Archive

Archive for December, 2009

Cinci motive să porţi cravată

December 24th, 2009 22 comments

tip cu cravata casual

Aș vrea să-ți citez pentru început vorbele unui designer american extrem de cunoscut, pe nume Bill Blass:

Câteodată, ochiul devine atât de obișnuit cu ceea ce vede încât, dacă nu faci o schimbare, devii plictisit. E la fel și în modă. Despre asta cred eu că e stilul.

Una dintre cele mai ușoare metode de a face o schimbare vestimentară este să porți accesorii. Femeile au de unde alege însă bărbații par a fi limitați când vine vorba de ele. Deloc!
Dacă vrei un accesoriu cu stil, cravatele sunt soluția.
Și pentru că nu dau sfaturi fără motiv, am exact cinci motive pentru tine în favoarea cravatelor.

Categories: Accesorii

Cercul succesului

December 19th, 2009 8 comments
Așa se numește micuța diagramă peste care tocmai am dat. M-am oprit din citit pentru a scrie acest articol deoarece desenul condensează tot ceea ce învăț eu despre stil. Iată despre ce e vorba:

cercul-succesului

S-o analizăm puțin.
Totul începe de la a arăta bine. Dacă arăți bine, începi să te simți bine. Câți dintre noi nu ne-am îmbrăcat cu ceva ce nou ni s-a părut super tare, doar ca să vedem că ne merge toată ziua? Poate că haina sau accesoriul respectiv a fost chiar criticat pe urmă de cei din jurul nostru! N-a contat, atâta timp cât ai CREZUT că arăți bine, TE-AI SIMȚIT bine.

Categories: Motivaționale

Relansare de carte: ”Arta Seducției” de Pera Novacovici

December 17th, 2009 1 comment

Astăzi e o zi specială: unul dintre oamenii care m-a ajutat cel mai mult vizavi de cum să-mi deschid și cum să păstrez un blog își relansează una dintre cărțile sale. Se numește Pera Novacovici și este unul dintre cei mai motivanți oameni pe care îl cunosc. Are puterea să adune în jurul său oameni pe care să îi facă să lucreze împreună, drept pentru care nu sunt surprins că primele tiraje ale acestei cărți s-au bucurat de atâta succes.

Deși îl știam pe Pera de la o conferință AIESEC din 2008, doar în momentul când am lansat site-ul am început să colaborăm efectiv. Pot spune că el m-a găsit pe mine și m-a îndrumat să fac un blog de stil masculin, să nu rămân doar la cartea electronică pe care o scrisesem. Așa că m-am pus pe treabă și, ghidându-mă după sfaturile lui am reușit să aduc Fii cu stil acolo unde este el astăzi.

Categories: Produse

Sondaj pentru cititorii “Fii cu stil”

December 15th, 2009 4 comments

intrebare

OK, devreme ce site-ul începe sa capete amploare m-am decis sa va ascult parerea intr-un mod mai organizat. Am făcut un sondaj cu 10 întrebări la care sper să-mi răspundeți cât mai mulți

Vreau să știu cum vedeți voi site-ul, ce așteptări aveți de la el iar pentru asta nu am nevoie decât de cinci minute de la fiecare din voi :)

Link-ul către sondaj este: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFRGTkFhckJzeU1lT2JqWWRXZzJRWFE6MA

Mersi mult.

Categories: Feedback

De ce ținuta e ca un joc de lego

December 11th, 2009 6 comments

tinuta ca un joc de lego

Aseară mi-a venit comparația în minte. S-a creeat un click instantaneu în mintea mea – mi-am dat seama imediat cât de tare se aseamănă cele două concepte.

Ai avut vreodată lego când erai mic? Eu știu că am avut multe. Îmi cumpăram periodic câte o cutie. În poză arătau beton dar când încercam eu să le asamblez la întâmplare eram dezamăgit: ceva nu era în regulă.

Nu știam de ce felul cum le asamblau ei era beton iar felul cum le asamblam eu era așa-și-așa.

Categories: Sfaturi practice

Topul costumelor

December 7th, 2009 3 comments

costum la comanda cu cravata cu dungi

Oare ce sa aleg? Un costum la comanda sau un costum din raftul magazinului?

Costumul la comanda – este costumul facut special pentru un client, este unicat din punct de vedere al executiei. Sinonime intalnite: costum sartorial sau costum tailor made. Oricum l-am denumi el poate fi de doua feluri: bespoke sau made to measure.

Categories: Imbracaminte formala

Ce să port, tricouri sau cămăși?

December 5th, 2009 10 comments

camasa versus tricou
sursa foto: yesstyle.com

Bărbații își pun surprinzător de rar această întrebare. Adevărul e că ambele merită purtate, atâta timp cât știi cum să o faci. În primul rând să observăm un fapt: tricourile sunt mult mai populare decât cămășile.

Să vedem pe scurt care sunt motivele.

  • Tricourile nu trebuie să fie călcate la fel de des spre deosebire de cămăși. Pentru cineva care nu are grijă de stilul său, să arunce un tricou pe el e ceva normal. Cămașa necesită mai multă atenție din acest punct de vedere
Categories: Camasi

Ce cred cititorii despre STIL

December 1st, 2009 No comments

barbati cu stil
Întâi de toate vreau să îți spun că acest sondaj a fost de fapt un concurs, prin care cititorii înscriși la newsletter au avut ocazia să primeasă GRATIS Manualul Fii cu stil. Au trebuit să răspundă la întrebarea:

De ce stilul e important?

Răspunsurile lor mă ajută să scot noul meu produs – nu vă spun încă despre ce e vorba, sper doar să îl pot lansa înainte de Crăciun ;) Verifică regulat blog-ul pentru a vedea când apare sau, și mai bine, înscrie-te la newsletter pentru a primi vestea pe mail.

Categories: Concursuri