se potrivesc ,eu ma imbrac si elegent da si sport ce parfumuri sar potrivi pt sport si pt cand sunt mai elegant imbracat ms .E bun articolul tinetio tot asa

 24. femeia zice
  January 25th, 2010 at 21:56 | #24

  hmmm, parfumuri. ce de griji mai au si baietii astia. femeile adora parfumurile, le trateaza ca pe niste accesorii, insa pt marea majoritate,nu conteaza cu ce e dat el. nici nu fac diferenta pt simplu fapt ca femeile nu au simtul olfactiv f bine dezvoltat asa cum il au barbatii. ideea e sa miroasa cat mai masculin.
  o singura atentionare. sunt anumite mirosuri pe care femeile nu le suporta. pur si simplu daudureri de cap, oricat de sarmant ar fi tipul.
  si de renumita,scumpa marca.
  depinde de gustul fiecareia si de gradul ei de toleranta.

 25. Andrew
  January 25th, 2010 at 23:36 | #25

  @ valentyno – da romana nu-ti place
  @ femeia – daca pentru marea majoritate nu conteaza cu ce e dat,inseamna ca restul femeilor sunt mai seciale si mai rafinate. Tu unde te incadrezi? ;)

 26. femeia zice
  January 26th, 2010 at 00:50 | #26

  andrew, nu e vb ca nu conteaza cu ce esti dat. cele mai multe nu vor recunoaste parfumul. vor spune doar ,, tipul mirosea f bine,,
  la mine totul e simplificat, mi-am pierdut mirosul. dar stiu ce parfumuri ma rascoleau inainte.

 27. Andrew
  January 26th, 2010 at 10:39 | #27

  Pai daca vor zice “tipul miroase ok” eu zic ca e foarte bine.

  Cand spui “nu vor recunoaste parfumul” la ce te referi? La recunoasterea brandului sau a barbatului respectiv?

 28. January 27th, 2010 at 20:05 | #28

  @Femeia: Fiecare cu grijile lui :)

 29. Danny
  February 2nd, 2010 at 00:57 | #29

  Eu personal folosesc Hugo Boss Motion. Cat dureaza nu stiu sa va zic exact, dar sunt foarte multumit de el. Ca pret am vazut ca in magazin e vreo 290 de ron, desi eu am gasit sa-l iau mai ieftin din alte surse.

 30. Angerfist
  February 8th, 2010 at 16:31 | #30

  Azi mi-au sosit cateva mostre pe care le-am comandat in ianuarie si vreau sa va impartasesc cateva pareri celor care cauta si alte parfumuri in afara de foarte cunoscutele branduri gen Armani, Hugo Boss, Versace, D&G s.a.m.d.

  Juicy Couture – Dirty English
  Nu pot sa spun ca miroase extraordinar dar este lemnos-condimentat cu o tenta smoky. Nu e ceva outstanding. Daca nu as fi stiut cum se cheama si mi s-ar fi dat sa miros mostra as fi zis ca e ceva Avon.
  Daca vrei ceva cheap mergi pe Dirty English – 30$ la 100 ml daca stii unde sa cauti.

  Escada – Magnetism
  La inceput miroase a cola cu vanilie. Ciudat ? Stiu, dar e destul de interesant. Dupa aceea incepe sa miroase a vanilie, vanilie mai sintetica daca intelegeti ce vreau sa spun – adica ceva chimic. E bun pentru night life si mai ales daca este si vremea mai rece. Oricum numele “Magnetism” este pompos, lichidul din interiorul sticlei neridicandu-se la un asemenea nume care il sugereaza ca fiind chick magnet.

  Burberry – Brit
  Interesant! Miroase a pudra de talc. As putea spune ca miroase dulce dar cred ca dulce e prea mult spus. E semi-dulce si ma duce cu gandul la chimicale, caci nu stiu daca din alaturarea mai multor elemente florale, lemnoase si fructe se poate obtine asa ceva. Garantat are la baza ceva chimic. Nu zic ca este 100% chimic dar mie cel putin asa imi lasa impresia, mai ales ca nu pot simti notele din care este compus.
  Oricum ceva de calitate, care este placut simtului olfactiv, sta linistit la locul sau, nu este ofensator in niciun fel si nici nu “tipa” dupa atentie.

  Hermes – Terre d’Hermes
  Daca ai peste 30 de ani si cauti ceva care sa se potriveasca cu varsta ta si maturitatea de care dai dovada then go for it. Incepe cu o explozie de citrice, iar apoi se mai calmeaza aducand un plus compus din ceva note earthy care miros excelent. Nu te gandi la earthy ca fiind mirosul acela de murdar, jegos ci este ceva de o origine minerala.

  Prada – Amber pour Homme
  Clasa! Singurul cuvant care descrie acest parfum. Clasa! Clasa din top pana la baza. Si acesta miroase un pic dulce dar nu iesit din comun precum A*Men – daca il cunoaseti sigur stiti despre ce bomba zaharoasa vorbesc. Un atu al acestei esente este ca poate fi purtat si de domnisoare, ceea ce-l face sa aiba trecere mai mare. Concluzia mea finala asupra acestuia e: miros curat si sapunos. Definetly a must have!

  Narciso Rodriguez – For Him
  Am pastrat ceea ce e mai bun pentru la sfarsit, cum altfel. Cred ca acesta este in my top 3 alaturi de Prada Amber si Joop! Homme.
  La inceput nu stiam la ce sa ma astept. Narciso Rodriguez – un nume mic printre atatia giganti ai modei. Chiar ma gandeam ca o sa fie ceva de proasta calitate, cum obisnesc sa scoata cei care se lanseaza in acest domeniu neavand un feedback pe masura si un nume rasunator care sa-i sustina din spate, promovandu-i. Nimic mai gresit dupa ce am simtit pentru prima data mireasma magica din micul flacon negru-gri.
  M-a izbit ceva proaspat. Ceva ascutit – pesemne ca nota de violete este cea care face diferenta. Il percep ca intruchipand momentul de dupa ploaia dintr-o padure. Mirosul acela de lemn si flori ude. For Him nu se bucura de un amalgam de note el fiind constituit doar din 4 si anume mosc, patchouli, frunze de violete, ambra. Chiar daca sunt 4, fiecare o completeaza pe cealalta ajungandu-se la un tot, un perfect de arome ce incanta senzatia olfactiva.
  Cred ca s-ar potrivi mai bine in anotimpul rece dar ar merge si vara, cu precadere seara. De ce zic anotimpul rece si seara ? Pentru ca astfel isi arata agresivitatea mai pronuntat, mai senzual. In orice caz, daca stii ca bugetul alocat parfumurilor nu e prea mare dar totusi ai de gand sa-l cumperi pe acesta ai putea sa fortezi nota, facandu-l un Jack of All Trades – care se potriveste in orice sezon – Doar e parfumul tau, semnatura ta si te reprezinta.

  Am fost subiectiv! Daca totusi esti hotarat sa cumperi un parfum in urma parerilor de pe net si a cuvintelor descriptive care ti-au lasat o impresie buna despre acesta, mai bine te-ai duce si l-ai incerca pe propria-ti piele!

 31. February 8th, 2010 at 20:54 | #31

  Narciso Rodriguez e destul de cunoscut in lumea parfumurilor…s-a axat pe un parfum placut pentru orice barbat si nu a scos 10 parfumuri cum fac altii.

  Terre d’Hermes a iesit cel mai bine cotat parfum (de un clasament important) ,era cel mai bun parfum de zi,etc. . .

 32. Razvan
  February 10th, 2010 at 09:22 | #32

  Salut!

  Am 21 ani 1.78 si cam 74kg..
  folosesc
  guci by guci,
  roberto cavalli- black,
  carolina herrera – aqua,
  nikos – sculpture,
  azzaro – chrome legend
  durata medie cam 6-7 ore dupa spusele altora eu dupa 30 min nu le mai simt.
  Nu m-am documentat niciodata despre parfumuri in principiu imi cumar ce-mi atrage atentia si nu e cautat de toata lumea… nu inteleg de ce altii cauta sa copieze cand vine vorba de parfumuri accesorii vestimentatie… eu consider ca tre sa fi cat mai unic
  Foarte bun articolul, asta ar trebui sa fie primul pt ca sunt multe de vorbit despre parfumuri de ex domnul Liviu Costac a mentionat ca ” parfumurile barbatesti sunt si ele de zi si de seara cat si casual ” aici ar trebui data exemple si explicat zic eu pt a intelege toata lumea…
  Eu sunt de parere ca parfulm ce-l mai potrivit pt tine ti-l descoperi singur in momentul in care te cunosti pe tine insati sti ce vrei de la tine si ce asteptari ai, parfumul face parte din personalitatea ta.
  cei care vreti un sfat despre ce parfum sa va cumparati eu va recomand sa cautati o parfumerie in care vanzatorul are o cultura destul de bogata si stie ce sa va arate eu am gasit una pe dorobanti e cam singura in care tipul mi-a explicat amanuntit despre parfumuri le-am testat pe piele sau pe batista, am asteptat 15 min sa vedem si notele de mijloc… nu incer sa fac reclama dar daca te duci pe la alte magazine mari prin mall-uri vine o fetita la tine care nici macar nu stie sa-ti dea un parfum in functie de esente…
  Cred ca m-am intins cam mult…
  O zi buna tuturor!

 33. Razvan
  February 10th, 2010 at 09:25 | #33

  scuze mai sus am o problema cu virgulele… uit sa le pun:d

 34. Angerfist
  February 10th, 2010 at 16:22 | #34

  Pai daca ar fi sa ne luam dupa ce sunt parfumurile ar mai fi si de sezon, de imbracaminte, de dispozitie, de varsta si de personalitate. I lol’d hard la ultima :d Pana la urma merge sa porti parfumul care iti place chiar daca el e agresiv, cum ar fi Le Male – JPG, iar tu esti inocent :)). Poti sa porti si TdH chiar daca miroase a maturitate de la o posta. Daca iti place porti orice. Oricum, sarind peste aceasta paranteza, nu stiu cati isi permit sa aiba un parfum pentru fiecare moft de mai sus. Cel mai bine e sa ai unul al tau, semnatura ta, dar care sa nu fie purtat de toti – si aici ma refer la AdG, Code – care sincer nu mi se par atat de extraordinare dar investindu-se milioane in campanile de publicitate ajung sa fie raspandite mai ceva ca gripa porcina.
  Cand mai incerci parfumuri nu mai le incerca pe hartie (batista) caci important e sa vezi cum e pe pielea ta. Du-te la parfumerie si da-te cu 2. A doua zi vi si iti mai dai cu 2 – cate 1 pe fiecare incheietura – asta in caz ca nu ai gasit parfumul care sa te incante din incercarea din ziua precedenta. Un parfum nu e ceva ieftin deci nu te grabi. Cauta-l si il vei gasi pe acela care o sa fie “the one”. Atunci stii ca ai facut o investitie care are sa merite.
  La voi in Bucuresti mai e si Madison. Incearca si acolo un Creed, Comme des Garcons sau un By Killian – asta in caz ca esti dispus sa dai peste 100 de batrane pe un parfum :D

 35. February 13th, 2010 at 10:18 | #35

  ^ asa este ,campaniile publicitare (aici intra si vedete foarte cunoscute) si ambalajele sunt foarte importante in lupta cu parfumurile concurente.

 36. February 13th, 2010 at 13:11 | #36

  Hugo Boss XY si/sau Armani Black Code :)>-

 37. vidocq
  February 13th, 2010 at 17:00 | #37

  Salut.Cele mai bune parfumuri pe care le-am avut pana acum si pot spune ca am avut destul de multe,sunt un maniac in materie de parfumuri mi se par Dsquared2-He Wood Rocky Mountain si Guess.Mi se par extraordinare amandoua.

  Parfumul DSQUARED He Wood Rocky Mountain Wood men a fost inspirat de munţii canadieni şi, după cum sugerează şi numele, acesta este conceput si dedicat fanilor naturii. Acesta este compus din note stâncoase, arome de munte şi de acorduri lemnoase. Parfumul a fost creat de Daphne Bugey, si contine note de chihlimbar, tămâie şi mosc, care reflectă notele stancoase, alături de violet, Lily canadian şi piper alb, vetiver si cedru.

  Guess Man Eau de Toilette Spray.

  Masculine, bold, sexy, and simply intoxicating.

  This fragrance is fresh, clean, and sensual.

  Attititude like never before in a bottle.

  This scent possesses a blend of Italian Bergamot, Granny Smith Apple, Fresh Ozone, White Pepper, Ginger Root, Lavender, Nutmeg, Egyptian Sandalwood, Spiced Amber, Sensual Skin Musk, Brushed Suede and Siberian Blue Fir.

  Heart Notes: nutmeg, white pepper, ginger and lavender.

  Base Notes: sandalwood, peru balsam, leather, fir, amber and musk.

 38. ionut
  February 21st, 2010 at 02:36 | #38

  @Angerfist
  Salut imi puteti spune si mie cum e cu mostrele,am facut comanda sa-mi vina si mie o mostra de la Lacoste,platesc transportul sau e gratis?Daca se plateste transportul imi puteti spune un pret estiamtiv,as vrea sa mai fac comanda de mostre de la Hugo etc.
  Ca sa revin la subiect,am incercat si eu mai multe testere de la parfumerie si ce pot sa zic e ca mi-a placut Davidoff Cool water/cool water game,dar apoi nu mi s-a parut lafel de bun cand am dar inca odata cu el,oare am dar cu unul si apoi cu altul?Oricum am mai incercat Lacoste – Lacoste,Bvlgari Aqua pour homme,Davidoff Adventure/Echo si astea mi-au ramas in minte.Ma imbrac elegant,dar totodata comod si mai asortez un blug cu un tricot,deci elegant/sport.Nu imi plac cele puternice gen Hugo Boss sau XY.Ce imi recomandati din cele enumerate de mine si altele pe care le-ati folosit voi?

 39. February 21st, 2010 at 12:01 | #39

  Pai de unde iti iei mostrele?

 40. ionut
  February 21st, 2010 at 17:09 | #40

  @Andrew
  Am facut comanda de la site-ul oficial lacoste.com si au acolo o mostra pt barbati,nu am gasit nimic in care za zica pretul postal,ca in rest explcia ca sunt gratis.

 41. Angerfist
  February 21st, 2010 at 22:30 | #41

  @ionut
  De pe fragrancex.com
  Ceea ce ai luat tu de pe Lacoste.com e o mostra ce-i drept dar nu din acelea in sticlute si al caror lichid poti sa-l aplici pe piele. O sa-ti vina un plic cu o folie. Dai folia jos si e un burete pe care s-ar presupune ca e parfum. Eu tot ce am simtit a fost miros de alcool. Asa e si la Hugo Boss dar si la Escada – in caz ca vrei mostre de dama.

 42. ionut
  February 22nd, 2010 at 21:55 | #42

  @Angerfist
  Pai si ca sa ai o mostra cu care sa te dai cu ea pe piele trebuie sa faci comanda de pe site-ul indicat de tine?Macar sa zica tariful ceva ca sa stii ce iei si cu cat.

 43. February 23rd, 2010 at 00:01 | #43

  Toate parfumeriile au mostre de la producatori de parfumuri ,creme ,machiaj ,etc. Logic ar trebui sa-ti dea daca le ceri ,dar alea le pastreaza pentru ele sau iti dau daca faci cumparaturi mai mari. Incearca la Sephora ,poate gasesti o vanzatoare mai ok.

 44. Angerfist
  February 23rd, 2010 at 14:02 | #44

  @ionut
  Dai un search cu cuvantul “vial” si vezi ce si cum. Nu toate au mostre. Au mostre doar cele care sunt as low as 2.99$ par example.

 45. ionut
  February 23rd, 2010 at 15:28 | #45

  Ok mersi,am intrat pe site si am vazut,din cate vad shipping-ul e gratis la orice sau doar la cumparaturi mai mari?
  PS:Andrew nu inteleg la cine te referi cand zici ca “alea le pastreaza pt ele”?

  @Andrew

 46. Angerfist
  February 23rd, 2010 at 18:31 | #46

  @ionut
  Nu stiu cum e cu transportul. Mie mi le-a cumparat cineva care da comenzi un US

 47. February 23rd, 2010 at 20:48 | #47

  @ionut -adica vanzatoarele nu iti dau daca le ceri mostre,le iau acasa si le vand,se dau cu ele,etc.
  Am mai gasit pe net discutii in care diverse persoane aveau prieteni care vindeau la Sephora si ziceau ca aduc acasa foarte multe mostre.

 48. ionut
  February 24th, 2010 at 01:19 | #48

  Eu nu stiu la ce sa zic,de Sephora nu am auzit cel putin de cand mi-ati zis voi,eu sunt din Craiova asa ca nu am auzit sa fie vreunul.Sunt cateva parfumerii,am fost pe acolo,am dat cu cateva,sincer au fost cativa producatori care dupa miros semanau foarte tare,ma refer la cele fresh/aqua.Angerfist zi-mi si mie te-a costat mai putin ca ai laut de la persoana respectiva care face comenzi un US?Eu am citit pe site iar transportul este de 15-16$+pretul mostri,ai iesit mai ieftin cuvma de atat?@Andrew

 49. Angerfist
  February 24th, 2010 at 17:56 | #49

  @ionut
  Am platit doar mostrele. Tipul se ocupa cu asa ceva si pentru mostre nu a luat comision.

