Imprimeul polka

March 6th, 2014 No comments

imprimeu polka

Deși sunt gata să pun pariu cu oricine că încă nu am scăpat de ninsori, primăvara își face simțită prezența. Și, ca în fiecare an, încercăm să găsim metode de a aduce un suflu nou în ținutele noastre.

Am vrut, de această dată, să aleg un singur lucru pe care să îl poți încerca. Am pornit de la premisa că nu vrei neapărat să cumperi foarte multe haine, ci vrei doar o singură piesă vestimentară (deocamdată).

Categories: imprimeuri

Cum sa te lupti cu temperaturile reci ale toamnei

October 6th, 2013 No comments

tinuta de toamna de la dsquared 2

Astăzi am fost să-mi fac alergarea de dimineață și, în momentul în care am deschis voios ușa, un val de frig m-a lovit peste față. Am înghețat. N-a trebuit decât să mai pierd încă două minute pentru a mai lua o bluză pe mine, însă schimbarea asta bruscă de temperatură m-a pus pe gânduri.

Mulți bărbați preferă să înghețe de frig decât să se îmbrace corespunzător… Poate e lene, poate e faptul că sunt insensibili la frig, însă până și cea mai mică răceală aduce cu ea o doză serioasă de disconfort, ce să mai vorbim de bani aruncați pe medicamente.

Categories: Sfaturi practice

Ultimele întrebări ale cititorilor

July 12th, 2013 No comments

A trecut mult timp de când am scris ultimul articol serios și, pe lângă lipsa activității de pe site, s-au adunat și o grămadă de întrebări în secțiunea corespunzătoare.

Așa că vreau să împușc doi iepuri dintr-o lovitură: să răspund (și sper că nu e prea târziu) unora din cei care întrebă și, pe de altă parte, să ofer oportunitatea celorlalți de a învăța și de a dezbate unele dintre aceste întrebări.

Iată-le, așadar, pe câteva din cele mai interesante.

Categories: Sfaturi practice

Cum să-ți lustruiești pantofii

June 5th, 2013 4 comments

creama pantofi neagra

Cu atâtea discuții despre cât de multe poate face o pereche de pantofi potrivită pentru ținuta ta, puțini dintre noi își amintesc să aibă grijă de ea.

Deși am dat niște sfaturi cu privire la prelungirea vieții pantofilor mai demult, nimic nu e mai important pentru un pantof din piele decât o lustruire corectă.

Să vedem câteva clipuri ce ne arată pas cu pas cum se face.

Categories: Pantofi

Inul

May 10th, 2013 5 comments

camasa zara din in

foto: camasa Zara

Probabil știi deja că inul permite o mai bună circulație a aerului și, în definitiv, un confort termic mai bun în zilele toride de vară. Însă câți dintre noi îl căutăm intenționat atunci când mergem la cumpărături?

Majoritatea hainelor disponibile în magazine sunt fie din bumbac fie din fibre sintetice. Găsitul unei cămăși sau al unui costum din in nu este un lucru ușor.

Categories: Materiale

Asa nu…

April 19th, 2013 8 comments

Moment jenant la o televiziune din (cred eu) Brazilia: Un prezentator a apărut în direct cu un sacou mult prea mare pentru el, motiv pentru care acestuia i-au fost aplicate niște ajustări de… ultim moment.

Oare chiar așa de scump să fie un croitor în acea țară?

sacou cu capse

Am decis să aflu mai multe despre această poveste, și, la scurt timp după ce am văzut poza, am găsit și unealta cu care se prespune că a fost ajustat acel sacou pentru un fit perfect:

Categories: Greseli vestimentare

Cum se face nodul Eldredge

April 1st, 2013 4 comments

nod eldregde cravata

foto: tumblr.com

Dacă te-ai plictisit să faci același nod la cravată în fiecare dimineață, am o alternativă extrem de interesantă pentru tine. Deși e mai greu de făcut, nodul Eldredge arată cu siguranță diferit față de celelalte.

Este vorba de un nod lat, motiv pentru care trebuie să îl porți la o cămașă cu gulerele mai deschise (ex. gulerul Londoner). De asemenea, e important să folosești o cravată mai subțire (exclus cravatele dîn lână sau cele tricotate).

Categories: Accesorii

Ținute de primăvară de pe Lookbook.nu

March 28th, 2013 3 comments

primvara vara

Pun pariu că abia aștepți să porți mocasinii, pantalonii scurți și restul hainelor de vară, așa-i? Între timp, însă, și, cu condiția să treacă ninsorile, îți propun să ne bucurăm de primăvară.

Am făcut o mică selecție de ținute de pe Lookbook.nu care mi-au plăcut. Poate o să-ți placă, poate n-o să-ți placă. Un lucru este, însă, clar: stilul preppy este încă hot.

Deci dacă ai făcut o investiție în piese vestimentare clasice și cu bun gust, e momentul să te feliciți.

Categories: Tinute complete