Archive

Archive for November, 2009

Combinația potrivită de cravată și batistă la costum

November 27th, 2009 8 comments

combinatie de batista si cravata la costum

Să porți un costum e ceva relativ simplu însă felul cum îți alegi ce cravată și batista care stă la piept este o artă.

Dacă încă nu te-ai hotărât să mergi chiar așa de departe, preferând costumele simple, o să încerc să te conving să o faci.
Să pornim de la faptul că majoritatea nu ne permitem să avem costume de diferite culori și modele. Asta în primul rând din cauza prețului, apoi pentru că le purtăm destul de rar (cu excepția situației în care suntem obligați la serviciu). Din motive lesne de înțeles, preferăm un costum care să meargă la cât mai multe ocazii pe care să îl scoatem de la naftalină atunci când e nevoie.
Ne lovim de două probleme legate de stil:

Categories: Imbracaminte formala

Îmbracă-te ca David Beckham cu 600 de lei

November 20th, 2009 18 comments

Am o confesiune de făcut: acum aproape trei ani, eram un dezastru din punct de vedere al felului cum mă îmbrăcam. Mi-era groază să merg chiar și pentru o oră la cumpărături. Aveam haine ba prea scurte, ba prea largi – abia acum îmi dau seama cât de ridicol arătau pe mine.

Categories: Style Icons

Mătasea

November 15th, 2009 1 comment

coconi viermi de matase

Mătasea este unul dintre cele mai apreciate materiale vestimentare datorită faptului că este foarte fină la atingere. Există diferite insecte care o produc însă doar cea produsă de fluturele de mătase este țesută. Larvele acestui fluture sunt cunoscute sub denumirea de viermi de mătase (Bombyx mori, ordinul Lepidopterelor).

Fiecare cocon produs are un fir extrem de subțire dar și foarte lung: 600-900 metri.

Categories: Materiale

Cum se face nod la cravată

November 11th, 2009 4 comments

barbat cu nod la cravata facut
Unul dintre lucrurile de bază pentru orice bărbat, pe lângă călcatul cămășii trebuie să-l știe este cum să facă nod la cravată. E unul dintre acele lucruri pe care pur și simplu trebuie să știi să le faci.
Cravatele încep să fie purtate din ce în ce mai des. Ținutele casual le adoptă din ce în ce mai mult.
Dacă te numeri printre aceia care își păstrează nodul la cravată chiar și când nu o poartă pentru că nu știe să-l facă, îți recomand să privești filmulețele de mai jos.

Categories: Accesorii

Portofelele

November 8th, 2009 13 comments

portofel pentru barbati
Cred că motivul pentru care negijăm portofelul atât de tare e că îl folosim în fiecare zi. Ne interesează mai puțin cum arată atâta timp cât își îndeplinește funcția.
Adevăru e că portofelul, ca și restul accesoriilor, poate spune multe despre noi. Suntem atât de preocupați de inele și brățări scumpe sau cravate care de care mai impunătoare încât uităm de accesoriile mai discrete.

Categories: Accesorii, moda

Scapă de transpirația abundentă

November 4th, 2009 5 comments

transpiratie abundentă

Una din problemele cele mai mari semnalate de cititorii mei este cea a transpirației excesive. Nimic nu poate fi mai jenant decât să îți transpire fruntea, să ai mâna leoarcă atunci când o dai cu cineva sau să îți apară pete de transpirație pe haine.

Nu îți pot da sfaturi medicale despre cum să scapi de această problemă dar îți pot spune mici trucuri pe care oricine le poate face pentru a o reduce. Culmea este că aceste sfaturi ajută pe oricine e interesat de o viață mai sănătoasă, nu doar pe cei cu problema transpirației abundente.

Categories: Igiena personala

Fii cu stil purtând haine ieftine

November 1st, 2009 9 comments

haine ieftine

Ai apărut vreodată la școală sau la serviciu cu ceva nou pe tine, doar ca să fii întrebat “Ce firmă e?”. Nu a contat calitatea sau materialul doar firma și prețul. Drept consecință, a doua oară când mergi să îți iei ceva, cauți ceva “de firmă”. Ajungi să cheltui mai mulți bani de dragul anturajului care îți impune pe ce criterii să te îmbraci.

Adevărul e că poți arăta bine în haine ieftine. Poți arăta bine chiar și în haine luate de la second. De ce? Trei motive.

Categories: Sfaturi practice