 50. ionut
  February 26th, 2010 at 17:09 | #50

  imi poti spune si mie atunci cat ai dat pe o mostra de exemplu sau cate mostre ai luat in total si cat te-a costat?poate sa-mi faca si mie comanda in Craiova?@Angerfist

 51. Angerfist
  February 27th, 2010 at 01:08 | #51

  Pai am luat 6 si am platit 3$ pentru fiecare. Da, vezi ca pe ComputerGames Forum e la penultima sectiune de la Publicitate. User babanu’.

 52. ionut
  March 2nd, 2010 at 22:40 | #52

  Mi-a venit mostra de la Lacoste,Lacoste Challenge se numeste,miroase bine dar parca nu e stilul meu.Aveti idee daca cei de la Hugo sau alte firme trimit mostra adica un buretel imparfumat lafel ca cei de la Lacoste?

 53. ionut
  March 2nd, 2010 at 22:41 | #53
 54. Angerfist
  March 8th, 2010 at 13:34 | #54

  A incercat cineva Le Male ?

 55. Angerfist
  March 15th, 2010 at 23:10 | #55

  Dar ceva de la Chanel ? :)

 56. March 16th, 2010 at 21:53 | #56

  E misto Le Male . . .

 57. Stefan
  March 20th, 2010 at 22:39 | #57

  Cele doua parfumuri ce mi se potrivesc sunt :

  1. Lacoste Essential pour homme – e magic pentru mine acest parfum,l-am cautat multa vreme si a fost “love at first sniff” :d

  2. Davidoff Adventure – cand sunt intr-o tinuta ceva mai “serioasa”,e de efect.

 58. ionut
  March 21st, 2010 at 12:44 | #58

  voi creca sunteti maniaci in parfumuri sau ma inles eu?aveti parfumeria langa voi,sau sunt fetitele inebuninte dupa parfumuri barbatesti?:P

 59. ionut
  March 21st, 2010 at 12:55 | #59

  Apropo aseara m-am dat cu un tester de la Davidoff,Echo se numeste,e dulce,nu mi-a placut la inceput,dupa cateva ore parca isi schimba mirosul,fata de 45 de minute la cat stiam ca ramane mirosul de baza.Oricum mie imi plac aromele usoare,nu puternice,cele fresh,mediteraneene :D

 60. George
  March 23rd, 2010 at 19:57 | #60

  Pot spune ca am o gama destulde variata de parfumuri .incerc sa folosesc aleatoriu sa nu fac abstractie de vreunul anume. de Ex Opportune de la amway este foarte persistem dar si discret,dar si bvlgari Black

 61. ionut
  March 25th, 2010 at 22:18 | #61

  Bvlgari Aqva Pour homme sau Lacoste Lacoste a incercat careva?Mi-a mi-a placut Lacoste Pour Homme oricum un parfum care sa persiste,dar sa nu fie puternic ci discret.Care va dadi cu de-astea?@George

 62. March 29th, 2010 at 00:56 | #62

  Dolce & gabbana light blue.. toate persoana de sex femini miau spus ca miros extraordinar (adevarul e ca miroase zenzational! Incercati un sampel!

 63. James_JP
  April 3rd, 2010 at 18:30 | #63

  Eu nu inteleg un mic lucru.

  Parfumurile merg in combinatie cu deodorantul/antiperspirantul?

 64. ionut
  April 3rd, 2010 at 20:25 | #64

  @James_JP
  Sunt si deodorante si antipersirante cu acelasi miros ca si parfumul.

 65. Angerfist
  April 4th, 2010 at 12:41 | #65

  Din intamplare are vreunul din voi vreun parfum de nisa ?

 66. Nestor
  April 4th, 2010 at 18:17 | #66

  @ James_JP & ionut
  Exista, de asemenea, antiperspirant inodor – stick (cristal solid – pe la magazinele naturiste) sau roll on (exista unul bun cu Aloe Vera la The Body Shop). In felul acesta nu se amesteca mirosurile, pentru a s-ar putea sa nu ai atatea deodorante cate parfumuri. In plus, un deodorant “semnat” costa substantial mai mult decat unul obisnuit si nu tine deloc mai mult.
  Si inca un amanunt: pentru barbati este mai indicata (si mai rafinata) apa de colonie. Parfumul este suficient de puternic pentru a se afirma intr-o incapere inaintea ta. Colonia (mai putin concentrata) revigoreaza pe moment, iar apoi devine discreta, emanand un miros fin aproape de piele. In fond, nu vrei sa fii o drogherie ambulanta, ci sa surprinzi placut pe cine intra in spatiul tau intim.

 67. Nestor
  April 4th, 2010 at 18:36 | #67

  @Angerfist
  Angerfist, asta cu nisa ma duce cu gandul la odorizantele pentru ambient :) Cam ce consideri tu “nisa”? Ceea ce nu se gaseste la Sephora, Douglas etc.? Pai alea nu prea sunt parfumuri, sunt coctailuri chimice care nu miros a nimic din natura. Un parfum bun, care sa merite osteneala de a discuta despre el, este facut din esente cel putin preponderent (daca nu integral) naturale – ceea ce, din pacate, a devenit o exceptie si nu o regula in industria parfumiera de azi.

 68. April 4th, 2010 at 21:07 | #68

  Parfumurile de nisa sunt cele de la Molinard ,Caron ,Robert Piguet sau Rance(o istorie foarte interesantå are aceasta casa de parfumuri…Rancé a fost parfumierul personal a lui Napoleon Bonaparte)…astea sunt doar cîteva nume care imi vin in minte.
  Astea sunt case cu traditie in istoria parfumurilor ,cele enumerate mai sus avînd o traditie de peste 100 de ani,iar pretul fiind pe masura (sute-mii de euro).
  La noi le gåsiti la Beautik (e si in Båneasa).

  Alea de la Sephora sunt parfumuri de desinger.

 69. Nestor
  April 4th, 2010 at 21:32 | #69

  Mai gasiti unele cel putin la fel de interesante la Madison.
  Creed, Penhaligon’s, Floris – astea sunt adevarate parfumuri barbatesti. Din pacate cele mai multe nici nu exista in Romania. Restul sunt cosmeticale de duzina, indiferent de cine le semneaza, cu unele exceptii (Acqua di Parma etc.). Nu uitati, designerii de haine NU sunt parfumieri.

  Un parfum barbatesc bun nu depaseste 100-150 EUR pentru un flacon de min. 50 ml. O colonie buna costa si mai putin (si rar are sub 100 ml). Ce costa mai mult sunt smecherii comerciale pentru luat banii celor care au prea multi si ii castiga prea usor. Casele care se respecta (cu traditii de sute de ani) nu-si jecmanesc clientela, pentru ca o respecta si stiu ca si-ar pierde buna reputatie.

 70. Angerfist
  April 4th, 2010 at 21:38 | #70

  Are dreptate @Andrew! @Nestor Pai asa gasesti si in Carrefour Axe, care nu se gaseste la Sephora :D dar oricum cand zici parfum de nisa clar zici lux si rafinament. Punand cap la cap un parfum de designer cu unul nisa e ca si cum am compara Dacia cu Mercedes. Cele de designer sunt facute in serie, neinvestiundu-se atata atentie la crearea lor, mai mult urmarindu-se sa bata cat mai tare la ochi numele si sticla – strategie de marketing. Pe cand cele de nisa, ai sa observi ca majoritatea au aceiasi sticla.
  Inca cateva nume consacrate in domeniul parfumurilor nisa: Creed, L’artisan Parfumeur, Serge Lutens, Czech&Speake, Lorenzo Villoresi, Amouage. Daca ai sa vezi sticlele la aceste firme ai sa observi ca toate sunt la fel.
  Chiar sunt curios daca e cineva pe aici care are un astfel de parfum si daca poate sa faca o paralela intre unul de designer si unul de nisa :)

 71. April 4th, 2010 at 21:44 | #71

  Da ,si Madison este o parfumerie “cu renume” in Romania ,tinînd cont cå e singurul loc unde se gåseste Clive Christian (o altå istorie interesantå) ,cel mai scump parfum din lume. Citeam la inceputul anului cå in 2009 (sau 2008) s-au vîndut 13-15 sticlute…pretul sårind de 10.000 lei (30 ml).

  Si casa Hermes are parfumuri destul de ok.

 72. Nestor
  April 4th, 2010 at 23:44 | #72

  Andrew, dupa cum scriam… parfumuri tip “Clive Christian” sunt jecmaneli pentru oameni slabi de inger si cu prea multi bani. Nu va lasati pacaliti de povesti frumoase, daca nu vreti sa mirositi a marketing in loc de parfum.
  Nici Hermes nu sunt parfumieri. Au inceput cu pielarie (foarte buna), s-au apucat apoi de matasuri – esarfe si cravate de bun gust. Ati auzit cumva de cizme din piele si cravate facute de Creed? Nici eu.
  Angerfist, corect – sa bata la ochi sticla si numele. Iti dai seama ca de fapt platesti campania publicitara? De unde bani si pentru esente naturale si metode traditionale (si costisitoare) de preparare? Traiasca Mendeleev si sinteza in laborator!
  Intre noi fie vorba, si strategia sticlei unice este cel putin un “mijloc de comunicare”, daca nu o tactica de marketing, in zilele noastre. Sticla unica face trimitere la vechea parfumerie traditionala, in care diversele preparate (parfumuri, ape de toaleta, triplu extract etc.) se imbuteliau in aceleasi flacoane (cu forma specifica fiecarui parfumier) si se deosebeau numai prin eticheta, precum preparatele de farmacie. Astazi nimeni nu mai lucreaza chiar ca intr-un laborator de parfumerie de acum 200 de ani, bineinteles, asa ca “sticla unica” este putin fortata. Este o “semnatura unica”, de neconfundat a unei case de parfumuri cu traditie. Dar, cata vreme esenta dinauntru continua sa fie de buna calitate, cel putin comunicarea este in acord cu substanta. Totusi, exista si case vechi (precum Caron) care dintotdeauna au conceput sticle diferite pentru fiecare dintre creatiile lor parfumiere.
  Angerfist, iti recomand calduros, daca nu sa cumperi cel putin sa incerci (pe piele) parfumuri de buna calitate (nu stiu daca sa le numim “de nisa”), preparate cu esente preponderent naturale (unele esente nu se mai pot produce natural – vezi moscul – si se sintetizeaza numai in laborator). Mergi intr-o zi (proaspat spalat si neparfumat!) intr-o parfumerie buna (cele doua de mai sus sunt singurele din Bucuresti, cred). Dupa ce incerci cateva parfumuri pe hartie (si mai mirosi cateva boabe de cafea prajita intre ele, pentru a neutraliza mirosul), incearca unul pe piele – in zonele pulsatile (cum a explicat foarte bine Ovidiu), care vor face ca mirosul sa fie eliberat constant pe tot parcursul zilei. Poarta-l o zi si vezi ce se intampla. Un parfum de calitate evolueaza pe parcursul zilei, nu este static ca unul sintetic. Diversele note (pomenite de Ovidiu in articol) se vor dezvalui treptat, iar parfumul (in reactie cu pielea ta) va trece prin diverse faze. S-ar putea ca la sfarsitul zilei sa nu mai semene deloc cu cel din momentul aplicarii. Vei simti diferenta enorma dintre mirosul agresiv al esentelor sintetice si cel bland, imbatator si armonios al celor imprumutate din natura.
  Parfumul nu este o obligatie (cum este apa si sapunul), ci o placere. Nu merita sa folosesti parfumuri ieftine si proaste. Daca vrei sa te parfumezi, cheltuieste fara retinere pe un parfum bun si care ti se potriveste (cum nu iti torni sticla in cap deodata, te va tine mult timp). Daca nu iti poti cumpara ce trebuie, e preferabil sa mirosi a sapun si a pasta de dinti pana cand punga iti permite un mic lux.

 73. April 5th, 2010 at 12:41 | #73

  Hermes nu sunt parfumieri ,dar asta nu inseamnå cå nu au parfumieri priceputi care så lucreze pentru ei…doar nu face Jean Paul Gaultier(el face hainele la Hermes parcå) parfumurile.
  Acelasi caz si la Chanel ,parfumurile lor au devenit foarte apreciate si sunt in topurile preferintelor consumatorilor. (si la ei sticlele nu sunt sofisticate).

 74. Nestor
  April 5th, 2010 at 14:11 | #74

  Pot si eu sa ma duc la fabrica de parfumuri “Farmec” si sa comand productia de masa a unui parfum oriental spicy care sa se cheme “Nestor”. Dar asta nu ma face parfumier.
  Daca esti curios sa vezi cum lucreaza un veritabil ARTIZAN viziteaza http://www.lorenzovilloresi.it. Parfumul individual este maximum in materie de parfumerie – o combinatie creata special pentru un individ, care devine semnatura sa olfactiva.
  Chanel Perfums are totusi vreo 90 de ani de experienta – si a fost de la inceput o firma de-sine-statatoare, diferita de cea fondata cu 15 ani mai inainte de Mademoiselle Coco Chanel, avand ca obiect numai producerea de parfumuri si cosmetice. Dar si eu au schimbat foarte mult in productie.
  Topul preferintelor consumatorilor (neinformati) prezinta minim interes. Cred ca Axe – vorba lui Angerfist – sta mult mai bine in acest top decat Chanel, Hermes, ca sa nu mai pomenim alte nume atat de eterice ca nu vor ajunge vreodata in vreun top al consumatorilor.

 75. Bb
  April 5th, 2010 at 17:19 | #75

  Eu am Only The Brave de Diesel si tine destul de mult.

 76. April 6th, 2010 at 23:23 | #76

  Salut,
  Eu foosesc Bruno banani si mie imi place f mult is multumit de el,partea proasta este ca nu am gasit la noi numa in germania…

 77. Angerfist
  April 7th, 2010 at 23:35 | #77

  Pentru cine mai e interesat de mostre:

  Czech & Speake – 5 lire pentru 9 mostre (de la parfumuri si cred ca si de la produse de ingrijire) Partea proasta e ca trebuie sa platesti cu cardul 3 lire transportul si 2 lire mostrele. Nu e mult dar nu am card si nu am cum sa comand.
  Poate unii din voi au, comanda, si ne impartasesc si noua parerile

  Frederic Malle – 18 euro pentru 3 mostre

  Penhaligons – Gratis din ceea am vazut pe un anume forum. Astept sa primesc mail de la ei si va comunic. Mi-au recomandat o brosura pe care am acceptat sa mi-o trimita (gratis). 99% cred ca o sa-mi trimita si mostre – tot gratis

  Ormonde Jayne – 11 x 2ml EDP – 35$

  Cum aflu ceva nou va anunt!

 78. Nestor
  April 8th, 2010 at 11:08 | #78

  @ Angerfist
  1. Fa-ti un card! ;)
  2. Penhaligon’s te intereseaza dintre cei mentionati. Blenheim Bouquet este favoritul meu (dar daca esti foarte tanar, nu cred ca ti se potriveste) – pin si citrice, curat si proaspat, dar nobil. Hammam Bouquet este imbatator, oriental – senzual “old world” (un parfum de toamna-iarna, destul de greu si de “matur”). Eau de Verveine este de asemenea foarte placut si rafinat – mai lejer, de zi, de vara.
  Sunt parfumuri clasice englezesti excelente. Cele mai multe (si cele mai bune dintre ele) sunt create in prima jumatate a secolului trecut. Bineinteles, nu merg la blugi si T-shirt… :)

 79. Angerfist
  April 8th, 2010 at 11:59 | #79

  @Nestor

  1. Mi-as face doar ca-n alta parte decat aici nu am sa-l folosesc. In + prefer cashul :d
  2. Am primit mail de la ei si mi-au zis ca nu trimit, din pacate, in Ro dar mi-au dat adresa unui om de contact din Bucuresti. Si chiar eram curios cum sunt :(

 80. Nestor
  April 8th, 2010 at 16:50 | #80

  Angerfist, pai poate te ajuta omul de contact. Interesant ca exista unul, desi nu exista vreun magazin care sa vanda Penhaligon’s. Nici Floris.

 81. Angerfist
  April 8th, 2010 at 18:57 | #81

  Mi-au dat un numar de telefon dar nu vreau sa ma complic cu posta, adrese alea alea. E in interesul lor sa-si vanda marfa. Daca le e greu sa trimita in Romania ce sa le fac eu !?

 82. April 8th, 2010 at 20:25 | #82

  De Etat Libre d’Orange ce pårere aveti? :)

 83. Angerfist
  April 8th, 2010 at 22:25 | #83

  Sincer nu am incercat dar par a fi ceva nou, futuristic. Poate @Nestor a incercat si ne poate da cateva detalii.
  Chiar sunt curios cum sunt Fat Electrician, Rien si bineinteles Secretions Magnifiques :D

 84. Angerfist
  April 8th, 2010 at 22:43 | #84

  Mergand azi prin oras am intrat intr-un DM, de fapt singurul de la noi din oras cu gandul la parfumurile de acolo. Am dat peste cateva care mi-au atras atentia instantaneu. Niste replici, din acelea mai nonconformiste, nesimtite cum s-ar zice. Cand toti incearca sa fie cat mai smooth, uite-i pe cei care nu se supun reguliilor si fac dupa cum ii taie capul. Asadar, trecand peste aceasta paranteza, parfumurile erau in numar de 5 daca-mi aduc bine aminte. Am recunoscut dupa sticla Boss No.6, Xeryus Rouge, Acqua di Gio. Nu m-am putut stapani si intr-un acces de entuziasm le-am si testat pe cele 2 din urma.
  Asa-zisul Xeryus Rouge: nu pot sa imi dau seama ce note sunt in el dar oricum parca e mirosul ala ce-l stii de o viata. Ai asa un feeling ca ai simtit parfumul de 1000 de ori si chiar daca de 1000 de ori l-ai simtit pe ceilalti tot pe tine miroase mai bine :D E ceva de luat in considerare. Am sa ma duc la B&B sa incerc da real shit si daca e ca asta cred ca am un nou signature scent :d
  Acqua di Gio – Si acum mai miroase pe incheitura-mi de pe la vreo 7 cand mi-am aplicat un spray mic, rusinos. Pot intelege de ce multora le place dar mai bine inteleg de ce un numar atat de mare de oameni il poarta: din cauza ca e de la GA, de aia! :d Tot ce am simtit a fost coriandrul pe care il recunosc dintr-o mie cu o nefericita experienta cu PH de la Givenchy. Da, coriandru si mai ceva flori. Nu e spicy dar nici citrus nu e cum tot vad pe ici si pe colo. Mai degraba fresh cu o usoara tenta de spicy. Cred ca majoritatea din voi il stiti, spre rusinea mea, eu nu :d Chiar eram curios de ce atata agitatie in jurul acestui parfum.
  Daca ar fi sa aleg intre cele 2: Xeryus Rouge hands down. Chiar va sfatuiesc sa il incercati desi multora vi se va parea ca e prea cunoscut. Multe parfumuri de alea de bazar, de Kaufland, Carrefour in fine ati prins ideea, au copiat XR.
  my 2 cents :d

 85. April 8th, 2010 at 23:45 | #85

  Acqua di Gio e cel mai recent parfum cumpårat.
  Stiam cå il au foarte multi ,dar nu l-am mirosit pînå acum ca så-mi fac o idee despre el ,doar in trecere. Mi-a plåcut si l-am luat.

  Am mirosit acum 2 såptåmîni o mostrå a unui parfum care mi-a råmas in minte ,parcå era cel mai frumos parfum mirosit pînå atunci…o så incerc så aflu de unde era.

 86. Angerfist
  April 9th, 2010 at 00:26 | #86

  Aminteste-ti cum era sticla si poate te ajutam

 87. Angerfist
  April 9th, 2010 at 00:30 | #87

  Mda.. acum am vazut ca zici de mostra, adica de sticluta aia mica. Dar si asa daca reusesti sa-ti aduci aminte de detalii de pe sticla sau culoarea mostrei, sticla transparenta sau nu, culoarea lichidului am putea sa-ti dam o mana de ajutor.

 88. April 9th, 2010 at 09:30 | #88

  Nu-i problemå ,aflu eu.
  L-am mirosit la cineva,avea vreo 20 fiole diferite (vreo 10 de bårbati) ,deci nu am sticluta.

 89. Nestor
  April 12th, 2010 at 17:12 | #89

  Angerfist :
  Mi-au dat un numar de telefon dar nu vreau sa ma complic cu posta, adrese alea alea. E in interesul lor sa-si vanda marfa. Daca le e greu sa trimita in Romania ce sa le fac eu !?

  Angerfist, stai tu linistit ca nu se inghesuie ei sa-si vand marfa ca la iarmaroc – nu duc lipsa de clienti, iar Romania probabil ca este inca un loc exotic pentru multi. Aici ai de-a face cu metodele traditionale: de productie, de vanzare etc. Posta, adresa, telefonul – alea alea – merita osteneala cand miza este de calitate. Spun asta in general, nu numai legat de Penhaligon’s. Exista mari case croitorie barbateasca – la Londra, la Roma – care, desi au website-uri de prezentare si adrese e-mail, nu raspund nicodata decat la telefon. Ii intereseaza numai clientii, care suna pentru a se programa, nu curiosii. Contactul personal este important.

 90. Angerfist
  April 12th, 2010 at 19:39 | #90

  M-ai pus pe ganduri prin reply-ul tau si am verificat e-mailul din nou. Acel barbat, cu care au ei legatura, cred ca de fapt e patronul unui magazin si anume ELYSEE CONCEPT.
  Din ce vad pe google, e o parfumerie exclusivista, deci no chance to get some samples.

 91. Angerfist
  April 12th, 2010 at 19:46 | #91

  Da, am verificat. Laurentiu Balan – este proprietarul. Macar am incercat :d

 92. Angerfist
  April 13th, 2010 at 22:20 | #92

  Tocmai ce am comandat un Fahrenheit. Sa speram ca va fi potrivit pentru un teenager :d Daca am noroc, vineri revin si cu niste impresii :)>-

 93. Nestor
  April 14th, 2010 at 18:22 | #93

  In primul rand ma bucur ca te-am pus pe ganduri! :)
  Fahrenheit este un clasic – deci, daca te simti un tanar gentleman, poate ca ti se va potrivi. Domina coniferele si este un parfum de iarna prin excelenta, asa ca vei avea timp sa te gandesti daca ti se potriveste pana ii vine vremea de purtat.
  In general parfumeriile (nu drogheriile de coltul strazii) inteleg prea bine ca un parfum nu se alege ca rosia la piata, pe principiul “vazut, placut, cumparat”. Trebuie sa incerci, apoi sa porti pe piele, sa vezi cum evolueaza parfumul. O zi, apoi inca o zi. Si din nou peste o saptamana. Poti cumpara a cincea oara cand intri in magazin, nu se asteapta nimeni sa pleci cu trei parfumuri la prima vizita. Sigur, trebuie ca prezenta ta sa sugereze macar posibilitatea de a fi un client si nu un curios care a gresit usa de la intrare – si atunci cu siguranta ca vei avea o experienta de buna calitate in magazin. In locul tau, eu as incerca o vizita. Asteapta-te sa platesti in jur de 100 EUR pentru un flacon (50 ml!) de Penhaligon’s sau orice altceva de calibru similar – asta ca sa nu ai vreun soc acolo. Si inca un sfat, daca imi permiti: sa nu cumperi niciodata haine, incaltaminte si parfumuri prin corespondenta. Stilul presupune experiente de calitate si acestea se gasesc in contactul direct, cu lucrurile care te intereseaza si oamenii care le propun. Evident, cand cumperi pentru a cincea oara un flacon din colonia ta preferata, din sursa ta de incredere, poti linistit sa faci si o comanda de la distanta, asigurandu-te in prealabil telefonic ca nimic nu s-a schimbat de la ultima ta achizitie.

 94. Angerfist
  April 14th, 2010 at 19:23 | #94

  Chiar imi face placere sa vad ca mai sunt si altii asa de interesati ca si mine de parfumuri – domeniu cam neglijat de majoritatea romanilor. :)>-
  Nu pot sa ma duc la Bucuresti doar ca sa incerc niste parfumuri. Poate cu vreo ocazie, as putea merge pentru o zi dar oricum ne e destul cat sa analizez mai bine ceea ce ofera respectivul magazin. De aceea am si dorit mostre, sa le incerc de cateva ori iar daca am sa gasesc ceva ce ma satisface cu proxima ocazie sa-l cumpar.
  Cat despre cumparatul unor produse prin corespondenta ce pot sa zic.. In afara de parfumuri si carti nu cumpar absolut nimic fara sa incerc prima data. Greu gasesc vreun parfum care sa-mi displaca. Incerc sa evit parfumurile cu coriandru caci acest condiment pe pielea mea parca explodeaza, nu mai simt nimic decat coriandru. In orice caz daca dau peste vreun parfum care nu-mi place pot oricand sa il pasez lui taica-miu caci el nu e mofturos :d

 95. April 17th, 2010 at 15:35 | #95

  Ca tot vorbeam de ambalaje si de publicitate ,stiti cat cost o reclama intr-o revista?

  De exemplu in Vogue US(cea mai citita revista de moda din US) o reclama pe coperta 4 costa doar $ 180.000 pentru o singura luna….de cele mai multe ori in acea reclama este un parfum(Chanel de exemplu).
  Revista are in jur de 400 pag din cate stiu eu…cam jumatate e doar cu reclame.

 96. Diaz
  April 30th, 2010 at 19:26 | #96

  Parfumurile care mi se potrivesc
  – D&G The one
  – 1 Million Paco Rabanne
  – Armani Black Code
  – Lacoste pour homme (mai fresh)
  Cam astea ar fi singurele !

 97. coco
  May 15th, 2010 at 23:10 | #97

  Daca vreti parfumuri bune iata cateva variante (bineinteles dupa parerea mea):
  De zi (sunt putin mai fresh):
  1. Bvlgari – Aqua pour homme
  2. Calvin Klein – Truth for men
  3. Bvlgari – Aqua marine pour homme
  4. Giorgio Armani – Aqua di gio
  5. Givenchy – Pi neo
  De seara sau pt tinute mai elegante:
  1. Dsquared 2 – He wood
  2. Bvlgari – Homme Soir
  3. Givenchy – Play si Play intense
  4. G. Armani – Black Code
  Eu mi le achizitionez de pe eparfum.ro si parfumurionline.com. La magazine sunt parca prea scumpe, cu adaos cat incape.

 98. Angerfist
  May 17th, 2010 at 11:51 | #98

  Daca iti cumperi Black Code cred ca ar trebui sa schimbi magazinele caci nu prea vand veritabile in acest caz :)

  Spuneam acum ceva timp ca revin cu o parere despre Fahrenheit. L-am primit, l-am testat una alta. Miroase a petrol la inceput – imi place asta. Este non-comformist. Apoi e floral (foarte bine se simte caprifoiul) si mosc. E ok dar tine doar o ora pe mine. Nu prea pot sa-mi dau seama cum e baza caci si daca dau pe incheietura de abia se mai simte. Zic sa-l incercati inainte de a-l cumpara blind de pe internet. Nota de petrol s-ar putea sa va intoarca stomacul pe dos. Cum pe mine nu tine mult nu se simte asa de puternic. Oricum daca reusiti sa treceti peste nota de titei ce urmeaza e un deliciu.

  Revin la sfarsitul lunii cu o parere si despre Green Irish Tweed de la Creed si despre Pi.

 99. raducu
  June 4th, 2010 at 00:32 | #99

  ce parere aveti d 1 mlion de la pacco rabane,au de armani dimonds?

 100. Angerfist
  June 4th, 2010 at 15:18 | #100

  Nu am incercat Diamonds dar 1 milion nu mi se pare a fi cine stie ce. E dulce si sintetic. E ok in caz ca vrei ceva safe. Eu as risca si as merge pe ceva mai masculin precum Xeryus Rouge sau daca ai balls pe Heritage EdP :)

 101. coco
  June 6th, 2010 at 11:30 | #101

  Partial sunt de acord Angerfist. 1 million de la Paco Rabane mi se pare si mie mai mult marketing decat parfum. Armani Diamonds e ok, l-am folosit pt scurt timp, dar mi se potrivesc mai bine altele – le-am pomenit mai sus. Sunt convins ca totul e o chestie de potrivire intre mirosul parfumului si ph-ul pielii fiecaruia dintre noi, ca daca n-ar fi asa am folosi toti cam aceleasi parfumuri nu? O SUGESTIE: Nu cumparati la sfatul altora, incercati-le mai intai folosind testerele din magazinele de profil si apoi, dupa buzunar, achizitiona-ti-le fie din magazine, fie de pe site-uri de incredere.Vedeti ca sunt multi ambulanti din astia care, sub diverse pretexte vand fake-uri bine realizate, nu va lasati dusi.
  In afara de parfumurile mentionate mai sus va mai propun dragii mei sa incercati:
  1.Dsquared 2 – He wood Rocky Mountain (lemnos)
  2.Christian Dior – Dior Homme Sport
  3.Carolina Herrera – Herrera aqua
  4. Paco Rabane – Ultraviolet (e mai adolescentin)

 102. mr.boom
  June 7th, 2010 at 16:47 | #102

  Ce parere aveti de “obisnuitul” STR8.Are un prieten de al meu,si miroase frumos.Mirosul persista?Cateva detalii,multumesc anticipat.

 103. Angerfist
  June 7th, 2010 at 17:09 | #103

  Mi-a sosit monstra si ce pot sa spun.. Miroase a Cool Water – de fapt CW miroase a GIT caci a fost lansat inainte – si mirosul este unul natural. Ca si cum ai mirosi flori proaspete. Cel mai adevarat/real parfum pe care am avut ocazia sa-l testez. Pe cand celelalte sunt sintetice acesta este mai natural – de aici si pretul mai ridicat. Oricum pe pielea mea are asa un iz usor de supa de pui lol. E ok dar prea scump pentru ceea ce ofera imo.

  Pi imi place. Dulce, romantic, un parfum de seara. Miroase a prajitura cu vanilie si are u tenta de cosmetice, exact ca si Burberry Brit. Daca esti in cautare de o semnatura ai putea lua in considerare Pi.

  @mr.boom
  Cazul str8 e ca si cazul Acqua di Gio – toti il folosesc. Nu o sa te remarci prin multime cu un asa parfum. Dai 50 de lei si asta si primesti – un parfum cu miros ok dar nimic deosebit. Daca vrei ceva frumos recomand cu cea mai mare caldura Narciso Rodriguez for Him. Nu ai cum sa dai gres cu asta. Daca ai compara STR8 cu NR ai sa constati care e diferenta dintre un parfum si apa cu dero.

 104. Daniel
  June 8th, 2010 at 11:46 | #104

  MOSTRA VERSUS MONSTRA

  Daca s-ar putea mai multa atentie la folosirea cuvantului “monstra” – sotia monstrului – in loc de corectul “mostra”, atunci cand vrem sa ne referim la esantion.

  MÓNSTRU s. 1. arătare, pocitanie, pocitură, (pop. și fam.) bâzdâganie…

  MÓSTRĂ s. 1. v. eșantion. 2. exemplu, model, probă, specimen, tip. (Iată mai jos câteva ~ de …)

 105. Angerfist
  June 8th, 2010 at 12:08 | #105

  Mersi ca mi-ai atras atentia in aceasta problema delicata pe care, vinovatul de mine, am savarsit-o si am violat intelectul vostru de cititori ai acestui blog. Pe cand unii incearca sa aduca ceva bun, sa isi aduca aportul intr-o oarecare masura, bineinteles, traim in Romania de ce ne-am mai mira, se gasesc cativa care nu au ce sa faca decat sa imprastie in stanga si-n dreapta felurite sfaturi, sfaturi fara de care nu am mai putea trai.
  Vad ca tu nu ai niciun post pe aici in care sa zici ceva despre parfumuri in afara de acesta – care nu are nicio legatura cu ceea ce se discuta dar deh.. trebuie sa fim mari eruditi on-line daca in viata de zi cu zi nu putem.
  Therefore fuck off you wanker!

 106. June 8th, 2010 at 20:16 | #106

  Interesant articol….eu unul folosesc acum ceva mai necomercial..criza economica a batut si la usa mea…Momentan folosesc Volume de la oriflame,care imprima un miros puternic de lime si citrice,si doresc pe viitor sa imi achizitionez Davidoff-Echo,fiin un parfum fresh.

 107. coco
  June 10th, 2010 at 19:21 | #107

  Narciso Rodiguez nu am incercat, nu stiu cum este, probabil va fi urmatorul parfum pe care il incerc. Am mai auzit si de la altii ca e bun, asa ca…..go for try it.
  Str 8 e un parfum bunicel in opinia mea, unul dintre cele mai bune parfumuri de serie – mai ales modelul . Are si gel de dus si stick si aftershave. Dar e alta categorie – inferioara – decat parfumurile de la marile case consacrate iar acest lucru se reflecta si in calitate.:d/

 108. coco
  June 10th, 2010 at 19:22 | #108

  Ma refeream la modelul STR 8 ORIGINAL:d/

 109. June 27th, 2010 at 18:28 | #109

  @Nicu
  My friend,iti recomand cu caldura ca mai intai sa citesti despre parfumuri
  http://www.nstperfume.com/perfume-fragrance-reviews/
  Observ ca multa lume are un orizont foarte limitat in ceea ce priveste parfumurile(Bvlgari,Chanel,Hugo Boss,Armani),cele enumerate fiind aproape “manelizate” in Romania.
  Un parfum nu se cumpara dupa numele lui(si rezonanta acestuia),ci dupa cum “arata” pe propria piele.
  Incearca,daca ai posibilitatea cat mai multe parfumuri(si asigura-te ca sunt de origine certa,nu fake-uri de pe Okazii sau mai stiu eu de pe unde),si fa-ti o parere proprie despre cum ai dori sa te “imbrace” acel parfum…In ce ocazie il vei folosi,la ce haine merge,la ce ore ale zilei se potriveste…etc.
  Repet,citeste cat mai mult despre parfumuri,si creaza-ti o identitate neinfluentata de amatorii de pe site-urile romanesti care se baga in seama neavand nici cele mai elementare notiuni de a purta un parfum…
  Succes!

 110. Angerfist
  July 1st, 2010 at 00:54 | #110

  Nu rar dat mi-a fost sa citesc despre Ungaro III cum ca ar fi un parfum a carui ingriedent principal – trandafirul – il face sa fie “intunecat”. Trebuia neaparat sa ma conving asadar l-am testat. Un amestec delicat de vodca si trandafir. Miros dulce de trandafir dar care nu-ti poate provoca greata. Mirosul pe care-l stii dintotdeuna, mirosul pe care-l asociezi cu diferite imprejurari, momente, in care ai fost prin preajma trandafirilor. Merge foarte bine la un eveniment nocturn, eveniment formal.

 111. Angerfist
  July 1st, 2010 at 12:50 | #111

  L’instant de Guerlain – gurmand, foarte accentuat in ceea ce priveste nota de cacao asadar e foarte ciocolotos :d Perfect pentru cineva mai matur, serios.
  La inceput, datorita unei note de tamaie inexistente, am crezut ca miroase a mort :)) La inceput poate o sa vi se para prea ascutit dar dati timp sa se dezvolte :D O sa se transforme in ceva dulce, semi-puternic, perfect pentru un eveniment formal cand parfumul trebuie sa fie discret. Un total deliciu si rafinament desavarsit.

 112. Angerfist
  July 4th, 2010 at 18:45 | #112

  Citind comentariul lui @Zizouette inclin sa-i dau dreptate. Cel mai bine e sa incerci pe pielea ta. Daca ai bani de stricat poti cumpara si la ghici. Poti cumpara si dupa nume parfumuri cum ar fi Pour Monsieur, Antaeus – parfumuri care inca nu au fost atinse de noua intorsatura pe care o iau parfumurile din ziua de azi. Adica cele simple facute ca sa fie pe placul majoritatii.
  Daca citeste despre parfumuri tot la astea o sa ajunga, cele ce sunt cumparate de majoritate, caci nu stiu cati isi permit sa dea banii pe un Frederic Malle’s Editions de Parfum, Serge Lutens, Montale etc.
  Incearca sa testezi cat mai multe si de la case care nu sunt in “trend” la noi dar in strainatate sunt foarte apreciate (Guerlain, Caron)

 113. Nestor
  July 5th, 2010 at 13:32 | #113

  Angerfist :
  Spuneam acum ceva timp ca revin cu o parere despre Fahrenheit. L-am primit, l-am testat una alta. Miroase a petrol la inceput – imi place asta. Este non-comformist. Apoi e floral (foarte bine se simte caprifoiul) si mosc.

  Daca iti place, sa incerci o data si Nostalgia de la Santa Maria Novella (Firenze). Este o colonie inspirata de inceputurile curselor de automobile si evoca foarte bine mirosul de cauciuc si benzina, dar intr-un mod placut. In plus (de fapt in minus, dar olfactiv este un avantaj) lipsesc tonurile florale, care sunt inlocuite de o nota de baza de piele (si ea foarte automobilistica, daca ne gandim bine). Un parfum cu poveste.
  PS: cred ca limba lui Shakespeare este demna de cauze mai bune…

 114. coco
  July 8th, 2010 at 22:35 | #114

  Zizouette, ai dreptate cu incercatul pe propria piele, am spus-o si eu intr-un comentariu anterior, dar nu pot sa fiu de acord ca a-ti placea un BLV sau un Chanel e prea putin. Cel putin in ce ma priveste, desi am incercat multe parfumuri barbatesti – sute in duty free, sephora si alte magazine de profil, inclusiv in orase din strainatate- putine (4-6)am gasit care sa imi placa cu adevarat. In opinia mea un Dsquared 2 he wood nu poate fi considerat un parfum manelizat, crede-ma multe cunostinte nici nu au auzit despre el si e un parfum (lemnos) superb. Iar faptul ca un BLV Soir mi se potriveste de minune nu imi va crea niciun complex ca sa il folosesc cu incredere in continuare.Pastrand proportiile e ca si cum ai spune ca nu vrei sa conduci un AUDI pt ca marca e achizitionata de multi manelisti. Sunt de acord ca informarea e totul dar fiecare trebuie sa convinga pe propria piele. Iar preferintele personale sunt intodeauna diferentiate nu-i asa?:) uite, de exemplu mie nu imi plac deloc nici Ungaro III si nici Serge Lutens. In plus, cineva imi recomanda la un moment dat Jacomo Aura for men sau un Hermes Terre D’Hermes dar am fost dezamagit de ele. Asa ca se poate discuta mult….

 115. NROD
  July 12th, 2010 at 16:33 | #115

  BLACK XS-PACO RABANNE-cel mai bun parfum,e f sexy,si foarte persistent,iar pretul este unul f acceptabil in comparatie cu alte firme celebre
  POUR HOMME-D&G-foarte masculin,atragator si persistent,pret acceptabil
  A MEN-THIERRY MUGLER-ceva f unic si special,incitant,misterios,persistent..adevarat ca pretul e mai ridicat decat la primele 2
  I,M GOING-PUMA-sexy si f sportiv..dar din pacate nu persista si e cam scump ca si raport calitate-pret
  ROBERTO CAVALLLI-MEN-un parfum sexy,oriental-condimentat
  JOOP!-HOT SUMMMER-parfum sexy,dulce,fructat-dar din pacate pt pretul ce l-am platit nu persista deloc..probabil pt ca era summer edition si nu era asa de concentrat
  in rest parfumuri de la Oriflame:ECLAT SPORT,ECLAT,S8,MIDSUMMER MEN-sunt f ieftine si totusi persista iar ce e f ok,ca nu seamana ca ieftiniturile de pe piata(gen firme no name,)
  puteti sa le incercati cu incredere…dar PACO RABANNE si THIERRY MUGLER vor face furori printre persoanele pe care vreti sa la cuceriti

 116. coco
  July 13th, 2010 at 21:15 | #116

  Folositi careva dintre voi MONT BLANC Individuel sau ICEBERG Effusion (albastru)? As vrea scurte pareri.

 117. Angerfist
  July 19th, 2010 at 17:51 | #117

  Nestor ai incercat Musk Ravageur ? Peste tot vad numai pareri de bine si chiar sper sa il incerc si eu vara asta daca am drum prin .de

 118. Coco
  July 20th, 2010 at 12:38 | #118

  @ Angerfist
  “Narciso Rodriguez – For Him
  Am pastrat ceea ce e mai bun pentru la sfarsit, cum altfel. Cred ca acesta este in my top 3 alaturi de Prada Amber si Joop! Homme.
  La inceput nu stiam la ce sa ma astept. Narciso Rodriguez – un nume mic printre atatia giganti ai modei….”.
  Recunosc ca m-ai facut curios cu Narciso Rodriguez. L-am incercat azi – mai auzisem si de la altii ca e f bun – si cred asa:
  parfumul e bunicel, mirosul e foarte agresiv, daca te dai cu el nu poti fi ignorat, moscul e foarte prezent in structura sa, combinatia cu celelalte elemente e destul de reusita. Totusi, in opinia mea (pur personala si sigur subiectiva)e sub cele preferate de mine: BLV Soir ori Dsquared 2 He wood si chiar sub BLV Aqua, Aqua Marine, CK Truth (pacatul astuia e ca nu-i prea puternic)sau Dior Homme Sport.Sigur,gusturile difera…..

 119. Angerfist
  July 21st, 2010 at 13:17 | #119

  Bineinteles. Parfumul difera si mai ales NR for Him care poate fi love/hate de cele mai multe ori. Bvlgari face parfumuri bune care au o tenta de signature. Am incercat doar Aqua si Black. Ar trebui sa incerci Black care chiar ar merge signature fragrance.

 120. Coco
  July 23rd, 2010 at 11:14 | #120

  @Angerfist
  Iti multumesc pt recomandare, am incercat si BLV Black acum 2 ani si nu mi-a placut, da chiar de loc.In schimb am mai folosit de la ei BLV Notte pour homme (e f puternic si e un parfum mai “greu”, pt seara, cu note de tutun si ciocolata) si BLV Extreme pour homme (e bun dar nu are persistenta)In fine, asa cum am mai spus,cred ca cele mai reusite de la ei sunt BLV Soir si BLV AQUA + Aqua marine.
  Sunt oarecum curios sa incerc in perioada urmatoare parfumurile Rochas, Mont Blanc sau Nikos dar nu prea le gasesc in mall-urile de la noi. Stii ceva despre vreunul din ele?

 121. Angerfist
  July 23rd, 2010 at 13:45 | #121

  Rochas Man, daca la asta te referi, l-am mirosit odata la un prieten. Nu mi-am mai dat pe piele ca nu mai aveam unde dar din capac mirosea a ceva dupa care intorci capul pe strada. Era dulce, finut, senzual. Incearca-l pe piele sa vezi cum se comporta. O sa incerc si eu sa-l incerc maine cand merg la mall, sper sa-l aiba, sa vad care e the real deal.

 122. Angerfist
  July 23rd, 2010 at 13:46 | #122

  Despre celelalte nu stiu nimic. Dar Nikos am citit ca e foarte bun si nici nu e scump.

  PS. Ce repetitie urata facui :d

 123. Coco
  July 28th, 2010 at 21:19 | #123

  @Angerfist
  Mersi pt. pareri, urmeaza sa le “probez” si revin cu impresii.

 124. August 2nd, 2010 at 19:30 | #124

  Foarte interesant articolul si intradevar prafumul poate intoarce capetele pe strada :). Un miros placut ce m-a facut sa intorc capul dupa o persoana il are parfumul Fleur du Male-Jean Paul Gaultier.

 125. Coco
  August 5th, 2010 at 20:54 | #125

  @Angerfist
  Revin cu pareri despre cateva dintre parfumurile Mont Blanc si Rochas.
  La mall am reusit sa testez cateva parfumuri Mont Blanc – Starwalker,Individuel si Presence for men – care mi se par bunicele si finute, cu un plus pentru MB Individuel, dar nu le consider peste ce folosesc acum.
  Am mai testat Rochas – Eau de Rochas Homme si pot sa zic ca e dragut iar raportul pret-calitate e ok.Ma intriga in schimb ca nicaieri nu gasesc Nikos-Sculpture, toti spun ca au auzit (de bine) despre el dar nu il au.

 126. Angerfist
  August 7th, 2010 at 21:49 | #126

  @Coco

  De la Rochas incearca Man. Cel cu cutia roz si in forma de con. Asta e piesa lor de rezistenta. :D

 127. Mihai
  August 18th, 2010 at 11:12 | #127

  eau de toilette Lacoste – Challenge
  Ţine în jur la 5 ore, e fin şi lasă efect în locurile aglomerate ;)

 128. Angerfist
  August 29th, 2010 at 22:47 | #128

  Are careva Jaipur ? Trimiteti-mi si mie 1 ml ca vi-l platesc :)) Nu gasesc niciunde parfumul asta de testat :(

 129. September 5th, 2010 at 16:29 | #129

  Givenchy play , aqm m-am dat cu el , imi vine sa-l mananc

 130. September 5th, 2010 at 16:31 | #130

  Merita toti banii :)

 131. Coco
  September 6th, 2010 at 10:40 | #131

  @OL
  E f bun, l-am folosit si eu. Vezi ca are si after shave si deo-roll, ba chiar si deo spray. Asta daca vrei sa le ai pe toate. In plus eu recomand Givenchy Play Intense pt. persistenta.:)

 132. Coco
  September 6th, 2010 at 10:45 | #132

  @Angerfist.
  Ai avut dreptate, de la Rochas, Man e THE BEST dar nici Desire nu e rau. Sunt finute si au o aroma elevata/placM-am uitat si eu dupa Jairpur (Boucheron) la gramaj mic dar din pacate nu am gasit.

 133. Mihai
  September 14th, 2010 at 00:34 | #133

  CELE MAI BUNE PARFUMURI:

  Cel putin pentru mine din colectia mea:

  Le Male – foarte dulce, persista pe mine 16+ ore.
  1 Million, black XS – parfumuri foarte bune dulci.
  Tommy Bahama – l-am procurat din america, miroase a tabaco, ceva interesant.

  Si cel mai bun din punctul meu de vedere – ANGEL A MEN – dulce si persista foarte mult, nu stiu ce au pus in el…

 134. Iulian
  October 7th, 2010 at 22:37 | #134

  Eu de obicei nu folosesc parfumuri, cu toate ca ma pasionează . În mare parte folosesc deodorant şi body spray . Din punctul meu de vedere spray-ul tine mai mult ca parfumul şi mai ales Str-8 black şi Adidas.

 135. unnamed
  October 8th, 2010 at 03:53 | #135

  Imi puteti spune un magazin online care vand produse autentice( bineinteles ma refer la parfumuri): Escada-Magnetism ; Paco Rabanne XS Black ; Paco Rabanne 1 Million …vreau sa-mi iau cateva parfumuri si nu stiu de unde…in magazine pretul a mai mare decat pe site-uti…

 136. October 17th, 2010 at 23:08 | #136

  Tommy Hilfiger, un parfum fresh, potrivit tinerilor
  Play de la Givenchy, iar eu personal folosesc varianta Intense, un parfum dulce si foarte puternic.
  Lacoste Essentials, ramane un clasic, parerea mea, elegant si discret.
  Le Male, de la Gaultier, tot dulce si puternic, adorat de femei.
  Air by Kenzo, un parfum floral fresh, foarte bun vara
  Dreamer de la Versace, dulce, dar nu foarte puternic, un parfum numai bun pentru tineri ca mine
  Armani Mania, un parfum pe care il folosesc seara; este elegant si nu foarte puternic.
  Versace pour Homee, un parfum adorat de fete, mai ales de prietena mea ;)
  Baldessarini Del Mar de la Hugo Boss, un parfum cu miros fresh, mediteranian.
  L’Eau D’Issey pour Homme, varianta Intense, un parfum discret, elegant perfect pentru interviuri.
  Am mai avut Declaration de la Cartier (asemanator cu Essentials de la Lacoste), Truth de la CK si Ceruti SI.
  Sunt un fan al parfumurilor, si sa nu credeti ca am foarte multi bani, dar peste tot unde am fost mi-am cumparat cate un parfum, unele le-am primit cadou iar altele sunt un MUST.
  Numai bine!
  PS: atentie cum pastrati parfumurile, pentru ca ar fi pacat sa se iroseasca

 137. tynu
  October 21st, 2010 at 19:27 | #137

  Eu folosesc one Million si Allure pentru iesit in oras sau in Club …Iar pentru Serviciu am un nou parfum care se numeste Aramis .
  Ce zici de alegerea facuta ? ..Imi poti recomanda si altceva ?

 138. coco
  November 1st, 2010 at 20:37 | #138

  @unnamed
  @unnamed
  Salut.Iata 2 siteu-ri de unde eu imi fac comenzi:www.eparfum.ro (Bistrita) si http://www.parfumurionline.com (Bacau). Eu comand de acolo de 2 ani si sunt f multumit. Mai poti sa incerci pe Aoro dar acolo nu am incredere asa mare.

 139. TZUCKY
  November 6th, 2010 at 21:44 | #139

  NU AM STAT SA CITESC TOATE COMENTARIILE SI NICI NU VREAU SA INTRU IN CONTRADICTII CU NIMENI.CRED CA FIECARE ISI ARE PERSONALITATEA LUI SI GUSTUL PERSONAL.
  VA RECOMAND TUTUROR BARBATILOR SA INCERCAI TABAC -CU DUNGA ALBASTRA.
  ACUM AS AVEA NEVOIE DE UN AJUTOR:CAUT -DEEP WOODS-,AM INTELES CA NU SE MAI GESESTE DE CEVA VREME.IMI POATE RECOMANDA CINEVA CEVA ASEMANATOR…..???PLS…………………………

 140. coco
  November 7th, 2010 at 23:57 | #140

  @Tzucky
  Nu am avut niciodata Deep Woods la Avon dar daca iti plac aromele lemnoase – spicy, cred ca ai putea incerca unele mult mai bune. Garantate Dsquared 2 He wood sau un Dsquared 2 Rocky mountain. Alte parfumuri lemnoase, dar o forma atenuata: Dior-Higher, Bvlgari- Notte pour homme (are tutun si ciocolata), Bvlgari – Soir pour homme (superb, are si mosc), Givenchy – Gentleman, etc. Dar ar fi bine sa le testezi inainte pe la vreun mall si sa le cumperi de pe un site ca e pretul mai bun. Succes!

 141. Angerfist
  November 8th, 2010 at 01:18 | #141

  Deep Woods de la Oriflame ?
  Cica miroase a Declaration de la Cartier. Iar Terre d’Hermes miroase a Declaration dar pentru oameni mai in varsta. Incearca-le pe astea 2 si vezi care e smenu’.

 142. Weberu
  November 8th, 2010 at 14:36 | #142

  Buna! M-ar interesa si pe mine un parfum care mi s-ar potrivi. Am 20 de ani, 1.71 atletic. Sunt o persoana linistit si timida. Multumesc!!

 143. Angerfist
  November 8th, 2010 at 19:33 | #143

  Mergi prin mall si testeaza. Tu esti cel care trebuie sa aleaga.

 144. kata
  November 9th, 2010 at 16:19 | #144

  @Angerfist NR-For him e la fel de dulce ca J.P.Gaultier-Le male?(Ceva alternativa pentru NR. daca stii sa-mi spui,ca nu gasesc nicaieri parfumul :| )

 145. Angerfist
  November 9th, 2010 at 16:42 | #145

  Kata mie nu mi s-a parut dulce si oricum daca o sa crezi ca e dulce nu o sa fie precum Le Male asta e cert.
  Similare nu stiu dar am gasit pe net ca se aseamana cu Eau De Cartier Concentree.
  In orice caz NR il gasesti pe siteuri cum ar fi Bigdiscount sau Fragrancex. Dai un search pe google “babanu comenzi” si o sa dai de cel care se ocupa cu comenzi.

  In orice caz daca vrei ceva mai elegant incearca Bois et Fruits, Bois de Violette, Fumerie Turque, Vetiever Oriental – toate de la Serge Lutens. Dupa ce le-am mirosit, nu si incercat, pot spune ca NR se clatina incet, incet de pe locul 1 din topul preferintelor mele.
  Poate peste o saptamana revin si cu un mini-review al celor 4 caci acum am o gramada de testat :))

 146. kata
  November 9th, 2010 at 21:57 | #146

  cand am zis dulce ma refeream pt JPG-L.M. Multumesc de raspuns si sugestii!Chiar,NR e de toata ziua,sau doar pt o anumita perioada,la fel si JPG?

 147. Angerfist
  November 11th, 2010 at 11:36 | #147

  Daca tie iti place poate sa fie si pentru a te parfuma inainte sa te pui sa dormi. NR e un parfum semnatura pe cand Le Male e din cand in cand. Eu unul nu as putea sa ma dau in fiecare zi cu Le Male ca m-ar lua durerile de cap.
  Cel mai bine e sa te duci sa incerci si sa vezi ce si cum. Degeaba iti scriu eu aici, caci e parerea mea, fiindca pana la urma tu esti cel care decide daca iti place sau nu.

 148. kata
  November 11th, 2010 at 17:22 | #148

  Le Male am incercat.O sa mai incerc niste parfumuri pana-n Craciun,ca sa ma hotarasc.Multumesc,inca o data pt raspuns.Frumoasa pasiune!:P

 149. Angerfist
  November 11th, 2010 at 20:55 | #149

  Si costisitoare tot odata hehe :D

 150. kata
  November 12th, 2010 at 18:11 | #150

  Intradevar,dar sunt convins ca merita.Si in plus,cand iti place ceva foarte mult,e greu sa rezisti tentatiei!:))

 151. Angerfist
  November 13th, 2010 at 04:00 | #151

  Kata pari baiat destept. Gandeste-te ca daca ai un viciu, poate mai multe, cum ar fi tigarile, bautura etc. Dai 10 lei pe zi pe pachetul de tigari, in fiecare sfarsit de saptamana, in ziua de vineri, spargi 50 de lei la discoteca pe bautura si toate cele, mai iti cumperi una alta cum ar fi saorma de 3 ori pe saptamana ipotetic vorbind, ajungi sa strici ~ 130 de lei pe saptamana lucratoare, pai spune-mi tu daca nu e mai bine sa dai banii pe un parfum !? Ai putea spune ca nu :)) dar oricum eu nu fumez, nici nu beau si saorma daca mananc o data pe luna, si atunci e mult, deci pe ce stric banii ? Pe parfumuri bineinteles. E o activitate mult mai placuta si mai sanatoasa zic eu. Normal ca voi fi contrazis si chiar sunt contrazis in viata reala caci a da banii pe parfumuri e ceva anormal dar daca dai pe tigari totul e in regula. Sutem pe un blog de stil – stil ce implica mai mult vestimentatia. De banii astia ai putea sa-ti mai iei o bluza, un tricou, o pereche de blugi; nu le-am pus la socoteala in mica mea teza ci doar am vrut sa arat ca banii pe care ii dai pe un viciu, reununtand la el, ii poti concentra intr-o alta directie. Desigur ca si pe haine, ar spune unii, pentru o garderoba mai vasta; eu incerc pe parfumuri cat de des pot. Fiecare cu demonii lui.

 152. kata
  November 13th, 2010 at 09:34 | #152

  Mai bine un viciu ca al tau,decat un viciu precum fumatul sau bautul!Sunt curios,sa ne zici ce cadou iti faci de craciun,mai incolo,in materie de parfumuri.:))

 153. Angerfist
  November 13th, 2010 at 11:19 | #153

  Haha :)) Anul asta e ceva mai greu ca trebuie sa dau multi bani la scoala, la facultate, trebuie haine pentru banchet, trebuie multi draci.
  Sper ca pana la banchetul de anul viitor sa-mi achizitionezi Serge Lutens Vetiver Oriental. Ieri la o petrecere, fata cu care am dansat a tipat in gura mare “Ce bine mirosiiiii” :)) I love them when they do so :D
  Bineinteles ca aveam Vetiver Oriental – mica mea mostra. Din pacate mult prea mica pentru a avea si ceva silaj – cuvantul folosit pentru a descrie urma de parfum pe care o lasi in urma ta, sau care te inconjoara, ca sa spun asa, ca un nimb :D Am fost mai subtil dar a fost in regula. Everybody satisfied :D
  Daca ai ocazia sa testezi ceva de la Serge Lutens nu ezita. Ai putea sa le trimiti un mail si sa-i rogi sa iti dea niste mostre dar trebuie sa scrii foarte frumos, formal etc. Daca o sa le incerci ai sa realizezi ca cele pe care le gasesti in mall cum ar fi Le Male, 1 Million sunt cam low quality. Si zic eu ca merita sa dai pe 50 de ml de eau de parfum Serge Lutens 100 de euro decat sa te duci in Sephora si sa dai pe 125 ml edt de Le Male tot atat sau de pe net, unde iti iei 2 parfumuri la banii astia.

 154. RAUL
  December 1st, 2010 at 11:28 | #154

  Thierry Mugler ICE for Men o parere,cineva?

 155. james
  December 7th, 2010 at 11:25 | #155

  BUNA
  APROPATE TOATE PARFUMURILE SUNT FRUMOASE..DAR SE GASESTE CATE UNUL CARE RUPE STILUL…INCERCATI LANCOME HYPNOSE…EU ZIC CA E TARE SMECHER

 156. toni
  January 22nd, 2011 at 22:53 | #156

  1. versace – the dreamer
  2. yves saint laurent – l’homme
  3. dior – fahrenheit
  am folosit foarte multe dar astea sunt nr 1

 157. MC CLa
  January 23rd, 2011 at 00:34 | #157

  Va recomand Versace – Black este placut, de vara, puternic si place mai ales femeilor ;) /:)

 158. Bogdan G
  January 23rd, 2011 at 18:06 | #158

  m-ar interesa un raspuns…ce parfum imi recomanzi daca lucrez in Politie…am 25 de ani …eu ma dau cu Black XS e preferatul meu

 159. Cosmin
  January 26th, 2011 at 00:43 | #159

  Ovidiu da-mi un sfat in alegera parfumului, sunt student la medicina, am 1,78/77 si 24 de ani.Imi place stilul clasic la imbracaminte dar si cel casual.Momentan port “Acqua di Gio” de Armani. Multumesc anticipat !

 160. January 26th, 2011 at 21:57 | #160

  ^ D&G The One ,clasic ,lemnos ,elegant ,foarte placut la miros.

 161. petrusorin
  February 2nd, 2011 at 13:20 | #161

  Jean P. Gaultier Le Male, o parere…doua despre acest parfum ? cat de cat persistent?e inca e in ton cu anul 2011? multumesc…

 162. Mario
  February 28th, 2011 at 13:01 | #162

  Buna am 12 ani si folosesc Joop si Jean Paul Gaultier as vrea sa stiu care este mai bun dintre cele 2. astept raspuns

 163. sergiuvlad87
  March 12th, 2011 at 14:54 | #163

  Ca parfum fresh, va recomand Versace Eau Fraiche, inca nu cunosc persoana care sa nu spuna ca miroase extraordinar de bine. il adora si femeile :) ;)

 164. adi
  March 14th, 2011 at 18:22 | #164

  Dintre toate parfumurile pe care le-am incercat,cel mai bun mi s-a parut
  Armani Code. Foarte masculin si rezista pe piele,facand baie zilnic aproape 3 zile. Il recomand cu incredere.

 165. Marius S
  March 17th, 2011 at 21:55 | #165

  salut
  Am 19 ani,sunt plinut(88kg), inalt(182cm), ce miai recomanda??

 166. RAUL
  March 18th, 2011 at 14:15 | #166

  In primul rand,te corectez “mi-ai”.
  Daca vrei sa auzi parerea despre un parfum te poti uita prin comentarii.
  Un parfum nu se recomanda dupa ani,kg,inaltime ci trebuie sa te duci intr-o parfumerie si sa incerci si sa vezi ce-ti place.

 167. Mihai
  March 19th, 2011 at 14:26 | #167

  Eu tocmai am comandat Azzaro pour Homme. Sincer nu stu prea multe despre parfum, probabil m-a atras design-ul si asocierea cu Enrique Iglesias :)) . inca nu a ajuns comanda, dar mor de curiozitate. Credeti ca o sa am parte de vreo surpiza neplacuta? :-?

 168. Coco
  March 28th, 2011 at 19:02 | #168

  @Mihai
  Dupa mine, Azzaro pour Homme nu e un parfum rau, nu cred ca ar putea sa-ti displaca. Mie, de la ei imi place mai mult Azzaro Silver Black. Dar eu cred ca trebuia sa testezi intr-un magazin ce-ti place si apoi sa comanzi, ca stii cum e, ce ii place unuia nu-i place celuilalt.

 169. Eric
  March 28th, 2011 at 21:28 | #169

  Pentru un tip de 19 ani, slabut, linistit ce recomandati? :d

 170. gavril
  March 30th, 2011 at 19:10 | #170

  buna as cere si eu o parere in legatura cu o apa de toaleta naturala nu mita TABOO, ce parari imi puteti da? va pot supne ca este natural 80%
  Multumesc anticipat

 171. SASHA
  March 31st, 2011 at 11:42 | #171

  SALUTARE !
  Azi am dat de acest site/blog, si tind sa cred ca am avut ceva de invatat atat din articol , cat si din comentariile catorva persoane, desi nu ma dau de ieri cu parfum. Scurt si la obiect, cea mai noua descoperire a mea: ” Mont Blanc – Presence ” notele de varf lemno-tropicale, comune si arhicunoscute ca prima impresie, notele de mijloc se aseaza usor in acelasi ton, ca in final notele de baza sa te surprinda si pe tine (facandu`te sa te intrebi daca sigur te-ai dat cu acest parfum). Astept parerile voastre.

 172. May 19th, 2011 at 15:45 | #172

  E prea tare articolul!

 173. Alex
 174. Florin
  June 30th, 2011 at 11:59 | #174

  tu esti cel mai frustrat om ever , 6 7 nush cat era la rand

 175. Mihai
  August 15th, 2011 at 00:37 | #175

  Eu folosesc in momentul de fata Lacoste Essential si sunt foarte multumit de el. Imi place enorm de mult mirosul si persista destul de bine.

  Dupa cum spunea un mare parfumier roman, “Fara parfum, pielea e muta!”.

 176. August 15th, 2011 at 13:05 | #176

  Foarte bun articolul!
  uite un top 10 parfumuri pt doamne dar si pentru domni, eu cred ca mai bine de atat nu se poate:
  Pentru EA
  1 Narciso Rodriguez
  2 White Patchouli, de la Tom Ford
  3 Sensuous de la Estee Lauder
  4 Fuel for Life Unlimited de la Diesel
  5 Chloe de la Chloe
  6 Hermès Voyage d’Hermès
  7 Donna Karan Pure DKNY
  8 Chanel Chance Eau Tendre
  9Tom Ford Azure Lime
  10 Balenciaga Paris

  Pentru EL

  1 Narciso Rodriguez
  2 Ralph Lauren The Big Pony Collection
  3 Tom Ford Azure Lime
  4 Hermès Voyage d’Hermès
  5 Dolce & Gabbana The One Gentleman;
  6 Bond No. 9 Cooper Square
  7 Marc Jacobs Bang
  8 Carolina Herrera
  9 Vetiver by Guerlain
  10 Green Irish Tweed by Creed

 177. Raul
  August 15th, 2011 at 14:34 | #177

  @lucian,j.p gaultier-le male nu se incadreaza in top? sau guilty de la gucci?

  Pe ce se bazeaza topul tau?(Ceva detalii:) )

 178. gino
  October 24th, 2011 at 14:24 | #178

  dragii mei…treaba aceasta cu recomandatul parfumurilor e …putin cam ciudata ! e foarte adevarat ca de aia se si numeste ”recomandare” pt ca nu il bagi pe gat cu forta insa,fiecare are gustul sau si …e greu sa te nimeresti cu fiecare pe aceeasi frecventa.multi de aici vad ca folosesc Bvlgari,Lacoste,Azzaro…de ex mie, nu imi place nimic de la nici una dintre casele respective. eu prefer parfumurile puternice gen A*MEN,TERRE,JOOP!ZINO de la DAVIDOFF,212 CAROLINA,MILLION,etc. si este foarte adevarat ca sunt parfumuri care miros superb(imi vine sa le beau :)))),insa nu tine mirosul. si atunci…degeaba miros bine 3 ore ca…tot n-am facut nimic. desigur,aici intervine chestia cu PH-ul si bla,bla, insa….daca nu tine ,nu tine !ca o fi tinand cu o ora in plus pe unul cu PH-ul mai nu stiu cum, e egal cu 0 ! si eu sunt asa mai bine facut(dar la fata arat cam ca si unul ce se pregateste sa atace BRD-ul :))) insa…chiar daca parfumurile dulci ma fac sa par in fel si chip,adevarat va spun eu voua,ca nu as putea renunta la ele. astea sunt cele care imi plac si asta e.
  ideea este ca fiecare in parte sa isi gaseasca parfumul care ii place pt ca …va asigur eu ca daca treci pe langa o muchacha,fie ca e dulce,fie ca e fresh,atata timp cat se simte ca e un parfum fin…nu vei trece chiar neobservat !

 179. gino
  October 24th, 2011 at 14:27 | #179

  @Raul
  le male e bestial ! si eu il am ! :)

 180. gino
  October 24th, 2011 at 14:31 | #180

  @Mario
  joop! visinui se fabrica de 20 de ani ! e zeul parfumurilor. iar daca vb de le male a lui jpg , sa stii ca si ala e super bun ! insa…dintre ferrari si lamborghini, care e mai bun ?

 181. d
  November 11th, 2011 at 21:39 | #181

  @bogdan
  astea lemnoase sunt mai “formal”. eu am avut acum cativa ani Boss Selection. e extrem de bun, dar nu merge dupa parerea mea la slapi si short, mai bine se asorteaza la o camasa si un pantof cat de cat elegant.

 182. d
  November 11th, 2011 at 21:57 | #182

  Salut Ovidiu, te-as ruga sa-mi recomanzi un parfum. Am 20 de ani, 1.70, suplu dar nu slab (am facut atletism). sunt studnt in strainatate si caut ceva care sa ma reprezinte. Imi place sa ma imbrac uneori sport, dar de cele mai multe ori port camasi/pulover. folosesc D&G Pour Homme, un parfum de zi de care sunt mutumit. As dori ceva de seara. Mersi!

 183. Alex
  December 1st, 2011 at 00:16 | #183

  Doar atat am de zis. Pi de la Givenchy si Paco rabanne million

 184. Alex
  December 1st, 2011 at 00:17 | #184

  @d
  Pi de la Givenchy e pt seara si sigur vei atrage priviri

 185. Rhe
  December 15th, 2011 at 23:47 | #185

  Salve…. Articol foarte OK. In ceea ce priveste parfumurile, sunt adeptul celor condimentat lemnoase, lemnoase, oriental condimentate (note medii si baza). Nu imi plac floralele si nici cele fresh, iar citricele doar pentru foarte putin timp. Un parfum ideal inca nu am gasit pentru mine ( formula o am in minte) insa cateva se apropie cat de cat … Carolina Herrera 212, Kenzo – Egoist, CK – eUPHORIA, fAHRENHEIT aBSOLUTE (PAPRFUMURI CU PRETENTII)… de la Oriflame am utilizat cu placere Platinum

  As mai dori si alte sugestii, care sa se incadreze in tipurile de mai sus, dar as fi interesat sa stiu si de unde pot cumpara uleiuri pentru parfum, ca sa imi combin eu esentele, dupa cum doresc…

 186. devadas
  December 24th, 2011 at 19:14 | #186

  nu stiu ce sa spun, eu folosesc opium , ysl, si a fost dragoste la prima …aplicatie.am simtit parfumul asta ca ma reprezinta. am sa incerc si la nuit de l’homme si dior homme. sunt…criminale :)))

 187. sorinake
  December 27th, 2011 at 20:55 | #187

  sall…
  eu am mai multe parfumuri si as avea nevoie de un sfat pt ca habar nu am cum sa le folosesc.
  -asta e lista mea de parfumuri
  -paco rabanne blacXS white XS PACO
  -givenchy play
  -dolce&gabanna bleu
  -disel-(asta e titlu de pe cutie)only the brave
  -guci gulti
  -ck euphoria
  -giordani gold
  -caldion hunca
  -eikon(oriflame)+ demarco
  urmeaza paco rbanne 1milion si ceva de la hugo boss nush sigur ce..
  ai putea sa imi dai cateva sfaturi cam la ce ocazi as putea sa folosesx fiecare parfum..
  multumesc anticipat…

 188. Bogdan
  December 29th, 2011 at 17:27 | #188

  Pacat ca nu sunt suficieti stilisti pentru barbati. Adica femei sau barbati seriosi care sa dea sfaturi masculine, nu pitzi … Am 39 de ani si folosesc Black XS pentru zi si Activist pentru seara de la Body shop

 189. just bond
  January 16th, 2012 at 16:39 | #189

  buna stimati domni domnisori…probabil am sarit peste unele discutii ,contradictii ale voastre insa as avea o intrebare ce parere aveti despre bruno banani-not for everybody(made for men)?sau lacoste galben(challenge)?bruno banani abia ce l-am achizitionat insa nu stiu prea mult cand mi-am dat la incheietura mia parut bun.doua pers mi-au recomandat sa il iau.

 190. titus
  January 19th, 2012 at 21:09 | #190

  Salut. Vreau si eu sa stiu de unde se pot comanda mostre de parfumuri. Ma intereseaza cele de 1-3ml. As dori sa testez mai multe parfumuri, si nu gasesc pe nimeni care sa vanda mostre. Multumesc.

 191. bebe
 192. titus
  January 20th, 2012 at 22:24 | #192

  Multumesc, insa cautam ceva mai regional :)

 193. MINDRA
  January 31st, 2012 at 00:25 | #193

  sunt moarta dupa parfumurile barbatesti,cele de dama imi plac doar citeva ,vechi de acum 25 ani,care se gasesc poate numai in franta.dupa lungi cautari in 2005 miros life essence de la fendi .mor dupa el ,dar in romania nu se mai gaseste si stupoare nici in suedia,nici in danemarca. aroma lui este lemnos stejar si santal.cind l-am avut zeci de persoane pe strada,metrou,de servici nu mai spun(justitie)ma intrebau de el.daca cineva stie ceva asemanator ,va rog frumos sa-mi raspundeti.am rascolit siteul de pa google dar nu m-a convin nimic.nu vreau sa supar pe nimeni dar nu imi place 1 million de la paco r.miros de mosi ai anilor interbelici….oh,da rideti caci si eu sunt o baba ,dar cindva una din frumusetile bucurestiului………

 194. marius
  January 31st, 2012 at 10:12 | #194

  Sal,
  Fara a avea pretentia ca sunt expert as dori sa spun cateva lucrruri sper folositoere.Recunosc ca sunt ahtiat dupe parfumuri si de aceea in permanenta an 6-10 parfumuri pe an.De baza sunt 6 iar restul de 2-4 sunt testate de mine in fiecare an in functie de trend, noutati etc.
  Baza(cu siguranta nu dai gres)
  fahrenfeit-dior(efect imediat,neschimbator)
  hoome red-joop(date cu grija si ai rabdare,schimbator,uleios f.puternic)
  baldesarini-Boss (efect imediat,neschimbator)
  aqua-bvlgari(efect imediat,neschimbator)
  pour homme-azzaro (clasic, ascutit)
  xs-paco rabanne (efect imediat)
  valentino v-valentino(date cu grija si ai rabdare,schimbator,uleios,f.puternic)

  Testate si bune sunt multe recomand cateva:
  cod si emporio -armani
  eternity si contradiction-ck
  elements si dark blue-boss
  egoiste-chanel……….si lista poate continua.
  La baza nu renunt NICIODATA eventual voi adauga.Parfumurile nu sunt ieftine dar asta este.Desigur mai sunt si alte perfumuri pe care nu o sa lementionez pt ca preturile sunt exorbitante.
  In privinta ce sa port?Ce vrei.Personal daca un parfum i-mi gadila simturile il achizitionez.Desi putina atentie cred ca nu ar strica vezi parfum zi-noapte,sau varsta pana 35 ani si peste 35.(dupa 70 ani nu cred ca mai conteaza cum mirosi,fara a jigni).
  Culoarea sticlei m-a ajutat intotdeauna cum ar fi alb,negru-clasic,maro albastru si nuantele acestora-fresh,rosu -puternic ,intens,feromonizat.
  Numai bine baieti si la mai multe cuceriri.

 195. MINDRA
  February 3rd, 2012 at 01:31 | #195

  MARUSICA puiule si dupa 70 de ani conteaza cum mirosi pt.ca inima omului nu imbatrineste niciodata,ramine vesnic tinara,altfel cum iti explici dulceata ca masculi ca matale ,intre 55-70 anisori pun ochii pe prospaturi,hai sa fim seriosi ca in tarisoara noastra draga avem sute de exemple……..

 196. costi
  February 17th, 2012 at 03:52 | #196

  salut
  intradevar la noi in tara sunt preturi foarte mari(exagerate ) la parfumuri. eu am cumparat din duty free CHANEL(luton aeroport) si nu mia placut tinea foarte putin,asa ca nu mai cumpar din duty free niciodata.,eu locuesc de ceva vreme in anglia si la magazinele Debenhams
  au parfumuri foarte bune si calaitativ si pret .
  ce am cumparat eu
  paco rabanne 100ml -aftershave 17 lire redus de la 30£
  gucci guilty 50ml,parfum,50ml aftershave,50ml sampon- set cadou 40 si eu zic ca se merita £
  burberry 30ml -15£ redus de la 30£
  paul smith man 100ml – 20£ la reducere din TK MAXX
  acum eu zic ca e bine sa ai un prieten de incredere si sa cumpere cind este reducere ,am vazut la inceput de ianuarie mari reduceri la seturile cadou de la 45£ la 27£,bafta si spor la cumparaturi cit mai multe si bune

 197. Quasar
  February 21st, 2012 at 00:02 | #197

  Salut.
  Pana acum am incercat ceva parfumuri. Dintre toate au ramas de baza Quasar(Jesus del Pozo), Boss Selection (Hugo Boss), Dolce & Gabbana (Dolce & Gabbana), Prada (Prada) si Polo Double Black (Ralph Lauren). Vreo parere despre Memoire D’Homme de la Nina Ricci? L-am avut o data, demult si nu mai tin minte cum miroase si pentru ce anotimp/moment al zilei este potrivit.

 198. George Popescu
  February 25th, 2012 at 21:34 | #198

  Salut! Banuiesc ca toti cei care isi spun parerile sunt tineri si f tineri.Eu, din pacate(si nu numai eu) fac parte din categoria 45-55 ani si datorita fptului ca odata cu virsta se deterioreaza calitatile fizice ,pentru a ramine totusi ,, vii ” suntem f atenti la cum ne imbracam,cum mirosim,cum vorbim (si asta nu ca sa agatam ,,prospatura”),deci nu este adevarat (cum spunea cineva ) ca la persoanele in virsta nu mai conteaza cum miros.Am spus asta pt ca probabil stiti ca nici voi nu veti ramine vesnic tineri.Acum daca sunteti amabili as avea nevoie de o parere : ce parfumuri sa folosim la aceasta virsta incit sa nu devenim ridicoli? (as dori sugestii din gama pina la 400 lei) Eu folosesc majoritar Baldesarini-Boss.Este OK ?

 199. coco
  February 26th, 2012 at 21:03 | #199

  @george popescu
  Buna George. Eu unul am 39 de ani, deci nu sunt foarte tanar ci oarecum ~la granita~Parerea mea este ca orice barbat, de orice varsta poate si trebuie sa miroasa bine.Evident ca si parfumul trebuie ales dupa varsta. In ce priveste intrebarea ta referitoare la cat de mult ti se potriveste parfumul Baldesarini-Boss cred ca orice raspuns e extrem de relativ.Trebuie sa miroasa bine pe tine, nu pe altii. In principiu e un parfum f bun pt cei de peste 35 de ani. Alte sugestii in opinia mea: Narciso Rodriguez – For him;Armani- Black Code;Bvlgari-Pour Homme Soir ;Bvlgari-Man;Dsquared 2 -He wood rocky mountain; Calvin Klein-Man;Davidoff- Cool water man;Carolina Herrera-Chic for men;Emmanuel Ungaro-Homme III;Gucci-Guilty pour homme; Mont Blanc-Homme Eceptionnel, etc.
  Cat desre preturi, eu am mai spus-o si cu alta ocazie: testeaza in Sephora, INA sau Douglas si apoi cumpara-le depe site-uri de incredere. Eu iti recomand fragrance x, big discount (USA); eparfum.ro in tara.

 200. George Popescu
  February 28th, 2012 at 23:35 | #200

  Multumesc pentru sugestii ,Coco !Sunt zece ani diferenta intre noi pe care iti doresc (si te sfatuiesc) sa-i parcurgi f.f. incet.Imi sunt de folos si am sa tin cont de pareile tale

 201. s for s
  March 18th, 2012 at 00:21 | #201

  ce parere aveti despre jpg koriko
  cartier-declaration

  ????ast;)

 202. Adrian
  March 30th, 2012 at 18:22 | #202

  Eu folosesc True Force(esenta lemnoasa) si trebuie sa recunosc ca am fost intrebat de foarte multe persoane ce parfum folosesc :D plus ca este ieftin si bun :D

 203. Tomi
  May 13th, 2012 at 23:30 | #203

  Eu folosesc Wood, (cred ca nu mai este nevoie sa spun ca este o esenta lemnoasa ;)) ) si kenzo l’eau. Sunt doua parfumuri care mie imi plac ft mult si am observat ca multe fete “se indragostesc” de ambele parfumuri;))

 204. cris
  June 4th, 2012 at 18:50 | #204

  21 de ani. Student, incerc trecerea de la stilul sport (jeans, tricou/camasa in carouri, adidasi) spre ceva mai sofisticat. consider ca si parfumul face parte din aceasta categorie. am 1.82, constitutie atletica,suplu. am folosit aqua di gio, cool water, bvlgari homme marine, paco de la paco r. O perioada cand ieseam in oras foloseam armani code, hypnose de la lancome. Ce imi recomandati pe viitor?

 205. cris
  June 4th, 2012 at 18:51 | #205

  @cris
  mentionez ca am un aspect ingrijit, nu umblu nebarbierit. masculin, dar nu exagerat. Multumesc anticipat!

 206. June 4th, 2012 at 18:57 | #206

  cris :

  21 de ani. Student, incerc trecerea de la stilul sport (jeans, tricou/camasa in carouri, adidasi) spre ceva mai sofisticat. consider ca si parfumul face parte din aceasta categorie. am 1.82, constitutie atletica,suplu. am folosit aqua di gio, cool water, bvlgari homme marine, paco de la paco r. O perioada cand ieseam in oras foloseam armani code, hypnose de la lancome. Ce imi recomandati pe viitor?

  Cris,

  Eu as face asa: M-as duce in Sephora (sau alt magazin mai mare de parfumuri) si as cere duduii de acolo sa-mi prezinte toate parfumurile cu esenta fresh.

  Le-as testa pe toate si mi-as nota preturile la cele mai bune 3, paoi m-as duce pe net pe un site de parfumuri incredere (gen aoro.ro) si as cumpara de-acolo la un pret mai mic.

  La varsta ta si tinand cont ca ai constitutie atletica, un parfum fresh pare sa fie ideal.

  Bafta si tine-ne la curent!

 207. June 15th, 2012 at 19:05 | #207

  foarte bun articolul, nota 10 !

 208. NicU
  July 3rd, 2012 at 19:26 | #208

  ce site-uri (magazine online de parfumuri) recomandati? unde ati comandat si sunt chiar originale produsele

 209. Sergiu Lupu
  July 10th, 2012 at 14:04 | #209

  Salut ! O sa pun in ordine lista de parfumuri preferate de mine…
  1-> Givenchy Blu Label
  2-> Paco Rabanne- One Milion
  3-> Aqua Di Gio Armani
  4-> Armani Code
  Ce credeti sunt bune ?? sa raman pe aceasta lista…personal imi plac..

 210. July 24th, 2012 at 11:48 | #210

  Salutare natiune,

  urmaresc de ceva timp acest site si doresc sa-l felicit pe Ovidiu pentru initiativa !
  Referitor la parfumuri … este greu sa faci un top pentru ca un parfum trebuie achizitionat in raport cu gusturile fiecaruia si trebuie (dupa parerea mea) sa fie in concordanta cu stilul si caracterul purtatorului. Asadar, cand vine vorba de parfumuri, consider gusturile mele putin ciudate … asadar:

  Varsta: 29 (aproape 30)
  Stil: Business: Suit and Tie / Freetime: Converse, Smart Casual, Layering, Accesorizat, Neconventional.
  Tara: Germania

  Parfumurile mele in prezent:

  NELIPSITE:

  – DSQUARED2 POTION
  – HERMES TERRE D’HERMES
  – VERSACE POUR HOMME
  – L’INSTANT DE GUERLAIN
  – JEAN PAUL GAULTIER FLEURS DU MALE
  – ULTRAVIOLET

 211. July 24th, 2012 at 11:52 | #211

  – ULTRARED

  ACHIZITIONATE DUPA CITIT REVIEWURI:

  – YVES SAINT LAURENT LA NUIT DE L’HOMME

  DE NISA:

  – CREED GIT
  – TOM FORD TOBACCO VANILLE

 212. cosmin
  August 11th, 2012 at 19:16 | #212

  Tin si eu sa precizez ca am avut one million original iar acum vreo luna am facut comanda pe okazii o replica. miros absolut identic, cu exceptia ca originanul tine dublu pe cand replica daca te dai la ora 8 dimineata deja pana seara la 8-9 se mai simte destul de slab. fake-ul tine uneori si 2 de zile daca e zona inchisa daca iesi afara cu el se cam duce. orikum recomand si fake macar pt cei care vor sa il incerce.

 213. August 22nd, 2012 at 13:18 | #213

  Buna,ce imi puteti recomanda mie,am varsta de 17 ani si pana acuma foloseam Cold Fluid eu as vrea sa ies mai mult in evidenta de oarece imi place sa ma imbrac mai mult elegant dar sunt de parere ca si parfumul are rolul lui

 214. cristian o
  August 26th, 2012 at 11:47 | #214

  Imi plac comentariile tale si am invatat multe din ele… Fara modestie, bravo!

 215. Alex Gheonea
  September 18th, 2012 at 14:09 | #215

  Eu folosesc cu mandrie un Dune de la Christian Dior… il recomand cu caldura … desi e parfum mai de seara … il folosesc zilnic (chiar imi place), si pot spune ca este singurul parfum pe care mi l-as cumpara la nesfarsit..:D

 216. Adrian
  September 22nd, 2012 at 23:55 | #216

  PENTRU CINE STIE, IMI VA DA DREPTATE , IAR CINE NU STIE, DOAR ATAT VA ZIS: VA RECOMAND CA PARFUM “WHISKY FLAGRANCE EVAFLOR PARIS FOR MEN” (CA PONT STICLA DE PARFUM WHISKY E E CULOARE VERDE CU CAPAC ROSU. IAR CUTIA E VERDE CU ALB MIROASE BESTIAL SI CEL PUTIN EU UNDE LUCREZ IN DOMENIUL PUBLIC MI SA CONFIRMAT FAPTUL CA SE SIMTE UN MIROS EXCELENT DE FRUMOS SI DE BARBATESC TI SE IMPRIMA IN SUFLET SI INIMA. O SA IL ADORATI. !!! EU ADOR PARFUMUL ASTA. WHISKY FLAGRANCE VERDE)

 217. November 12th, 2012 at 23:02 | #217

  Buna

  am job de birou si intru in conact cu oamenii din dif,categorii sociale

  ajuati-ma vrau un parfum barbatesc masculin -masculin..ceva genul lemnos-tabac- etc

  eu folosesc akm armani mania-code-….sau c.dior fanrheint aabsolute..insa nu sant multumit,sau am auzit de nasomatto duro..

  va multumesc

 218. Dan
  November 14th, 2012 at 14:24 | #218

  Utile sfaturi … Astept o parere/feedback despre YSL – Opium. Din pura curiozitate o sa intreb carui tip de personalitate/persoana/moment din zi/anotimp/etc. i se potriveste. Va multumesc anticipat!

 219. Ionut
  December 1st, 2012 at 11:28 | #219

  Buna ziua,

  Am 23 de ani, am pielea uscata dar daca merg mai rapid sau sunt mai imbracat un pic transpir foarte repede, am o statura atletica, 180 cm, 75 kg. Am folosit si mi-au placut pana acum: Hugo Boss Aqua Elements( parfumul este puternic,l-am dat pe o bluza si dupa 3-4 spalari tot mirosea, Calvin Klein Encounter,Bvlgari BLV Notte Pour Homme,Paco Rabanne Ultraviolet pentru barbati. Mi-a placut parfumul unui tip pe strada l-am oprit si l-am intrebat ce este mi-a raspuns ca este un Versace intr-o sticluta albastra,dupa ce a plecat a lasat o dara de parfum in spate. Ma imbrac obisnuit spre modern(blugi gen rupti,tociti cu un tricou cu un V mare(decolteu),uneori bluze mulate,sacou de blug cream,o geaca de piele maro. Personalitatea normala,intelegator(imi place sa ascult,sa analizez,adesea un psiholog),romantic rareori,inteligent rareori. Sunt un bărbat tânăr întreţinut de o femeie mai în vârstă decât el(este un job part time) vreau sa par prin noul parfum, misterios,irezistibil,seducator,sa imi amplifice masculinitatea. Sa fiu un cuceritor si mai ales pe cele peste varsta mea. Eu as vrea un parfum puternic si de durata care sa ma poarte si in dormitorul ei fara a fi prea deranjant. Si natural si normal si sa tina peste 6 luni.
  Va multumesc.

 220. Adrian
  December 9th, 2012 at 10:15 | #220

  Buna ziua.A incercat cineva parfumul Envy for Men-Gucci?Am inteles ca nu se mai fabrica insa am citit lucruri bune despre el.

 221. Catalin
  January 4th, 2013 at 20:01 | #221

  Sunt un fan al parfumurilor dar nu exagerat de scumpe acum folosesc prin rotatie Crossmen Ascot Eau de Toilette …Individual Blue de la AVON si Eclat for Men de la Oriflame …..esentele acestor parfumuri difera si de aia le folosesc asa cum ma simt in fiecare zi , totul depinde de imaginatia si starea de spirit din aceea zi a fiecaruia …..am citit mai sus ce a zis Alex si vreau sa zic ca sapunul si apa calda nu inlocuiesc un parfum cat de cat decent sau un after shave fara alcool ….. rafinat …..Parfumul unui barbat defineste personalitatea , este caracteristica masculinitatii si este un magnet pentru nasul fin al Domnisoarelor sau Doamnelor in cautare de posiblili parteneri (soti, amanti) etc ;D

 222. Catalin
  January 4th, 2013 at 20:08 | #222

  @Adrian
  http://www.evaflor-store.com/whisky-origin-for-men,us,4,3509168999272.cfm parfumul recomandat de tine costa destul de ieftin poate reusesti sa il comanzi de pe site @ Adrian

 223. Ciprian
  January 16th, 2013 at 23:51 | #223

  Am destul de multe parfumuri dar niciodat nu am tinut cont de ce ingrediente au in compozitie, de ce esente si asa mai departe… Singurul mod de a le diferentia a fost pe principiul asta imi place, asta nu… In dupamasa asta am intrat in contact cu cineva care avea un parfum care mi-a placut si pe care l-am si achizitionat in seara asta de la Sephora. E vorba despre Armani Code Sport. Rog pe cineva care se pricepe mai bine la parfumuri sa imi spuna din ce categorie face parte si in ce perioada a zilei se potriveste cel mai bine. Acum, imi dau si eu seama dupa nume ca e un parfum destinat oamenilor dinamici, dar as vrea mai multe detalii legat de el. Pe langa el mai am Armani Black Code, Calvin Klein Eternity for men, Hugo Boss Boss si vreo 5-6 parfumuri de la Avon(prietena mea e reprezentant): my vibe, my vibe grafitti, play, jet homme, U by Ungaro.

 224. andreas
  January 28th, 2013 at 16:25 | #224

  Buna am 18 ani si nu stiu care dintre aceste parfumuri sa il cumpar:Calvin Klein Encounter,Calvin Klein Eternity for Men,Bvlgari Pour Homme Soir,Cartier Declaration,vreau ceva mai condimentat mai lemnos,momentan folosesc Calvin Klein IN2U Men dar nu sunt multumit de persistenta.Daca mai sti si altele poti sa imi spui.

 225. Stefi
  February 2nd, 2013 at 22:38 | #225

  @alex
  Ai citit vreodata numele acestui site ? FII CU STIL se numeste, nu fii doar unul din turma ! Ce legatura are faptul ca am 2 facultati si folosesc un parfum scump Hermes cu faptul ca tu ai 20 de facultati si folosesti doar sapun ? Pe bune…probabil o sa revii candva pe site-ul asta, altunci cand vei vedea ca esti marginalizat din pricina stilului tau “ECO”. O vorba mare spune asa : Haina nu-l face pe om, dar il scoate in lume ” . Are mai multe intelesuri, stiu ca esti baiat destept si intelegi ce vreau sa zic.

  Acum la subiect : eu folosesc Terre d`Hermes. A fost 680lei 50ml apa de parfum. Folosesc un singur “puf” pe zi, este un parfum aparte. Recomand cu caldura !

 226. February 19th, 2013 at 17:12 | #226

  Mie imi plac parfumurile fresh asa ca folosesc Cool Water de la Davidoff

 227. Florin
  March 6th, 2013 at 13:24 | #227

  Ce parere aveti despre Zara Platine ?

 228. Stef
  March 13th, 2013 at 21:47 | #228

  Ce parere aveti despre parfumurile de la FM?

 229. Andy
  March 20th, 2013 at 01:10 | #229

  Hei! Eu folosesc Chergui de la Serge Lutens momentan,care este un parfum dulce si hipnotizant as putea spune, un parfum care se face remarcat.. un parfum pe care sigur il stii de undeva dar nu stii de unde si vrei sa il mirosi de la minut la minut. Tin sa te contrazic in legatra cu afrimatia referitoare la faptul ca un parfum scump poate trece neobservat fata de unul ieftin care poate intoarce capete, spunandu-ti ca un parfum bun nu intoarce neaparat capete in jurul tau, dar un parfum scump stii sigur ca are ingrediente de calitate, un parfum ieftin tot timpul o sa fie mai tafnos dar nu pentru mult timp.Parfumul care ma reprezinta si pe care il folosesc de 3 ani, poate chiar mai bine este Amouage Homage Attar , de la Amouage… un parfum ultra puternic si rezistent care cu siguranta intoarce priviri.Va recomand o vizita intr-un magazin de parfumuri “de nisa” , ca a va gasiti personalitatea si sa iesiti din tiparele Terre D’Herrmes(care dupa parerea mea miroase a morcov.. si atat),Aqua di Gio(care este deja un cliseu)sau One Million(banalul lemnos si atat ca si Le male)care nu au personalitate si acea tehnica de constructie a “layer-ului” cum spunea Ovidiu. Ca si sfat va pot spune sa incercati sa mirositi si altceva decat clasicele lemnoase sau nemuritoarele citrice-fougere, pe care toti barbatii, sau marea lor majoritate,mizeaza cand aleg un parfum!O zi buna doresc tuturor si incercati sa spargeti barierele !!

 230. March 20th, 2013 at 23:37 | #230

  Folosec Jean Paul Gaultier Le Male,este un parfum deosebit si cred ca se potriveste cu personalitatea si tipul meu de piele!

 231. Claudiu Alin
  April 10th, 2013 at 21:02 | #231

  Buna Seara! Vreau sa cer niste pareri de la dvs pt ca va pricepeti in domeniu , asa cred dupa ce am citit pe aici.. Lucruriile stau in felul urmator , si anume:

  Am 19 ani , slabutz ( 60 kg ) , Nu prea sunt copilaros , sunt genul cu portofelul la spate , tunsoare: perciuni ascutiti, tuns cu 1 lateral si spate si sus din foarfeca si putin breton ca sa il fac in sus , fara barba, sa zicem asa.. Dupa paste am o nunta asa ca astazi am mers la cumparaturi: Costum negru tineresc,pantofi negrii , camasa mov deschis ( nu aprins ) cu butoni la maneci ,esarfa ( mov inchis ) mi sa parut frumoasa combinatia..
  Greul acum vine: – nam folosit pana acum din lipsa de buget parfumuri scumpe ( peste 50 de lei ) asa ca m-am hotarat sa investesc intr-un parfum pana in 150 de lei , ce imi puteti preciza, tinand cont ca nu imi plac parfumuriile dulci dar nici prea masculin

 232. Coco
  April 12th, 2013 at 21:25 | #232

  @Claudiu Alin
  Buna Claudiu.
  }n materia parfumurilor e greu cu sfaturile dar dupa descrierea pe care ti-ai facut-o + suma de investit eu ti-as recomanda:
  FRESH: Bvlgari – Aqua Pour Homme, Ferré – Acqua Azzura, Calvin Klein – Truth Men, Versace – Eau Fraiche
  Putin lemnoase: Rochas – Rochas Man; Paco Rabanne – Ultraviolet; Calvin Klein Euphoria Men Intense; Givenchy – Play
  Site-uri: incearca pe eparfum.ro, esentedelux, parfumredus;

 233. Claudiu Alin
  April 12th, 2013 at 23:26 | #233

  Am un magazin real in apropierea mea , nu se pune problema despre achizitionare , problema era ca nu am mai cumparat deloc, e prima data :),, Ms coco pt sfat :)

 234. May 10th, 2013 at 12:33 | #234

  Pafumul care imi place si il ador este bvlgari aqua marine

 235. Flavius
  May 24th, 2013 at 06:33 | #235

  Recomandati-mi va rog un parfum sau mai multe pentru urmatoarele cerinte: Am 23 ani, ma intereseaza sa miroasa a proaspat, exact cum miros hainele dupa spalare. Vreau sa il folosesc zilnic, sa ma identific cu el. Va multumesc.

 236. ionut
  May 24th, 2013 at 20:02 | #236

  Salutare … O sa trec direct la lucrul pentru care am intrat aici , fara sa-mi dau cu parerea la vre-un comentariu , nu ma priveste … Am 22 de ani , inalt , oarecum atletic , brunet , aspect masculin … Imi plac parfumurile dulci , serioase si elegante , daca s-ar putea toate la un loc :) . Actualul parfum a fost unul de la Pacco , One Million au mai fost si altele dar nici unul nu mi-a placut intru-totul , stiti la ce ma refer … “miroase bine dar nu are acel ceva” …:) inca de cand a aparut , am vazut reclama la Tv , si am zis , “asta e altceva nene” … Nu am putut sa-l achizitionez imediat , mai multi factori … sa nu mai spun ca la noi , apar produsele un pic mai tarziu . l-am achizitionat si cred , iti – va spun sincer , e singurul parfum care intr-adevar mi-a placut si oarecum m-a reprezinta … o idee despre un nou potential parfum , care sa ma faca sa-l port cu aceeasi incantare ?:) Elegant , serios , si dulce ?:) astept raspunsul Dv. :) o zi buna .

 237. ionut
  May 24th, 2013 at 20:24 | #237

  mentionez ca imi place sa ma imbrac elegant , imi place foarte mult negrul , curand am inceput sa am mai multa incredere si sa plusez cu o culoare puternica , un anumit articol :)sunt o persoana sensibila , amuzanta , romantica , serioasa la fel de mult cand trebuie , stapan pe situatie mandru oarecum de mine si comunicativ :) sunt genul tipului din fotografia de prezentare al lui YSL ‘Le Malle” :d ….

 238. L
  May 31st, 2013 at 12:29 | #238

  cocolino :)))

 239. ion
  June 10th, 2013 at 19:38 | #239

  salut.am 22 ani…dar par mai mic de 19-20. am 1,70 sunt slabut(55-60kg,imi place sa ma imbrac elegant(camasa,sacou).as vrea si eu o parere pentru un parfum de seara pentru club,restaurant…as vrea ceva care sa ma faca sa par mai matur dar sa fie in acelasi timp dulce…mersi:D

 240. dei
  July 18th, 2013 at 05:48 | #240

  in sfarsit un articol exact si clar despre parfumuri.. ceea ce nu am prea vazut pana acum!

 241. Vlad
  July 28th, 2013 at 22:43 | #241

  Salut, baieti! Am 17 ani, sunt un tip atletic (1,80m si 70kg)si ma imbrac mai mereu casual (camasa+pantaloni chino/blugi slim fit). As vrea sa-mi recomandati un parfum care sa nu fie dulce, sa fie masculin, senzual, atractiv pentru domnisoare. Pana acum am avut Armani Black Code, Hugo Boss XY, Calvin Klein Truth si acum mai am putin din Bvlgari MAN. M-am orientat spre Calvin Klein Euphoria (varianta simpla sau Intense? ) si astept si alte recomandari de la voi!

 242. Coco
  August 3rd, 2013 at 10:13 | #242

  @Vlad
  Salut. Daca e sa optezi pt Euphoria de la CK eu as zice ca varianta intense e mai buna. Parfumul e mai puternic (e de seara), mai picant si foarte persistent si placut. Cand il foloseam il dublam si cu un after shave din aceeasi gama.
  O alta varianta in opinia mea pentru care ai putea sa optezi ar fi Versace Eau fraiche for men, un parfum de zi senzual, usor,pentru vara. Testeaza-l si ai sa-ti faci o parere.

 243. Vlad
  August 4th, 2013 at 10:23 | #243

  Multumesc pentru recomandari, mai am in vedere si Bvlgari Aqva si JP Gaultier- Le Male. Ce parere aveti despre acestea? Dar despre site-ul aoro?

 244. Vlad
  August 12th, 2013 at 11:56 | #244

  Un alt parfum care mi-a placut este 212VIP de la Carolina Herrera. Ceva pareri despre el?

 245. Constantin
  August 20th, 2013 at 15:07 | #245

  Buna, eu folosesc GIVENCHY POUR HOMME BLUE LABEL. E super parfum

 246. macho
  September 6th, 2013 at 11:28 | #246

  In primul rand, apa de colonie este un produs de sine statator (apa de Koln – Cologne), de provenienta si specific german, foarte scumpa cand este originala si asigura 12 ore de miros (cine stie ce falsificate utilizezi tu cu numele de apa de Koln), si nu intra in insiruirea ta de lichide mirositoare. Spui ca un barbat sa miroasa a parfum de la 1-2m?! Poate frecventezi prea des cluburi de poponauti si ai pierdut simtul firescului. Apoi francezii au utilizat si au facut parfumuri tot mai tari, pentru ca, de cand au aparut in secolele IX-X in Europa, pana spre sfarsitul secolului XIX, aceste popoare vest europene, dar mai ales acesti francezi, atat prostimea cat si nobilimea, nu obisnuiau sa se spele. Pentru a ascunde duhorile pestilentiale pe care le emanau, nobilitatea a incurajat parfumeria.
  O persoana care miroase a spalat, adica a sapun de rufe este cu adevarat o persoana placuta si de incredere.
  Ca mai toti in 24 de ani si tu te exprimi public despre chestiuni despre care crezi ca sti (trebuie sa studiezi ca sa sti), dar, in fapt, habar nu ai. Mirosul tau te confunda cu mirosul general media al epocii sinistre de impostura la care iata, contribui si tu dupa puteri. Fi mandru!

 247. _DexXx_
  September 20th, 2013 at 15:29 | #247

  Foarte Bun Acest Site Nota 10 Pt Producatori :)
  Eu Folosesc : Armani Black Code , Mochino UOMO , Adolf Dominguez Blue , Diesel The Brave Tatto

 248. October 7th, 2013 at 11:28 | #248

  Va salut dragilor!
  Forarte tare acest site!!

  Eu sunt fan parfumuri imi plac foarte mult am in jude 60 de parfumuri acsasa.

  Si am descoperit si un magazin online foarte bun pentru achizitionare lor.
  Cu respec!
  Alexandru Angel

 249. corina
  November 4th, 2013 at 09:43 | #249

  vreau sa fac cadou un parfum,ma poate ajuta cineva? as dori ceva fresh,dar totusi sofisticat,pt o persoana de 35 ani! m am gandit la :Narciso Rodriguez For Him ,Versace pour Homme ,Dolce & Gabbana The One,Givenchy Gentlemen Only ! nu ma pot decide,sau daca stiti altele?! Mersi!

 250. Stefan
  November 17th, 2013 at 14:06 | #250

  @corina
  Corina eu folosesc Bleu de Chanel.E cel mai bun parfum pe care l-am avut!Exact ce cauti,fresh,lemnos,foarte masculin si intoarce lumea pe strada!Toate fetele m-au intrebat ce port.Ti-as mai recomanda Creed Aventus sau Versace Pour Homme,fresh,citrice,foarte bune pentru vara/primavara!Pentru iarna Thierry Mugler AMen Pure Havane sau Paco Rabanne One Million.Primul are o aroma de tutun,cireasa,miroase bestial.Despre one million…Toata lumea il stie,nu cred ca mai e ceva de zis.

 251. DAN
  November 19th, 2013 at 07:27 | #251

  Daca n-as fi cunoscut parfumurile bune de acum 60 si.. de ani, azi, poate “preferam” “parfumurile” pe care le imprastie cu emfaza multi tineri, in special, cu mirosuri potrivite, mai degraba cu obiecte tehnice: de cablaj electronic, de vinilin toxic, de plante tehnice. Nu intamplator si comportamentul, atitudinea acestora este… bizar, de multe ori.

 252. DAN
  November 19th, 2013 at 07:33 | #252

  N-am precizat ce inseamna comortament bizar sireturi desfacate la incaltari sau lipsa, manecile suflecate pana dincolo de coate chiar si la canadienele de iarna, pe timp foarte rascoros, cu manusi de lana… vara, cu ochelari de soare f. inchisi… in metrou, in incaperi, seara, noaptea… indivizi aproape diformi, cu capul mare, picioare scurte, cu esarfa bogata… vara…uratei dar abordand un aer de… vedeta super… frumoasa (sic !)… Logic, nu ? Sminteala, da !

 253. DAN
  November 19th, 2013 at 07:39 | #253

  Am mai uitat ceva, intrebati medicii urologi cu ce procent imens a sporit numarul “pasaretului” feminin, la consultatii si tratament dupa adoptarea “modei” inepte a purtarii pantalonilor, ismenelor, itarilor cu talia foarte joasa sau purtarii in exces ai pantofilor cu tocuri foarte inalte. Prostia se plateste mai tarziu si foarte scump.

 254. Razvan Husher
  December 18th, 2013 at 15:17 | #254

  Hei ! As dori si eu sa stiu, care sunt cele mai bune parfumuri din gama Versace, sunt un mare fan al Versace si as dori sa stiu care sunt lemnoase in special si care fresh ( din astea stiu si eu cateva: Eau fraiche, pour Homme daca nu ma insel ).
  Plus ca doresc sa achizitionez un He Wood Rocky Mountain, am doar 16 ani, ma imbrac.. cum sa spun, casual ? in special in negru,alb,gri.
  Doresc sa imi comunicati parerea voastra pentru Versace sau Dsquared, doresc ceva lemnos, masculin, atragator.
  Multumesc anticipat, o zi buna !

 255. dan
  December 20th, 2013 at 17:05 | #255

  salut,vreau si eu o parere(folosesc blugi si camasi pt.imbracat si lucrez la birou,am 44ani simi plac parfumurile mai dure,lemnoase si care persista)ce parfum ma sfatuiti sa folosesc????MS

 256. Razban Husher
  December 26th, 2013 at 22:42 | #256

  Astazi am fost intr-un Douglas aoci in Sibiu si am testat o multime de parfumuri, Doamme a fost ca in rai, acestea au fost in primu rand He Wood Rocky Mountain, Givenchy Gentleman si Gentleman Only, Bleu de channel, JPG Le Male, Versace Eros Dreamer si Pour Homme si Eau Fraiche, Euphoria si 212VIP, YSL. Din toate cel mai mult mi-a placut He Wood, Bleu 212VIP si Euphoria. vreau sa zic ca Bleu de Channel mirowse suav un pic dulce, nocturn daca pot sa zic asa e superb, si pretul pe masura. Givenchy Gentleman si Gentleman Only put oribil, avand in vedere parerile eespre aceste parfumuri si asteptarile care le-am avut au fost oribileee bleah. Versace Eros era super dar putin prea dulce. Dreamer prea sapunos dar foarte fain. Pour Homme era ciudat rau si putin citrus fresh. Eau Fraiche era bomba, cred ca o sa mi-l iau la vara, asta sau Cool Water care l-am mirosit de asemenea :D.
  YSL la fel, superbeun miros distimct poate putin asemanatoare Bleu Channel. Cele mai tari su He Wood Rocky Mountain, Euphoria si 212VIP. Le ador, acum mai trebuie Doar sa aleg unilateral din cele 3. Le ador, mai ales he wood care e super misteroos, predominan pielea so lemmul,212VIP si Euphoria sunt asemanatoare Doar Euphoria ce e mai puternic. Bafta voua.
  P.s: Euphoria de la Calvin Klein era defapt varianta Intense. Awesome !

 257. Razban Husher
  December 27th, 2013 at 11:08 | #257

  A da.am uitat sa mentionezde Terre D’Hermes EDT care vreau Sa zic ca miroase a colonoe de buggs bunny, la inceput miroase foarte puternic a morcov curatat de coaja iar dipa vreo 20min miroase a morcov fin ca o pasta sau ceva de genu.
  Si Cartier miroase foartee bine seducator, poate putin prea dulce dar Ok. Totusi at putea sa fie unisex parerea mea, ma refer la Declaration of course.
  Can asta am avut de spus, daca mai e ceva VA anunt. Bye

 258. Dobre Daniel
  December 31st, 2013 at 14:25 | #258

  A incercat cineva Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme ?

 259. Coco
  January 1st, 2014 at 22:18 | #259

  @dan
  Salut Dane. Vis a vis de ce cauti, adica un parfum lemnos over 40, eu ti-as recomanda Dsquared He wood Rocky Mountain sau Dsquared He wood, astea doua mi se par intruchiparea parfumului lemnos masculin. Primul e putin mai sofisticat, zic eu.
  Ai putea sa mai incerci Hermes Terre, Calvin Klein Man, Bvlgari pour homme Extreme, Paco Rabanne pour Homme.

 260. Dobre Daniel
  January 3rd, 2014 at 22:58 | #260

  @Coco
  Mersi mult pentru sugestii dar eu as cauta un parfum cam under 30 .. am intrebat de Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme deoarece nu l-am mirosit pana acum dar am citit si auzit destul de mult despre el si as fi vrut sa mai vad si alte pareri ..
  Eu am acasa 212 Vip C.H , L’instant Guerlain, Le Male J.P.G, A men T.M, Givenchy Pour Homme, 1 Million si Black XS P.R ,Aqva Pour Homme Bvlgari si Fahrenheit C.D … As fi vrut sa imi cumpar Dior Homme Intense dar dupa ce l-am dat pe mana in primele 2-3 ore s-a simtit destul de puternic dar dupa vreo 5-6 ore nu se mai simtea deloc..
  Coco tu ce parere ai de The One D&G , YSL L’Homme sau Allure Homme Sport Chanel si pe care mi l-ai recomanda sa il cumpar?

 261. Coco
  January 7th, 2014 at 20:31 | #261

  @Dobre Daniel
  Salve.
  Folosesti parfumuri bune, nimic de zis, eu detin in colectia personala doar unul dintre ele (BLV Aqua), alaturi de Terre/Hermes, CH/Chic for men, Bvlgari Soir pour homme, Givenchy Play ambele variante (clasic si intense), Dsquared 2 ambele variante de Wood, Versace Eau Fraiche, CK Truth si Euphoria Intense.
  Vis a vis de intrebarea pe care mi-ai adresat-o, dintre cele trei parfumuri enumerate de tine eu as opta clar pentru Chanel/Allure Homme Sport, desi e mai scump ca pret dar mi se pare foarte complex, e cam in trendul definit de tine – wood/spicy si destul de fresh. Incearca eventual si Bleu de Chanel. Mie personal nu-mi plac parfumurile YSL iar The One DG ma lasa rece.Desigur e o opinie, nu trebuie sa o iei neaparat in seama, important e sa le testezi si sa iti placa tie.
  Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme e un parfum proaspat, lemnos/floral, putin picant si destul de bun. Cred ca ar putea sa-ti placa si acesta.
  Spor la cumparaturi!

 262. Dobre Daniel
  January 8th, 2014 at 23:42 | #262

  @Coco
  Multumesc mult pentru sfaturile date.. Si referitor la parfum cred ca am sa merg pe un Allure Homme Sport by Chanel desi imi place mult si Le Nuit De L’Homme YSL dar primul are o persistenta mai buna.. Am incercat si Bleu Chanel dar parca nu mi se pare cine stie ce..

 263. craiova
  January 23rd, 2014 at 20:32 | #263

  1 million si aqua di gio..sunt mult prea comune..cel putin 1million are aproape orice tara. Incercati ceva nou..iar dupa parerea mea cele mai bune sunt cele cu esente orientale si fresh. Incercati Gucci guilty varianta verde ultima aparuta,givecnchy pour homme cel visiniu. Si mai este unul care rupe dar n.o sa vi.l spun :))

 264. Andrei
  January 27th, 2014 at 11:06 | #264

  O recomandare de parfum pentru un barbat de 50 de ani, melancolic, linistit, romantic. Multumesc. Eu ma gandesc la Sentiment – Escada pentru acest sezon sau un Light Blue – D&G pentru la vara. Si de ce nu … Kouros de la Yves Saint Laurent? Dar astept orice sugestie. Multumesc.

 265. Catalin
  January 30th, 2014 at 16:17 | #265

  @Andrei
  Salut!
  Pot sa iti spun ca eu am descoperit parfumurile Lalique. Sunt mai speciale si nu le poarta toata lumea. Pentru sezonul rece recomand fie Lalique Encre Noire, fie Lalique Hommage a L’Homme. Au note preponderent lemnoase, nu sunt foarte fresh si rezista mult. Pentru vara iti recomand parfumurile Lanvin, astea sunt mai dinamice, mai fresh. Nu sunt parfumuri foarte scumpe, dar sunt deosebite si rezista. Din pacate la noi nu gasesti in magazinele obisnuite, nici Lalique, nici Lanvin, eu imi iau dintr-o parfumerie online care are chiar si un magazin in Bucuresti si au parfumuri pe stoc-http://aromedelux.ro/1119-encre-noire-men

 266. Andrei
  February 3rd, 2014 at 17:53 | #266

  @Catalin
  Multumesc Catalin pentru sugestii. Am sa le caut si am sa le testez sa vad daca mi se potrivesc. Par interesante.

 267. Adi
  February 12th, 2014 at 02:46 | #267

  Prada Luna Rossa Extreme… sunt curios de ceva pareri despre acest parfum, pana acum aici pe acest forum nu am vazut sa se pronunte nimic despre Prada. tot pe aceasta cale… Liviu Cosac, multumesc, m-ai linistit in alegerea pe care am facut-o astazi de a achizitiona un parfum dulce. chiar pot spune ca imi aduce un echilibru,am preferat armonia parfumului cu lookul si cu temperamentul. Am mai si observat ca in amumite momente am tentativa de a imi cauta parfumul pe mine, da nu ma miros ca sa ma asigur ca mai este si ca miroase a ceva placut a lavanda :)) haha.

 268. vlad
  February 13th, 2014 at 21:08 | #268

  Salut
  Spuneti-mi va rog si mie un parfum asemanator cu Viktor & Rolf ( Spicebomb sau Antidote). Am inteles ca sunt foarte bune si vreau sa stiu cum miros. Da, am citit ingredientele dar e greu sa-ti dai seama ce miros ar putea avea. Si in parfumerii nu se prea gasesc(intr-adevar n-am incercat la Madison). Mersi mult

 269. Alex
  February 22nd, 2014 at 19:13 | #269

  Stie cineva de unde pot comanda parfumul Pure Havane Thierry Mugler EDT for men?

 270. Robert
  March 24th, 2014 at 23:05 | #270

  Salut, cautam din pura curiozitate un articol despre parfumuri barbatesti de vara si de iarna.
  Am gasit pe site-ul asta cate ceva…si ca sa raspund si eu la coment, folosesc Diesel – Only the Brave. E bun si iarna si vara pt mine.

 271. Razvan
  April 5th, 2014 at 17:50 | #271

  Eu folosesc EDP Christian Dior Homme si EDP Boucheron Jaipur in functie de hainele cu care sunt imbracat si de locatia, evenimentul unde trebuie sa merg.

 272. Alfonso
  April 28th, 2014 at 18:05 | #272

  Fiti amabili eu momentan am Black XS ( Paco Rabanne ) si pe pielea mea nu persista mult e foarte dulce si nu e puternic dar miroase bine . As dorii sa imi recomandati un parfum pentru varsta 17 -20 ( eu am 18 ) care sa se simta mult timp si sa fie puternic ! Multumesc , si apreciez mult recomandarile voastre cat si informatiile de mai sus !

 273. Laur
  April 29th, 2014 at 10:02 | #273

  parfumuri de nisa, rare, exclusiviste: Bond, Amouage…

 274. Azazel
  May 3rd, 2014 at 23:06 | #274

  Aș recomanda și eu următoarele parfumuri:
  Laura Biagiotti Roma Uomo
  Bvlgari Black Eau de Toilette
  Dolce & Gabbana The One

 275. Chris
  May 8th, 2014 at 14:15 | #275

  Prefer parfumurile puternice si care ,obligatoriu,persista mult sau foarte mult.Daca tot dai un ban macar sa persiste k-lumea ,nu 2-3 ore ca un banal deo Axe.Tineti cont ca sunt si parfumuri(eau de toilette) scumpe care nu persista pur si simplu,de exemplu D&G-The One,miros superb,persistenta varza si o mare teapa pt mine.
  Recomand:
  Paco Rabanne-Black Xs
  JPG-Le Male
  YSL-Opium
  YSL-L’Homme
  Guerlain- L’Instant de Guerlain Pour Homme Eau Extreme
  Paco Rabanne-One Million Intense
  Thierry Mugler-A*Men(super dulce dar fetele adora parfumul asta)
  Lalique-Encre Noir (pentru o tinuta serioasa,de seara)
  Astea sunt mai mult pentru vremea mai racoroasa sau de seara.
  Pentru vremea mai calduroasa recomand :
  Chanel-Bleu de Chanel
  Chanel Allure Homme Sport Extreme
  Miyake Issey-L’eau de Issey
  -astea persista foarte mult.
  Ar mai fi de vara:
  Azzaro-Chrome
  Bvlgari-BLV
  Bvlgari AQVA pour Homme sau Aqva Marine,
  persistenta acestora din urma lor fiind medie 4-5 ore.
  In general parfumurile de vara,fresh,acvatice,marine,ozonice au persistenta medie.

 276. Alma
  May 21st, 2014 at 10:49 | #276

  buna, as vrea sa iau pt prietenul meu un parfum dar nu prea stiu ce, ma puteti ajuta, va rog? (34 de ani, 1.84 cm, 85 kg, bine proportionat dar fara constitutie atletica-nu merge la sala, fata rotunda, bland insa injura mult :D, brunet si din cate stiu incina catre parfumurile fresh, daca mi-aduc bine aminte am vazut un Fahrenheit pe la el).
  foarte bun articolul si sper sa gasesc ceva care sa i se potriveasca si sa-i si placa :)

 277. Sergiu
  May 27th, 2014 at 16:14 | #277

  buna, nu gasesc la noi in tara parfumul Marte Silver Battistoni. Ma poate ajuta cineva?

 278. @alma
  June 1st, 2014 at 11:47 | #278

  Mai bine da-i banii taranului sa mearga la pacanele. Acolo e in lumea lui, a injuraturilor si chiar nu e nevoie sa mearga parfumat.
  Eu in locul tau i-as da cadou liber de ziua lui.
  Daca totusi esti hotarata sa ii faci cadou un parfum taranului alege ceva pe masura, taranesc: 1 milion, d&g the one sport, versace albastru, bvlgari aqua…

 279. Robert
  June 11th, 2014 at 18:11 | #279

  Buna ce ziceti de Farenheit32 varsta la care merge stil personalitate etc
  Multumesc

 280. Catalin
  June 20th, 2014 at 15:54 | #280

  salut, o alternativa la allure homme sport? e prea scump acest parfum si ma intereseaza alternative care au un miros asemanator

 281. Ionut 6
  July 24th, 2014 at 11:33 | #281

  Buna ziua. Eu ma pricep cred in proportie de 90% la parfumuri. Acqua di gio e preferatul meu, lacoste-challenge, givenchy play intense, dolce & gabbana light blue men, dior -fahreneit, hugo boss- boss , paco rabbane invictus, diesel only the brave.. eu zic sa le incercati. Nu va mai contraziceti ca nu aveti niciunul dreptate. Iarna se poarta un parfum foarte foarte tare din motiv ca iarna este frig , si de-abia se simte mirosul, pune o friptura la frigider apoi nu mai miroase, incinge-o pe tigaie apoi sa vezi cum miroase. Deci comparatia va raspunde la intrebare. Iarna porti fular fel si fel si nu prea se simte mirosul. Vara e ceva mai usor mai retras, discret , pentru ca soarele iti incinge pielea , transpiri si daca dai cu ceva tare ca fahreneit. mori!. Eu am o pagina de parfumuri, sunt de la FM Federico Mahorra, sunt foarte bune, recomand cu mare incredere, si sunt foarte ieftine. pagina o gasiti Parfumuri constanta-Federico mahorra . Intrati cu incredere si va raspund la intrebari.

 282. October 26th, 2014 at 14:43 | #282

  @Valentin
  parfumurile mele prefrate sint: jean paul gaultier fleur de male,azzaro pour homme (1978),azzaro chrome,givenchy very irresistiblee(2003),jean paul gaultier 2,givenchy pi neo ,jean paul gaultier kokoriko(and by night),dolce&gabanna pour homme (2004)…si hmmm mai sint citeva de care nu-mi amintesc acum…:)

 283. Catalin Adrian
  January 20th, 2015 at 08:30 | #283

  Salut @Ovidiu .Felicitari pentru site si articole si mai ales pt carte , e foarte buna. Vroiam sa stiu daca pot folosi in aceelasi timp si deodorant si parfum ?
  Multumesc anticipat

 284. Marius
  February 8th, 2015 at 19:29 | #284

  Buna am 16 ani 1.84 si 95 kg îmi place sa mă îmbrac mai lejer. Pana acum am folosit parfumuri simple ca Scorpio Adidas etc.. As vrea sa stiu ce mi s-ar potrivi/ce sa folosesc.Multumesc

 285. Coco
  April 2nd, 2015 at 22:22 | #285

  @Marius
  Salut. Pai ai putea sa incerci de exemplu Versace Eau Fraiche, Bvlgari Aqua amara, Givenchy Play intense, Thierry Mugler Angel (asta-i dulce rau)sau Paco rabanne Invictus. Testeaza-le si fa-ti o parere, in primul rand tie trebuie sa-ti placa. In comparatie cu Adidas, cu certitudine o sa simti diferenta…….

 286. Cristi
  March 19th, 2017 at 21:04 | #286

  Buna,am nevoie de un sfat.Am47 ani,funcționar caut un parfum matur.Mulțumesc.

 287. LIVIU NISTOR
  May 14th, 2017 at 16:12 | #287

  Nota parfumului ar trebui sa fie in legatura directa cu atitudinea.Nu cred ca pot folosi cu note barbatesti puternice cei care de exemplu se dau cu lac pe unghii sau se penseaza.

 1. July 31st, 2010 at 13:41 | #1

You can add images to your comment by clicking here.